'Star Trek: Picard' was onder Gene Roddenberry niet mogelijk

Star Trek: Picard was onder Roddenberry onmogelijk

De serie zou wellicht niet optimistisch genoeg zijn geweest voor de bedenker.

Jim Pedd, 28 februari 2020 om 08:10

Volgens Jonathan Frakes was Star Trek: Picard vroeger niet mogelijk geweest. Acteur Patrick Stewart wilde alleen terugkeren als de serie grenzen zou verleggen, en zou kijken naar de complexe tijden waarin we nu leven.
Die belofte is grotendeels wel ingelost; de serie vertelt een duister verhaal, en brengt ons een volwassen variant van het Trek-universum. Ook Jonathan Frakes is te zien in deze nieuwe serie, maar vertelt ons nu dat dit vroeger niet mogelijk was geweest.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' onthult tragisch lot Seven of Nine

Echt niet mogelijk
“Dit hadden we vroeger nooit kunnen doen,” vertelde Frakes. Dat komt doordat Gene Roddenberry vooral wilde dat zijn franchise een utopische toekomst zou laten zien, waarin de mensheid is samengekomen, samenwerkt en gezamenlijk voor vrede vecht. Dat nobele ideaal heeft al die tijd centraal gestaan in de franchise, maar wordt nu wat meer losgelaten.

Lees ook: Twee nieuwe 'Star Trek'-series in de maak!

“In deze nieuwe versie van Star Trek, die de thema’s van Roddenberry eert als het aankomt op optimisme en respect ten aanzien van thema’s als racisme, erkennen we die elementen wel. Maar de notie van twijfel, kwetsbaarheid, is veel interessanter om naar te kijken, denk ik,” vertelde Frakes.

Bron: THR

Lees meer over: Star Trek, Jonathan Frakes, Patrick Stewart, Gene Roddenberry, CBS, CBS ALl Access, Star Trek Picard

Populair nieuws