'Charlie & The Chocolate Factory' komt terug op Netflix!

Netflix geeft 'Charlie & Chocolate Factory' leven

Regisseur van Thor-films aan de slag met groots Charlie & The Chocolate Factory project voor Netflix.

Bram de Groot, 6 maart 2020 om 15:20

Charlie & The Chocolate Factory gaat naar Netflix. De streamingdienst gaat twee animatieseries maken over de verhalen van Roald Dahl. Zowel Charlie & The Chocolate Factory als de Oompa-Loompas krijgen een serie.
Netflix heeft onthuld dat niemand minder dan Taika Waititi de series gaat regisseren. De regisseur van Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit gaat binnenkort aan de slag met Thor: Love and Thunder, maar stapt daarna over naar deze ambitieuze animatiereeksen. Dit meldt Deadline.

Taika Waititi als kopman
Waititi zal de animatieseries zowel schrijven als regisseren. Ook is hij de uitvoerend producent. Charlie & The Chocolate Factory wordt een verfilming, maar de Oompa-Loompas serie wordt een compleet nieuw verhaal. Er wordt getracht de toon van Dahl te bewaren, al krijgt Waititi zeker de vrijheid om op die wereld te bouwen.

De aankondiging komt na een eerdere deal tussen Netflix en The Roald Dahl Story Company. Recent had Netflix nog een enorm succes met de animatiefilm Klaus, door velen gezien als één van de beste producties tot op heden van Netflix.

Bron: Deadline

Lees meer over: Charlie and The Chocolate Factory, Netflix, Taika Waititi, Oompa Loompas

Populair nieuws