search
'Star Wars: The Clone Wars'-serie wordt steeds treuriger
Series / Nieuws

'Star Wars: The Clone Wars'-serie wordt steeds treuriger

Hadden we dit verwacht? Nee, eigenlijk niet op deze manier.

Disney is net begonnen met uitzenden van het laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars. Maar zijn we er klaar voor wat er komen gaat in de laatste afleveringen van de animatieserie? Dat de serie terug is, valt bijna een wonder te noemen, maar dat wil niet zeggen dat maker Dave Filoni ons een gemakkelijke laatste rit gunt.

In dit laatste seizoen leren we van alles over de klonen die de strijd tegen de separatisten voeren. Zo blijken zij voor een groot deel toch best wat karakter te hebben, in tegenstelling tot wat de versies van de personages in de film Star Wars: Attack of the Clones leek te laten zien. Het zijn geen hersenloze klonen, rijp voor de slacht, maar mensen van vlees en bloed die ook vriendschappen opbouwen met hun Jedi-commandanten.

Lees ook: George Lucas werkt mee aan 'The Clone Wars'!

Hartverscheurend moment
Nu bouwt de serie vooral op naar Order 66, dat ervoor zorgde dat uiteindelijk bijna alle Jedi vermoord werden door de klonen. Dit nadat Darth Sidious het bevel gaf en daarmee een microchip in de hersenen van de klonen activeerde, die daarop het bevel wel moesten uitvoeren, of ze nou wilden of niet.

Lees ook: Disney+ komt met handige 'Star Wars' tijdslijn voor de première van 'The Clone Wars' seizoen 7

De serie heeft nog negen afleveringen te gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen