Netflix maakt meerdere series rondom 'Willy Wonka'

Netflix maakt meerdere series rondom 'Willy Wonka'

En de naam van de regisseur is alvast een extra reden om naar de series uit te kijken!

Geoffrey Ketels, 10 maart 2020 om 16:26

Wederom goed nieuws voor fans van animatieseries! Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat niemand minder dan Taika Waititi momenteel werkt aan twee animatieseries rond Willy Wonka!
Willy Wonka is uiteraard de excentrieke oprichter evenals eigenaar van de Wonkachocoladefabriek uit de ‘Sjakie en de chocoladefabriek’-boeken van Roald Dahl. De ene reeks zou zich afspelen in de wereld van Sjakie en de Chocoladefabriek terwijl de tweede serie vooral zou draaien rond de Oempa Loempa's. Dit is uiteraard het altijd weer even goedlachse dwergenvolk welke werkzaam is in de fabriek van Wonka. Wanneer de twee series op de streamingdienst te zien zullen zijn is voorlopig nog niet bekend gemaakt.

Meer series op komst
De twee bovenstaande reeksen zijn het gevolg van een intense samenwerking die werd aangegaan tussen Netflix en de Roald Dahl Company. Het streamingplatform zou uiteindelijk de intentie hebben om verschillende verhalen van de beroemde, Britse auteur onder handen te nemen. Onder meer van De Griezels, Matilda en GVR zouden series moeten verschijnen.

Telkens wanneer bekend raakt dat Waititi betrokken is bij een project slaken heel wat mensen ongetwijfeld een vreugdekreetje. In het bijzonder na het succes van de Marvel-film Thor: Ragnarok evenals de satirische oorlogsfilm Jojo Rabbit is de populariteit van Waititi werkelijk zeer sterk toegenomen.

Lees meer over: Netflix, serie, animatieserie, animatieseries, series, Willy Wonka

Populair nieuws