Ook Disney+ neemt maatregelen i.v.m corona-uitbraak

Disney+ neemt maatregelen i.v.m corona-uitbraak

De lancering van Disney+ in onder meer Frankrijk werd inmiddels uitgesteld...

Geoffrey Ketels, 25 maart 2020 om 10:10

Aan streamingdiensten werd eerder door de Europese Commissie gevraagd om maatregelen te nemen die de druk op het internet zouden moeten doen afnemen. Na Netflix en Youtube neemt nu ook Disney+ maatregelen.
Netflix heeft in eerste instantie haar maatregelen getest in Italië en Spanje. Dit zijn op moment van schrijven de zwaarst getroffen landen door het Coronavirus in Europa. De maatregelen werden vervolgens ook uitgerold in de rest van Europa. Het gaat hierbij concreet om het verlagen van de bitsnelheid binnen verschillende kwaliteitscategorieën. Netflix heeft aangegeven dat dit voor kijkers nauwelijks merkbaar is en abonnees dus nog steeds die kwaliteit krijgen waarvoor ze betalen.

25 procent minder dataverkeer
Niet alleen Netflix en YouTube nemen maatregelen om het internet te ontlasten. Dit geldt ook voor Disney+. Deze streamingdienst heeft laten optekenen dat het vandaag eigenlijk het dataverkeer met 25 procent wil kunnen terugdringen. Netflix is daar reeds in geslaagd. Disney+ gaat overigens nog een stapje verder en heeft ook al zeker de lancering van haar streamingplatform in Frankrijk uitgesteld.

Niet alleen binnen Europa, maar ook daarbuiten klinkt de vraag om het internet te ontlasten steeds luider. Netflix heeft daarop reeds gereageerd door te stellen dat het de maatregelen die het in Europa heeft genomen ook daarbuiten wil gaan toepassen. Dit echter uitsluitend wanneer daar specifiek om wordt verzocht door de landen in kwestie.

Lees meer over: Disney, Disney Plus, streaming, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws