Netflix stelt fans gerust: "Nog voldoende nieuwe series in de pijpleiding!"

Netflix:

Abonnees van streamingdienst Netflix lijken zich voor de komende periode nog niet direct zorgen te moeten maken...

Geoffrey Ketels, 25 maart 2020 om 10:08

Abonnees van streamingdienst Netflix hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken over het aanbod met nieuwe content. Dat heeft de Chief Content Officer van Netflix, Ted Sarandos gezegd.
Alle lopende producties van Netflix zijn inmiddels tijdelijk stopgezet door het COVID-19 virus. Dit heeft bij menig aantal abonnees toch voor wat angst gezorgd. Zal er namelijk nog wel voldoende, nieuwe content verschijnen op de streamingdienst? Zeker in deze tijd waarin iedereen thuis zit is dat een zeer relevante en goed te begrijpen vraag. Ted Sarandos van Netflix heeft in ieder geval aangegeven dat er voorlopig geen enkel probleem is.

We werken op dit ogenblik stevig vooruit. Dit betekent onder meer dat we alle afleveringen van onze shows in één keer lanceren. Netto zal er de komende maanden (dus niet alleen in maart) dus eigenlijk niet zoveel veranderen. Er zal dan ook geen verstoring van de releases opgemerkt kunnen worden. Dit gezegd zijnde kan dat later op het jaar natuurlijk wel het geval zijn. Alles hangt op dit vlak af van hoelang de producties nog stil blijven liggen.

Plan B
Naast bovenstaande heeft de Netflix CCO ook laten optekenen dat er nog een plan B voor handen is. Dit plan B is echter iets waar Netflix niet snel voor zal kiezen. Dat niet zozeer omdat het plan niet goed is, maar vooral omdat er hoge kosten mee gepaard gaan. Het plan B is namelijk om tijdelijke licenties voor bestaande films evenals series aan te kopen. Op deze manier zou de streamingdienst het gebrek aan (nieuwe) originals nog kunnen compenseren. Op moment van schrijven is dit aldus in ieder geval nog helemaal niet aan de orde.

Ondanks het feit dat men bij Netflix dus zeker nog over opties beschikt stopt Sarandos het ook niet onder stoelen of banken dat deze periode een grote uitdaging vormt voor het bedrijf. "Dit is werkelijk een ongelofelijke verstoring. Alle producties waarover we beschikken verspreid over de wereld zijn stilgelegd vanwege het virus. Een soortgelijke situatie heeft zich in de geschiedenis van de industrie nog nooit eerder voorgedaan.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws