search
Dark Knight herrijst als 'Gotham' valt [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

Dark Knight herrijst als 'Gotham' valt [Blu-ray]

Het vijfde seizoen van Gotham is het laatste en toont de Dark Knight dan toch.

Schrijver: Bruno Heller | Cast: Ben McKenzie (Rechercheur James Gordon), Donal Logue (Rechercheur Harvey Bullock), Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepot), Camren Bicondova (Selina "Cat" Kyle), David Mazouz (Bruce Wayne), e.a. | Uitzending serie: 2014 - 2019 | Tv-zenders: FOX

Na vijf seizoenen is er dan toch een einde gekomen aan de grauwe DC-serie Gotham. Ondanks dat de ontvangst doorgaans goed was onder de critici besloot FOX om niet door te gaan. De kijkcijfers daalden te stevig en klaarblijkelijk was er ook onvoldoende draagvlak om de serie door te zetten op een streamingdienst.

Warner Bros Home Entertainment bracht seizoen 5 van Gotham - met slechts 12 afleveringen in plaats van 22 - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.In het vijde seizoen krijgt het verhaal rond de Dark Knight een nieuwe wending als Gotham City in twee delen uiteenvalt: het rechtsgebied van rechercheur Jim Gordon en het territorium van de meest beruchte Superschurken van de stad, onder wie Penguin, Barbara Kean, Scarecrow, Riddler en Catwoman. In het laatste seizoen verschijnt Bruce Wayne, nog een tiener, ten tonele en verandert hij in de Caped Crusader.

Blu-ray: Gotham (seizoen 5)/b]
[b]Serie:
Gotham - Seizoen 5 | Aantal discs 2 x Blu-Ray | Afleveringen: 12 x ca. 43 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888250860 | Release: maart 2019 | Met dank aan: Warner Home Video

De twee schijven van deze Blu-Ray uitgave van seizoen 5 van Gotham zitten verpakt in een iets dikkere Blu-ray keepkase, met daaromheen een stevige insteekhoes. In de hoes staan de titels van de afzonderlijke afleveringen en extra's.

Beeld en geluid
Het blijft toch fijn om een serie op schijf in High Definition te zien. Deze toch best prima DC-serie heeft een mooie duistere stijl - zoals dat bij DC past - en dat pakt in High Def uitstekend uit. De kleuren blijven ondanks de grauwe stijl goed en de donkere scènes blijven goed in de detailweergave.

De autotrack is DTS-HD 5.1 en dat is vrij standaard bij uitgaven van series. Ook in dit geval is de muzikale begeleiding niet het meest opvallende deel van de serie. De dialoog is verder prima volgbaar.

Bonusmateriaal
Op de schijven staan ook wat extra's en daarvan is Villains: Modes of Persuasion het meest uitgebreid en krijg je een blik op de vele slechteriken. Ook kun je kijken naar A Modern Mythology waarin wordt ingezoomd op de complete serie. Andere video's zijn Best Moments at 2018 NY Comic Con en het korte Gotham's Last Stand. Vijf verwijderde scènes maken de boel compleet.

Lees ook: Spin-off voor 'Gotham' rond Catwoman?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen