Is Baby Yoda in 'The Mandalorian' eigenlijk de echte Yoda?

Is Baby Yoda in 'The Mandalorian' eigenlijk Yoda?

The Mandalorian heeft een geheim, is dat nu verklapt of moeten we toch nog even door speculeren?

Jim Pedd, 13 april 2020 om 11:01

Wie of wat is Baby Yoda precies? Dat is een vraag die niet beantwoord werd in het eerste seizoen van The Mandalorian. Natuurlijk weten we al iets over het schattige wezentje, maar er ligt genoeg open voor een fantheorie over Baby Yoda en… Yoda.
Baby Yoda is zo’n vijftig jaar oud als de serie begint en nu al enorm sterk in de Force. We weten echter nog maar weinig over het wezentje. Zo is de soort waar het bij hoort niet bekend en weten wie de echte naam van de baby niet. Een fantheorie luidt dat we al in de goede richting denken.

Lees ook: Deze man keert niet terug voor 'The Mandalorian'

Baby Yoda
De theorie wijst erop dat Grand Master Yoda vast zit in een tijdloop en dat hij niemand minder dan Baby Yoda is. De overblijfselen van het Keizerrijk willen de baby hebben, omdat hij onze Yoda is, die door de tijd gereisd heeft. Dat bleek in de serie Star Wars Rebels mogelijk te zijn (met de aflevering A World Between Worlds).

Lees ook: Wat wil Moff Gideon met Baby Yoda in 'The Mandalorian'?

De theorie luidt dat Yoda vastraakte in een tijdloop en dat Mando een manier moet vinden om hem terug te krijgen in zijn eigen tijdlijn. Daarin zou Ahsoka Tano ook een rol spelen, die zelf al eens door de tijd reisde samen met Ezra Bridger.

Fans denken in elk geval dat hij wel Yoda moet zijn, want waarom is Baby Yoda anders zo sterk in de Force? Natuurlijk is het niet meer dan speculatie, maar wel amusante speculatie!

Bron: Reddit

Lees meer over: The Mandalorian, Star Wars, Disney Plus, Lucasfilm, Baby Yoda

Populair nieuws