Eindelijk! 'Westworld'-schurk laat zijn 'ware' gezicht zien

'Westworld'-schurk laat zijn 'ware' gezicht zien

Serac blijkt een behoorlijk complex persoon te zijn, met een heel duidelijke motivatie.

Jim Pedd, 17 april 2020 om 09:54

Het derde seizoen van Westworld bevindt zich nu bij aflevering vijf. Met nog maar drie te gaan, moest nu de nodige context gegeven worden over de schurk waar Dolores nu mee te maken heeft.
En dus werden eindelijk de nodige details onthuld over slechterik Engerraund Serac. We leren nu meer over zijn motivatie en wat er in hem omgaat.

Lees ook: De kijker geeft HBO's 'Westworld' wederom een harde trap

Een enge man
Serac begint de aflevering door te vertellen waar hij vandaan komt. Hij is een Fransman wiens leven op z’n kop kwam te staan toen Frankrijk verwoest werd. Serac en zijn broer besloten toen dat de wereld te chaotisch was en dat controle nodig was. En dat zij daar de nodige technologie voor zouden ontwikkelen.

Lees ook: 'Westworld'-poster hint naar shockerend einde seizoen 3?

Dat leidde tot Rehoboam, de technologie die de toekomst van iedere aardbewoner zou voorspellen. Om dat mogelijk te maken, gingen ze samenwerken met Liam Dempsey Sr., die toegang had tot de data van de wereld, dankzij zijn bedrijf Incite. De Seracs lieten zien dat hun systeem werkt.

Groot doelwit
Maar opvallend genoeg werd de broer van Serac al snel een doelwit van Rehoboam, mede doordat hij de morele verantwoordelijkheid niet aan kon. Serac besloot de technologie dan maar in te zetten om de buitenbeentjes uit de maatschappij te verdringen. Hun levens moesten tragische wendingen nemen, door bijvoorbeeld naar een oorlogsgebied gestuurd te worden.

Lees ook: De schokkende twist van 'Westworld'

Toen Dempsey daarover begon te twijfelen, besloot Serac hem mee te nemen de woestijn in, alwaar hij hem doodsloeg. En nu dreigt Dolores de waarheid over Rehoboam, dat alles bestuurt, te onthullen.

Bron: CB

Lees meer over: Westworld, HBO, Serac

Informatie over de serie: Westworld

Populair nieuws