search
Ook Netflix-serie 'The Sandman' loopt nu vertraging op
Series / Nieuws

Ook Netflix-serie 'The Sandman' loopt nu vertraging op

De wereld staat even stil, zo ook de productie van 'The Sandman'

Neil Gaiman en David Goyer (Man of Steel, Dark Knight Trilogy) en hun team hebben hard gewerkt aan The Sandman voor Netflix, en was klaar om in productie te gaan. Helaas loopt ook deze productie nu een stevige vertraging op.

Gaiman biedt een update over de show op zijn Tumblr-blog en schrijft:
"Het gaat heel goed, behalve dat het nu een beetje stil ligt totdat mensen weer tv gaan maken. De scripts voor het eerste seizoen zijn geschreven, de cast was begonnen, de regisseurs waren ingehuurd, de sets werden gebouwd. Alles was klaar om in productie te gaan."

Lees ook: Netflix-serie 'The Sandman' nu al goed voor een tweede seizoen

"Zodra de wereld er weer klaar voor is, gaat de 'Sandman'-productie weer door. Ondertussen maken we van de gelegenheid gebruik om de scripts zo goed mogelijk te krijgen."

The Sandman-comics zijn oorspronkelijk gemaakt door Joe Simon en Jack Kirby. Maar pas toen Gaiman zich ermee ging bemoeien, explodeerde het. De serie met meer dan 75 nummers liep van januari 1989 tot maart 1996.

Het verhaal is een mix van moderne mythe en donkere fantasie waarin hedendaagse fictie, historisch drama en legende met elkaar verweven zijn. The Sandman volgt de mensen en plaatsen die getroffen zijn door Morpheus, de Dream King, terwijl hij de kosmische en menselijke fouten herstelt die hij heeft gemaakt.

"We zijn verheugd om samen te werken met het briljante team van Neil Gaiman, David S. Goyer en Allan Heinberg om eindelijk het iconische 'The Sandman', tot leven te brengen", aldus Channing Dungey van Netflix in een verklaring.

Het eerste seizoen van The Sandman bestaat uit 11 afleveringen en het oorspronkelijke plan was om het in 2021 uit te brengen.

Lees ook: Epische Netflix-serie 'The Sandman' blijft trouw aan de graphic novels
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen