Epische Netflix-serie 'The Sandman' blijft trouw aan de graphic novels

'The Sandman' blijft trouw aan de graphic novels

Bedenker Neil Gaiman heeft alle vertrouwen in de verfilming van zijn meesterwerk.

Zilko Tarici, 22 september 2019 om 13:16

Sinds de aankondiging van afgelopen juli, zijn de verwachtingen rondom de verfilming van graphic novel-reeks Sandman hooggespannen. Netflix zal de epische reeks over het Vertigo-personage proberen op waardige manier te verfilmen. Bedenker Neil Gaiman heeft nu tijdens een interview beloofd dat zijn team er hard aan werkt om de avonturen van Sandman zo getrouw mogelijk in serievorm te gieten.
Lees ook: Aantal afleveringen 'Sandman' seizoen 1 bekend!

Tijdens een zogenaamde AMA-sessie op Reddit, stelde de auteur fans gerust door aan te geven dat de verfilming zo veel mogelijk trouw zal blijven aan het bronmateriaal. Hij gaf daarbij aan dat dezelfde plotpunten gevolgd zullen worden en nagenoeg alle verhaallijnen terug zullen komen in de serie.

Een ambitieuze stripreeks
De 75-delige stripreeks Sandman gaat over Dream (alias Morpheus), de heerser van de droomwereld die al 70 jaar gevangen wordt gehouden wegens een occult ritueel. Na te zijn ontsnapt, komt hij erachter dat zijn koninkrijk in verval is geraakt in zijn afwezigheid. Aan Dream nu de taak om dit recht te zetten.

Het is nog onbekend wanneer The Sandman Netflix moet bereiken. Allan Heinberg (Wonder Woman) zal dienst doen als showrunner van de serie, terwijl Gaiman en David Goyer produceren.

Bron: Reddit

Lees meer over: Sandman, Neil Gaiman, Netflix, David Goyer, Allan Heinberg

Populair nieuws