search
Nieuwe Netflix-serie 'Hollywood' overtuigt niet helemaal
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie 'Hollywood' overtuigt niet helemaal

De nieuwe miniserie van Netflix zou net dat beetje peper missen om ze echt tot een succesverhaal te kunnen maken...

Geoffrey Ketels
De nieuwe miniserie Hollywood brengt vermaak voor iedereen. De eeuwigdurende obsessie van Hollywood komt terug helemaal tot leven, al zijn lang niet alle reacties even positief.

In eerste instantie is de nieuwe miniserie Hollywood van Netflix alles wat je er van verwacht. Hollywood heeft de mensen altijd al gefascineerd en dat is ook op vandaag niet anders. De serie brengt alle op-en-top Amerikaanse Hollywoodclichés tot leven en doet dat op zo'n manier dat ze van begin tot eind weet te boeien.

In eerste instantie mag Hollywood dan misschien een vrij alledaagse productie zijn, toch brengt ze wel degelijk iets nieuws onder de zon. De reeks draait dan ook nagenoeg volledig rond de vraag; "wat als het allemaal even anders was gelopen"? Wat wanneer bijvoorbeeld homoseksuelen in de jaren veertig wel reeds als normaal aanzien zouden worden? En wat wanneer ook de kijk op vrouwen toen reeds anders was geweest? Hollywood gaat veel dieper dan een doorsnee miniserie en weet net daar een ongelofelijke kracht uit te putten.

Toch ook kritische noten
Ondanks het feit dat Hollywood duidelijk heel wat zaken goed doet vallen er hier en daar ook kritische noten op te tekenen. Zo krijgt de serie bijvoorbeeld het verwijt te "allesomvattend" te willen zijn dat het als het ware prekerig wordt. De serie zou er bovendien ook niet in slagen om de kijker echt bij de strot te pakken.

Eén recensent liet heel toepasselijk het volgende optekenen; "Hollywood presenteert een soort Disney-versie van racisme, seksisme en homofobie. Toegegeven, als zelfs de grootste racist in de serie het niet heeft over het beruchte n-woord, maar wel over "colored peoples", dan is het meteen duidelijk dat men vooral niemand tegen de schenen wil schoppen.

Alles bij elkaar gezien zouden we Hollywood dan ook vooral kunnen bestempelen als een politiek vrij correcte serie die misschien net wat peper mist om iedereen tevreden te stemmen.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De verrassende miniserie 'Hollywood'

Aanbevolen artikelen