search

Ons nieuws van dinsdag 5 mei 2020

'The Blacklist' vindt geniale oplossing voor seizoensfinale
Series / Nieuws

'The Blacklist' vindt geniale oplossing voor seizoensfinale

Het was even niet zeker hoe de seizoensfinale precies gemaakt zou worden, maar er is een oplossing.

De populaire serie The Blacklist heeft een interessante manier gevonden om toch de seizoensfinale te maken. NBC maakt namelijk bekend dat de seizoensfinale, The Kazanjian Brothers, deels live-action en deels comic-book gaat zijn.

De opnames van deze negentiende aflevering van de NBC-serie waren halverwege toen deze stilgelegd werden. Volgens bronnen moesten de producenten daarom op zoek naar een andere manier om toch de finale uit te kunnen zenden. Lang hoefden ze niet na te denken, want er wordt een geanimeerd component toegevoegd aan de scènes die reeds zijn opgenomen.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van de misdaadserie 'The Blacklist'!

De aflevering
Castleden nemen vanuit hun eigen huis dialoog op voor de geanimeerde scènes. Bovendien werken ook de editors en animators vanuit huis aan de speciale aflevering. Die heeft natuurlijk ook al een logline:

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'The Blacklist' seizoen 6!

De Task Force onderzoekt een accountant die voor lucratieve criminelen werkt, om te proberen de gewelddadige broers te vinden die hem moeten beschermen. Liz moet een gevaarlijke beslissing nemen.

Op 15 mei te zien in de Verenigde Staten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DC's 'Legends of Tomorrow'-serie introduceert schattig nieuw personage
Series / Nieuws

DC's 'Legends of Tomorrow'-serie introduceert schattig nieuw personage

Niet iedereen is even enthousiast over de schattige nieuwe vriend van Gary.

In de aankomende aflevering van DC's Legends of Tomorrow wordt er wel een heel schattig nieuw personage geïntroduceerd. Gary introduceert een hulphond om hem te helpen met de nare ervaringen die hij in de hel heeft opgelopen.

De hond, Gary Jr., wordt niet door iedereen op het schip met evenveel enthousiasme ontvangen. Ava lijkt het echter niet eens met deze gang van zaken. Het helpt dan ook niet dat Gary Jr. nog niet zindelijk is.

Lees ook: 'Legends of Tomorrow'-serie doet weer iets heel erg goed!

Vol huis voor The Legends
Het wordt druk op de Waverider. Naast Gary Jr. is Lita, de dochter van Rory, ook op het schip om meer tijd met haar vader door te brengen. Daarnaast zal de groep proberen om de Loom of Fate in te gaan zetten om iemand weer tot leven te wekken.

Dit zal ervoor zorgen dat Charlie een erg moeilijke beslissing moet nemen. Dit betekent weer een bijzonder gevulde nieuwe aflevering. Bekijk hieronder een sneak peek van Ship Broken. Deze is vanaf morgen, 6 mei, op Netflix beschikbaar.



Lees ook: Hilarische trailer 'Legends of Tomorrow' seizoen 5
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Office'-makers presenteren trailer Netflix-serie 'Space Force'
Series / Trailer

'The Office'-makers presenteren trailer Netflix-serie 'Space Force'

Bekijk hier de heerlijke eerste beelden van deze komedie die eind deze maand al op Netflix staat.

Vandaag heeft Netflix een trailer vrijgegeven voor Space Force/i]. De trailer biedt ons een eerste blik op de nieuwe serie die Steve Carell in ontwikkeling heeft samen met The Office-bedenker Greg Daniels en hun eerste samenwerking sinds die serie eindigde.

De serie wordt gemaakt voor Netflix en is een komische reactie op de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij lanceerde namelijk een Space Force-initiatief. In deze fictieve versie is het aan Air Force-piloot General Mark R. Naird om deze nieuwe Space Force te leiden. Netflix gaf al foto's vrij en heeft nu een eerste trailer geplaatst. Die vind je onderaan dit bericht.

Lees ook: Eerste foto's uit grote Netflix-serie 'Space Force'!

Space Force
De serie debuteert straks op 29 mei op Netflix. De trailer laat vooral zien wat voor stijl de serie heeft en die doet veel denken aan [i]The Office. Ook laat de trailer zien dat het echt een serie is met een groot ensemble, waarin Steve Carrell vermoedelijk niet de enige hoofdpersoon is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Mark Hamill als vampier in 'What We Do in the Shadows'!
Series / Interview

Eerste blik op Mark Hamill als vampier in 'What We Do in the Shadows'!

De eerste afbeelding is gepubliceerd van Mark Hamill's nieuwste project!

De eerste afbeelding is naar buiten gekomen van Mark Hamill's nieuwste project! Hamill speelt een oude vampier in What We Do in the Shadows en nu krijgen we een eerste blik op het personage, hoektanden en al.

In een interview met Entertainment Weekly vertelt producent Paul Simms over de samenwerking met Hamill, "Mark had al heel vroeg in ons eerste seizoen een aantal leuke dingen over de film en de show getweet, dus we wisten dat hij de wereld van de show begreep. Hij is niet bang om gek te doen, en hij weet het een en ander over uitgebreide vechtscènes."

Hamill als vampier
Hamill is een groot fan van de film What We Do in the Shadows, die de tv-serie inspireerde. "Toen ik hoorde dat ze een tv-serie maakten, wist ik niet goed wat ik kon verwachten. De pilot had gelukkig hetzelfde niveau als de film en voegde nieuwe elementen toe."

Ik was al blij geweest ik de set mocht bezoeken. Ik verwachtte een rol als de buurman of iemand op de afdeling Motorvoertuigen werkte. Toen ik las dat ik vampier ging spelen, schoot ik zowat uit mijn stoel. Wat een grote eer!"

Samenwerking
De meeste scènes van Hamill zijn met Berry, een Engelse komiek die het best bekend is bij het Amerikaanse publiek vanwege zijn rol in The I.T. Crowd. "Het was wel een uitdaging om mijn gezicht strak te houden als hij improviseerde", aldus Hamill. "Elke regel die hij zei was obsceen. Ik moest heel hard werken om zo goed mogelijk in karakter te blijven."

Wanneer het publiek de mysterieuze vampier van Hamill voor het eerst ontmoet, is zijn hoofd bedekt met een zwarte kap en lijkt hij even op een Sith Lord. De acteur zegt dat dit niet opzettelijk was, maar hij is niet verbaasd omdat "alle schurken bepaalde eigenschappen delen".

En dan hier Hamill als vampier:


Lees ook: Trailer vampier-serie 'What We Do in the Shadows' seizoen 2
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 knalgoede series die nu gewoon op Netflix staan!
Series / Featured

3 knalgoede series die nu gewoon op Netflix staan!

Het zijn dikke vette aanraders: deze series op Netflix wil je niet missen!

Op Netflix staan series van Netflix zelf, maar ook heel veel andere series uit de States of andere landen. Hieronder tref je drie kneitergoede series die je gewoon op Netflix kunt vinden!

Maniac (miniserie)
Deze zwartkomische miniserie werd geregisseerd door Cary Fukunaga, de regisseur van de 25e Bond-film No Time to Die. Er zijn rollen voor onder meer Emma Stone, Jonah Hill en Justin Theroux. We zien hoe twee personen deelnemen aan een medisch experiment. Al hun geestelijke problemen moeten permanent en zonder complicaties worden opgelost. Er zijn 10 afleveringen.



Black Sail (4 seizoenen)
Deze tv-serie van de zender Starz draaide sinds 2014 vier seizoenen en bestaat uit 38 afleveringen. Acteur Toby Stephens speelt Captain Flint in een fictief verhaal dat wel in een historische context wordt geplaatst. Een van de producenten was Michael Bay en er was veel bewondering voor de visuele effecten in de serie.



I Am Not Okay With This (1 seizoen)
Deze recente coming-of-age komedieserie met onder meer Sophia Lillis (It, Sharp Objects) is gebaseerd op de gelijknamige strips van Charles Forsman. Er zijn zeven korte afleveringen en we zien hoe een tiener probeert te overleven op de middelbare school. Ze worstelt met haar seksualiteit. En dan ontdekt ze dat ze mensen kan vermoorden met haar gedachten! Geinige korte reeks afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog meer 'Modern Family' te zien op Netflix!
Series / Nieuws

Nog meer 'Modern Family' te zien op Netflix!

Netflix voegt later deze maand nog twee nieuwe seizoenen van 'Modern Family' toe aan haar aanbod!

Geoffrey Ketels
Nadat Netflix eerder al de eerste acht seizoenen van Modern Family terug aan haar aanbod had toegevoegd is er nu alweer goed nieuws voor fans van de serie!

Eerder wist Netflix reeds zowel vriend als vijand te verrassen door het opnieuw toevoegen van de eerste acht seizoenen van de succesvolle serie Modern Family. Nu blijkt dat het niet bij die acht seizoenen zal blijven. Vanaf 24 mei zullen immers ook het negende en het tiende seizoen van de serie te bekijken zijn op Netflix!

Lees ook: Alle 8 seizoenen 'Modern Family' zijn terug op Netflix!

Wat met het elfde seizoen?
De toevoeging van het negende en tiende seizoen later deze maand zorgt er voor dat bijna de volledige serie op Netflix te bekijken zal zijn. Dit met uitzondering van het elfde en laatste deel van de reeks. Daar blijft het momenteel ook nog erg stil rond. Of en wanneer we dat laatste deel op Netflix zullen zien verschijnen is momenteel dan ook nog niet duidelijk.

Hoe het ook zij, fans van de serie Modern Family hebben duidelijk weer wat extra's om naar uit te kijken!

Lees ook: Weinig duidelijkheid rondom een 'Modern Family' spin-off
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie 'Hollywood' overtuigt niet helemaal
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-serie 'Hollywood' overtuigt niet helemaal

De nieuwe miniserie van Netflix zou net dat beetje peper missen om ze echt tot een succesverhaal te kunnen maken...

Geoffrey Ketels
De nieuwe miniserie Hollywood brengt vermaak voor iedereen. De eeuwigdurende obsessie van Hollywood komt terug helemaal tot leven, al zijn lang niet alle reacties even positief.

In eerste instantie is de nieuwe miniserie Hollywood van Netflix alles wat je er van verwacht. Hollywood heeft de mensen altijd al gefascineerd en dat is ook op vandaag niet anders. De serie brengt alle op-en-top Amerikaanse Hollywoodclichés tot leven en doet dat op zo'n manier dat ze van begin tot eind weet te boeien.

In eerste instantie mag Hollywood dan misschien een vrij alledaagse productie zijn, toch brengt ze wel degelijk iets nieuws onder de zon. De reeks draait dan ook nagenoeg volledig rond de vraag; "wat als het allemaal even anders was gelopen"? Wat wanneer bijvoorbeeld homoseksuelen in de jaren veertig wel reeds als normaal aanzien zouden worden? En wat wanneer ook de kijk op vrouwen toen reeds anders was geweest? Hollywood gaat veel dieper dan een doorsnee miniserie en weet net daar een ongelofelijke kracht uit te putten.

Toch ook kritische noten
Ondanks het feit dat Hollywood duidelijk heel wat zaken goed doet vallen er hier en daar ook kritische noten op te tekenen. Zo krijgt de serie bijvoorbeeld het verwijt te "allesomvattend" te willen zijn dat het als het ware prekerig wordt. De serie zou er bovendien ook niet in slagen om de kijker echt bij de strot te pakken.

Eén recensent liet heel toepasselijk het volgende optekenen; "Hollywood presenteert een soort Disney-versie van racisme, seksisme en homofobie. Toegegeven, als zelfs de grootste racist in de serie het niet heeft over het beruchte n-woord, maar wel over "colored peoples", dan is het meteen duidelijk dat men vooral niemand tegen de schenen wil schoppen.

Alles bij elkaar gezien zouden we Hollywood dan ook vooral kunnen bestempelen als een politiek vrij correcte serie die misschien net wat peper mist om iedereen tevreden te stemmen.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De verrassende miniserie 'Hollywood'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op de echte Hush in 'Batwoman'
Series / Trailer

Eerste blik op de echte Hush in 'Batwoman'

De aflevering "A Secret Kept From All the Rest" gaat ons een bijzonder personage laten zien.

De fans van de wereld in de strips van DC Comics moeten dol zijn op de series die op The CW verschijnen. Uiteraard heeft het Arrowverse niet de productiekwaliteit van de grootschaligere films, maar er worden wel doorlopend vele personages tot leven gewekt.

In Batwoman gaat nu het personage Thomas Elliot a.k.a. Hush verschijnen. Deze bekende Batman-schurk zal te zien zijn in de aflevering "A Secret Kept from All the Rest" van de serie met actrice Ruby Rose (Orange is the New Black).

Hush debuteerde in 2003 in de strips en was ook te zien in de Batman: Arkham games. Overigens was een jongere versie van het personage al eens te zien in de serie Gotham, maar hij ontpopte zich niet tot de echte Hush.

Lees ook: Schokkende onthulling over Batman in 'Batwoman'

Beelden Thomas Elliot a.k.a. Hush
Op 10 mei wordt de negentiende aflevering van het eerste seizoen van Batwoman uitgezonden. Daarin zien we hoe Hush het opneemt tegen Batwoman. Ze zijn allebei op zoek naar een voorwerp dat het dagboek van Lucius Fox kan ontcijferen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Baby Yoda in 'The Mandalorian' seizoen 2!
Series / Foto's

Eerste blik op Baby Yoda in 'The Mandalorian' seizoen 2!

De Star Wars-serie is in oktober weer te zien op streamingdienst Disney+ en gaat dan verder!

Er is een eerste blik op Baby Yoda in het tweede seizoen van The Mandalorian vrijgegeven. We zien dat de kleine 50-jarige wederom voor een deel volledig praktisch is.

Robert Rodriguez, die een deel van de aankomende afleveringen heeft mogen maken, plaatste daarvan een foto op zijn sociale media. We zien daarmee voor het eerst weer Baby Yoda zoals hij er in dit tweede seizoen van de Star Wars-serie uit komt te zien.

Lees ook: 'The Mandalorian' S2 gaat je van je 'sokken blazen'

Baby Yoda
Baby Yoda was een van de hoogtepunten van het eerste seizoen van de serie. Voordat de eerste aflevering op Disney+ te zien was, wisten we niet dat het schattige wezentje in de serie zou zitten. Vervolgens bleek hij een van de grootste sterren van The Mandalorian en droeg hij in grote mate bij aan de populariteit van de show.

Lees ook: Zijn dit de aflevering titels van 'The Mandalorian' seizoen 2?

Dit tweede seizoen verwachten we veel meer te leren over Baby Yoda en zijn achtergrond. In oktober gaat de eerste aflevering van het tweede seizoen in première op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote verrassing in 'Stranger Things' op komst
Series / Trailer

Grote verrassing in 'Stranger Things' op komst

Seizoen 4 van Stranger Things gaat een grote verrassing brengen rond een belangrijk personage.

Op 4 juli 2019 verscheen het derde seizoen van de succesvolle Netflix-serie Stranger Things. Het lijkt erop dat we misschien wel tot eind 2021 moeten wachten op seizoen 4, door de impact van de coronacrisis.

Nu is er toch weer een klein tipje van de sluier opgelicht. In het nieuwe seizoen krijgen we namelijk een grote onthulling te zien rond het personage Jim Hopper van acteur David Harbour. Tijdens het recente (pre-corona) Liverpool Comic Con ging Harbour in op het verhaal achter zijn personage.

"Er zijn dingen [...] waarop we geen antwoord geven, en dat zou betekenen dat we slechte schrijvers hebben. En The Duffer Brothers zijn erg goede schrijvers. Dus ik weet heel goed dat in seizoen 4 we een grote... enorme onthulling zullen geven over het achtergrondverhaal van Hopper."

Lees ook: 4 superspannende horror-series die je nu op Netflix kunt kijken

Achtergrondverhaal Hopper
In seizoen 2 wordt duidelijk dat Hopper een rijke geschiedenis heeft. Zo vindt Eleven (Millie Bobby Brown) dozen met daarop de tekst "New York" en "Vietnam". Dit is iets waar we waarschijnlijk meer over gaan horen.

Lees ook: 'Stranger Things' van Netflix is straks enger dan ooit

Daarnaast krijgen we vast meer te horen over zijn overleden dochter Sara (Elle Graham). Ook zal duidelijk zijn wat er met Hopper aan de hand is nu hij in een Russisch werkkamp is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie 'Insecure' van HBO krijgt vijfde seizoen
Series / Nieuws

Hitserie 'Insecure' van HBO krijgt vijfde seizoen

HBO geeft het groene licht voor een nieuwe reeks afleveringen van de succesvolle serie.

Nog geen drie weken nadat het vierde seizoen van de serie begon, heeft HBO laten weten dat de comedy-serie Insecure met Issa Rae ook een vijfde seizoen krijgt.

Insecure is een creatie van Rae en Larry Wilmore en volgt Rae's personage Issa Dee, die net als haar beste vriendin Molly (Yvonne Orji) als single dame probeert te overleven in Los Angeles. In seizoen 4 zien we hoe de personages in de volgende fase van hun levens komen; Issa heeft ontslag genomen en lijkt haar droombaan te hebben gevonden, terwijl Molly voor het eerst in lange tijd een serieuze relatie aangaat met Andrew (Alexander Hodge). Andere acteurs die voorbijkomen in de serie zijn Jay Ellis, Natasha Rothwell en Amanda Seales.

Rae en HBO
Door het groene licht dat gegeven wordt voor het vijfde seizoen is te merken dat Rae en HBO elkaar goed liggen. Naast Insecure werkt Rae ook als uitvoerend producent aan A Black Sketch Show, dat net een tweede seizoen heeft gekregen, en produceert ze ook samen met Dwayne Johnson een serie over professioneel worstelen met de titel Tre Cnt. Tot slot zal ze naast Laura Dern te zien zijn in The Dolls, een miniserie over de rellen rondom de Cabbage Patch poppen uit de jaren '80. Een bezige bij dus die Issa Rae!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Fury Files' vanaf 15 mei op Disney+
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Fury Files' vanaf 15 mei op Disney+

Misschien met Samuel L. Jackson krijgen we meer te horen over de schurken en helden in de wereld van Marvel.

De productie van de vele Marvel-series die op Disney+ moeten verschijnen ligt stil. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat bijvoorbeeld The Falcon and the Winter Soldier niet op tijd klaar is voor het geplande debuut in augustus. Marvel komt nu met Fury Files.

Verwacht overigens niet direct live action-Marvel geweld binnen het Marvel Cinematic Universe. De serie rcht zich op de vele helden en slechteriken in de Marvel-wereld en er wordt gebruikt gemaakt van beelden uit tv-series als Avengers: Earth's Mightiest Heroes en X-Men: The Animated Series.

De officiële synopsis
"Het zal je niet verbazen dat Nick Fury een dossier heeft over elke Marvel superheld. Fury Files geeft kijkers toegang tot uiterst geheime SHIELD-informatie over belangrijke Marvel-helden en -schurken. Dit alles wordt verteld door niemand minder dan de mysterieuze Fury. Er komt een mix van animatie en motion comic art samen! Ben je op zoek naar een heleboel informatie over elke held? Fury zorgt ervoor."

Het is onbekend of we de stem van Samuel L. Jackson te horen krijgen. Fury Files start op 15 mei en mogelijk krijgen we snel meer te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Minder geweld in televisieseries door het coronavirus?
Series / Nieuws

Minder geweld in televisieseries door het coronavirus?

Het coronavirus gaat ook op televisieseries grote effecten hebben, specifiek op de handelingen die mogelijk zijn.

Geen seks en geen fysiek geweld meer in series. Dat is in het kort een kant waar Warner Bros. Television voorlopig aan denkt om het weer mogelijk te maken nieuwe series op te nemen in het Arrowverse.

Het coronavirus maakt fysiek contact tussen vreemden even niet heel gewenst. Dat heeft in ons persoonlijke leven natuurlijk grote gevolgen. Maar ook voor de opnames van films en series heeft het consequenties. Warner Bros. Television-bazen Susan Rovner en Brett Paul vertelden tijdens een conference call waar aan gedacht wordt.

Lees ook: Pijnlijk slechte kijkcijfers voor 'The Flash'

Geen seks of geweld
Problematisch is natuurlijk de social distancing waar we als gevolg van het coronavirus mee te maken hebben. Dat maakt het moeilijk om intieme scènes op te nemen. Daarom wordt eraan gedacht om "het fysieke contact tussen acteurs" te verminderen. Ook denkt men aan manieren om "intieme scènes opnieuw vorm te geven".

Lees ook: Seizoensfinale 'The Flash' S6 wordt episch

Verder zijn stunts waarbij er fysieke contact plaatsvindt waarschijnlijk niet meer mogelijk. Grotere stunts waarbij er anderhalve meter afstand gehouden wordt, lijkt niet uit den boze.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wow! Keanu Reeves als Marvel-held 'Moon Knight'?
Series / Nieuws

Wow! Keanu Reeves als Marvel-held 'Moon Knight'?

Het gerucht gaat dat de Matrix- en John Wick-acteur de rol van Moon Knight krijgt.

Een bijzonder gerucht rond de aankomende Marvel-serie Moon Knight. Die wordt gemaakt voor streamingdienst Disney+ en zou (mogelijk) in 2022 te zien moeten zijn. Niets is natuurlijk zeker door het coronavirus, maar toch.

Er wordt momenteel in elk geval gekeken naar een mogelijke hoofdrolspeler voor de Marvel-serie. Vandaag horen we dat niemand minder dan Keanu Reeves beoogd acteur is voor die rol. Dat is natuurlijk niet meer dan een gerucht, maar er gaan al langer verhalen rond dat Reeves een rol zou krijgen in het MCU.

Lees ook: Disney+-serie 'Moon Knight' loopt vertraging op

Moon Knight
Vandaag meldt The GWW-hoofdredacteur KC Walsh in elk geval dat Keanu Reeves beoogd acteur is voor de rol van Marc Spector, a.k.a. Moon Knight. Dat personage krijgt als een van de vele Marvel-personages een live-action serie op Disney+ en maakt op die manier zijn debuut in het Marvel Cinematic Universe.

Lees ook: Tegenslag voor Marvel-serie 'Moon Knight'

Of de serie ook echt in 2022 te zien zal zijn is natuurlijk maar de vraag, wat komt door het coronavirus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nicolas Cage is Joe Exotic in 'Tiger King'-serie!
Series / Nieuws

Nicolas Cage is Joe Exotic in 'Tiger King'-serie!

Er worden naar waarschijnlijkheid nog meer films en series gemaakt over Joe Exotic, de 'hoofdrolspeler' van de succesvolle docureeks.

Via Variety is onthuld dat Nicolas Cage de rol van Joe Exotic, over wie de Netflix-docureeks Tiger King werd gemaakt, zal spelen in een miniserie.

De achtdelige serie wordt geproduceerd door Imagine Television Studios en CBS Television Studios en zal in de komende dagen aan grote partijen worden aangeboden. De serie is voornamelijk gebaseerd op het artikel Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild, dat door Leif Reigstad werd geschreven voor Texas Monthly.

Cage als hoofdrolspeler en producent
Dan Lagana en Paul Young kochten de rechten van het artikel al in juni 2019. Lagana zal daarnaast dienst doen als showrunner en uitvoerend producent. Hij zal de serie produceren samen met Young, Brian Grazer, Samie Kim Falvey en Cage.

Net als de docureeks gaat de vooralsnog titelloze serie over Joe Schreibvogel (alias Joe Exotic), een excentrieke eigenaar van een dierentuin die zijn park probeert open te houden, zelfs als hem dat zijn gezond verstand kost.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: The Clone Wars': dit is het einde van de serie
Series / Nieuws

'Star Wars: The Clone Wars': dit is het einde van de serie

Zo eindigt de Star Wars-serie die nog gauw een zevende seizoen kreeg op streamingdienst Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De finale van Star Wars: The Clone Wars was eindelijk te zien. En dus weten we nu hoe de serie na zeven seizoenen echt eindigt. Daar hebben we lang op moeten wachten. Maar dit is hoe het eindigt.

Het laatste seizoen van de serie werd gemaakt voor streamingdienst Disney+. Iedereen die achter de schermen meewerkte aan eerdere seizoenen, keerde terug voor deze nieuwe reeks. Dat zorgde voor prachtige momenten, waaronder gevechten tussen Darth Maul en Ahsoka Tano.

Lees ook: Bekijk hier het meest brute Darth Maul-moment uit 'Star Wars: The Clone Wars'!

Het einde
De aflevering Victory and Death laat zien hoe de serie eindigt. Ahsoka en Rex ontsnappen van hun Venator-klasse Star Destroyer. De twee crashen met hun schip op een nabijgelegen maan. Ondertussen weet Darth Maul, die het schip vernietigde, te ontsnappen met een shuttle.

Lees ook: Hoe Ahsoka Tano het gruwelijke Order 66 overleeft in 'Star Wars: The Clone Wars'

In de nasleep hiervan laat Ahsoka haar blauwe lichtzwaard vlakbij de plek waar haar schip gecrasht is vallen. Ze laat alles achter met Rex, waarna we een laatste scène zien van Darth Vader die het lichtzwaard opraapt en zich realiseert dat zijn oude Padawan dood is. En zo eindigt de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld'-finale seizoen 3 is schokkend te noemen
Series / Nieuws

'Westworld'-finale seizoen 3 is schokkend te noemen

We weten nu eindelijk wat het echte plan van Dolores met de mensheid was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het derde seizoen van HBO-serie Westworld is klaar. Maar hoe eindigde de serie precies dit nieuwe seizoen, waarin er eigenlijk wel een soort reboot gemaakt is?

Het hele seizoen moesten we gissen naar de intenties van Dolores. Pas nu, in aflevering 8, met de titel Crisis Theory, leren we over haar plannen en weten we wat haar intentie de hele tijd was.

Wat wilde Dolores?
Lang dachten we dat Dolores van plan was om de mensheid uit te roeien. Nu blijkt dat ze juist een ander plan had: ze wilde de mensheid een reden geven om weer echt te leven. Ze heeft geleerd dat er emoties zijn en dat mensen lang niet allemaal slecht zijn. Ze mocht dan wel dood gaan, maar voordat het leven echt uit haar was, vertelde ze te geloven in de mensheid.

Lees ook: De kijkcijfers zijn prima voor 'Westworld' seizoen 3

Maar om de mensheid te redden, besloot ze wel om Rehoboam te vernietigen. Mensen zouden daardoor weer los komen te staan van de voor hen geplande paden. Het probleem daarmee is dat de wereld dan wel tot een einde zal komen. Een verwachting die trouwens ook uit lijkt te komen, want dat zien we aan het eind van de aflevering.

Einde van de mens
Zodra de data van Incite lekt en Maeve en Caleb op de brug staan, zien ze dat de wereld aan het rellen is. Een einde dat nog wel even tijd nodig heeft. Volgens de voorspelling van Rehoboam vinden er gedurende de volgende 6 tot 10 jaar allerlei gruwelijke momenten in de menselijke geschiedenis plaats. Het einde van de soort is dan in 50 tot 125 jaar realiteit.

Lees ook: 'Westworld'-acteur uit forse kritiek op derde seizoen

Dat einde hoeft natuurlijk niet uit te komen. Tot nu toe draait het er juist om dat de mensheid zelf keuzes kan maken. En dat gaan we dan ook zien in een nieuw seizoen (denken we).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Arrowverse levert enorm veel kijkers in
Series / Featured

Het Arrowverse levert enorm veel kijkers in

Gaat het nog wel goed met de series die The CW rond de DC-helden maakt?

We hebben het vaak over de kijkcijfers van de series die The CW maakt rond allerhande DC-personages. Maar hoe verhouden de kijkcijfers van al die series zich eigenlijk ten opzichte van elkaar en van eerdere seizoenen?

Het Arrowverse bestaat momenteel uit zes series, met nog twee aankomende shows. Die laatste twee zijn Superman & Lois en - mogelijk - Green Arrow and the Canaries. Van die laatste moet nog bepaald worden of er na een pilot ook echt een seizoen komt. Verder zijn er dus zes series te zien op dit moment.

Lees ook: Pijnlijk slechte kijkcijfers voor 'The Flash'

De kijkcijfers
De eerste serie is natuurlijk Arrow, dat dit jaar na acht seizoenen tot een einde kwam. Daarnaast is er The Flash (nu toe aan seizoen 6 en straks 7), Supergirl (seizoen 5; seizoen 6 aanstaand), Legends of Tomorrow (seizoen 5, met 6 aanstaand), Black Lightning (seizoen 3, seizoen 4 aanstaand) en Batwoman (seizoen 1, seizoen 2 aanstaand).

Lees ook: Seizoensfinale 'The Flash' S6 wordt episch

Hoe zit het dan met de kijkcijfers? Die wisselen nogal. Arrow begon gemiddeld met 3,68 miljoen kijkers en eindigde met een dieptepunt van 730.000 Amerikanen die afstemden op televisiezender The CW. Dan is er The Flash, dat ook met zijn eerste seizoen goed begon (4,62 miljoen kijkers gemiddeld) en langzaamaan wegzakt. Dit zesde seizoen gaat het niet zo lekker, met nog geen 1,18 miljoen kijkers voor de meest recente aflevering.

Dan is er Supergirl dat met maar liefst 12,96 miljoen kijkers begon op CBS en op The CW flink wat minder mensen trekt. Het tweede seizoen (het eerste op The CW) trok nog 3,06 miljoen kijkers. De meest recente aflevering bleek goed voor slechts 650.000 kijkers. Legends of Tomorrow worstelt eigenlijk ook al seizoenen met de kijkcijfers en trok er ooit 3,16 miljoen. De laatste aflevering trok er nog maar 690.000.

Ook Black Lightning kende een prima begin met 2,73 miljoen kijkers. De laatste aflevering van het derde seizoen trok echter nog maar 550.000 kijkers, waarmee ook die serie worstelt. Tot slot hebben we nog Batwoman, dat begon met 1,86 miljoen kijkers dit eerste seizoen. Daarvan zijn er bij aflevering 17 nog maar 630.000 over.

Worstelend Arrowverse
Waar het Arrowverse dus ooit begon met mooie kijkcijfers, is er ondertussen niet zo heel veel meer van over. Elke serie duikt onderhand onder het miljoen, op The Flash na dan, maar ook die serie tuimelt snel die kant op. Natuurlijk worden dit soort series wereldwijd uitgezonden en zeggen de Amerikaanse kijkcijfers lang niet alles, maar het is wel een pijnlijke constatering dat de kijkers in de VS lijken weg te lopen.

The CW heeft trouwens wel een lucratieve deal lopen met Netflix in een aantal landen, waardoor de series daar genoeg kijkers trekken en een breed publiek van tientallen miljoenen mensen zullen hebben.

Hieronder de kijkcijfers van de meest recente afleveringen op een rij:
The Flash: 1,18 miljoen kijkers
Arrow: 780.000 kijkers
Supergirl: 650.000 kijkers
Batwoman: 630.000 kijkers
Black Lightning: 550.000 kijkers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.