search
Bill Skarsgård (Pennywise uit 'It') speelt crimineel in Netflix-serie 'Clark'
Series / Nieuws

Bill Skarsgård (Pennywise uit 'It') speelt crimineel in Netflix-serie 'Clark'

Na de angstaanjagende clown uit It speelt Skarsgård ditmaal een crimineel van een geheel andere orde.

Netflix heeft het groene licht gegeven voor Clark, een nieuwe dramaserie over de Zweedse crimineel Clark Olofsson. Bill Skarsgård (It Chapter Two) neemt de rol van Olofsson voor zijn rekening.[/i]

De zesdelige miniserie is gebaseerd op Olofssons autobiografie Vafan var det som hände en laat niet alleen zijn jongere jaren zien, maar ook hoe hij er momenteel aan toe is. Olofsson begon zijn loopbaan als crimineel in de jaren '60, en groeide al snel uit tot een van de meest controversiële figuren uit de moderne Zweedse geschiedenis. Door de jaren heen werd Clark niet alleen berucht als de 'grondlegger' van het Stockholm-syndroom, maar ook zijn roofpartijen in heel Europa en zijn beruchte ontsnappingen uit meerdere gevangenissen.

De regie van Clark is in handen van Jonas Åkerlund en zal exclusief voor Netflix gemaakt worden. De Zweedstalige serie wordt geproduceerd door Scandinavian Content Group.

[b]Drukke Skarsgård

Acteur Skarsgård heeft het momenteel erg druk. Niet alleen speelt hij de hoofdrol in Clark voor Netflix, maar is hij ook in diens film The Devil All The Time te zien. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol in Sundance-hit Nine Days van Sony Pictures. Zijn meest recente rol is in de serie Castle Rock van J.J. Abrams en Stephen King.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen