search

Ons nieuws van maandag 11 mei 2020

'American Horror Story' krijgt een gave spin-off!
Series / Nieuws

'American Horror Story' krijgt een gave spin-off!

Ryan Murphy laat weten dat er hard gewerkt wordt aan een spin-off van American Horror Story!

Er was een gave Zoom-sessie georganiseerd rond American Horror Story. Vandaag horen we van de bedenker van de serie, Ryan Murphy, dat hij nu werkt aan een spin-off.

De wereld van AHS groeit elk seizoen. Zo krijgen we nieuwe thema's, nieuwe personages en tijdperiodes te zien. Maar elk seizoen is gebonden aan een verhaal. Daar gaat met een nieuwe spin-off verandering in komen.

Lees ook: Bekend personage keert terug voor 'American Horror Story' S10

American Horror Story
Van Ryan Murphy horen we nu dat er een Zoom-call georganiseerd was voor de franchise. "We hadden het over die goede oude tijd," schreef Murphy over de sessie waar een aantal van de kerncastleden aan meedeed. "En we hadden het over de spin-off American Horror Stories (met afleveringen van 1 uur die op zichzelf staan)."

Lees ook: Bekende namen in 'American Horror Story' seizoen 10!

Die spin-off is dus nieuw en laat zien dat de wereld van de franchise zelfs na negen seizoenen nog springlevend is. Deze herfst moest het tiende seizoen te zien zijn op televisiezender FX, maar dat lijkt door de coronapandemie niet te lukken.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bill Skarsgård (Pennywise uit 'It') speelt crimineel in Netflix-serie 'Clark'
Series / Nieuws

Bill Skarsgård (Pennywise uit 'It') speelt crimineel in Netflix-serie 'Clark'

Na de angstaanjagende clown uit It speelt Skarsgård ditmaal een crimineel van een geheel andere orde.

Netflix heeft het groene licht gegeven voor Clark, een nieuwe dramaserie over de Zweedse crimineel Clark Olofsson. Bill Skarsgård (It Chapter Two) neemt de rol van Olofsson voor zijn rekening.[/i]

De zesdelige miniserie is gebaseerd op Olofssons autobiografie Vafan var det som hände en laat niet alleen zijn jongere jaren zien, maar ook hoe hij er momenteel aan toe is. Olofsson begon zijn loopbaan als crimineel in de jaren '60, en groeide al snel uit tot een van de meest controversiële figuren uit de moderne Zweedse geschiedenis. Door de jaren heen werd Clark niet alleen berucht als de 'grondlegger' van het Stockholm-syndroom, maar ook zijn roofpartijen in heel Europa en zijn beruchte ontsnappingen uit meerdere gevangenissen.

De regie van Clark is in handen van Jonas Åkerlund en zal exclusief voor Netflix gemaakt worden. De Zweedstalige serie wordt geproduceerd door Scandinavian Content Group.

[b]Drukke Skarsgård

Acteur Skarsgård heeft het momenteel erg druk. Niet alleen speelt hij de hoofdrol in Clark voor Netflix, maar is hij ook in diens film The Devil All The Time te zien. Daarnaast speelt hij een belangrijke rol in Sundance-hit Nine Days van Sony Pictures. Zijn meest recente rol is in de serie Castle Rock van J.J. Abrams en Stephen King.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ho ho ho! Seth Rogen als vunzige kerstman in animatieserie 'Santa Inc.'
Series / Nieuws

Ho ho ho! Seth Rogen als vunzige kerstman in animatieserie 'Santa Inc.'

Ook comedienne Sarah Silverman zal te horen zijn in de serie van HBO Max.

HBO Max heeft aangekondigd dat ze een komische animatiserie voor volwassenen voor de kersttijd zullen maken. De titel is Santa Inc. en zal gemaakt worden door Lionsgate en Seth Rogens Point Grey Pictures. De achtdelige tekenfilmreeks zal daarnaast stemmen bevatten van zowel Rogen als Sarah Silverman.

Het verhaal van Santa Inc. gaat over Candy Smalls (Silverman), de belangrijkste vrouwelijke elf op de Noordpool. Wanneer de opvolger van de (grofgebekte) kerstman (Rogen) wordt ontvoerd op kerstavond, probeert Candy haar ultieme droom te laten uitkomen: ze wil namelijk de eerste 'kerstvrouw' in de kerstgeschiedenis worden!

Beetje vroeg
Het is natuurlijk nogal vroeg voor aankondigingen die met kerstmis te maken hebben, maar op dit moment is elke aankondiging voor nieuwe content welkom! In de komende maanden kunnen we ongetwijfeld meer nieuws (casting, artwork) verwachten rondom Santa Inc., dus houd Serietotaal goed in de gaten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland staat weer vol nieuwe series
Series / Streaming-diensten

Videoland staat weer vol nieuwe series

We hebben een nieuw weekoverzicht vol met nieuw materiaal dat door Videoland is toegevoegd.

Er verscheen weer heel wat nieuws op streamingdienst Videoland. Vorige weekw aren het nog vooral afleveringen, nu is het een gemengder aanbod.

Surviving Escobar (1 seizoen)
Het Medellin Cartel valt uit elkaar. De voornaamste moordenaar van Pablo Escobar worstelt om in leven te blijven en probeert respect te winnen.


Reckoning (1 seizoen)
Verken de meest duistere uithoeken van het mannelijk zijn, via de ogen van twee vaders. Een van hen is een seriemoordenaar.


Gewoon Boef (1 seizoen)
In dit spraakmakende portret geeft rapper Boef, echte naam Sofiane Boussaadia, een intiem en persoonlijk kijkje in zijn veelbewogen leven en doet hij publiekelijk een boekje open over zijn pijnlijke jeugd.


iCarly (1 seizoen)
Carly heeft een eigen webserie, iCarlu. Die webcast is heel leuk: altijd weer is er iets anders te zien. Dan is het komedie, dan een talentenjacht en dan weer een reeks interviews.


Hatchimals: Adventures in Hatchtopia (2 seizoenen)
Volg Cheetree, Penguala, Draggle en hun nieuwe vriendjes terwijl ze allerlei mysteries oplossen.


Callboys (2 seizoenen)
Deze zevendelige serie volgt het leven van vier gigolo's, de Callboys.


Nieuwe afleveringen
Er verschenen ook weer heel wat nieuwe afleveringen op Videoland - daar is men goed in bij de streamingdienst. Hieronder het overzicht:
Beau S02E01: Dagelijkse talkshow waarin Beau op geheel eigen wijze de dag doorneemt.
Ex On The Beach: Double Dutch S06E05: Kan je een sexy ex weerstaan? Deze singles proberen het!
Beter Laat Dan Nooit S02E02: Televisiehelden Barrie Stevens, Gerard Cox, Peter Faber en Willibrord Frequin maken samen met presentatrice Katja Schuurman een reis.
A Million Little Things S02E19: Vriendschap is allesomvattend, en dat geldt ook voor een groep vrienden in Boston, die het leven meer leert waarderen als een van hen doodgaat.
Het Beste van de TV Kantine S01E03: Bekijk de leukste clips van al die jaren TV Kantine!
The Voice Kids NL S09E10: Welk kind heeft de beste stem?
The Good Fight S04E03: Diane Lockhart is in een zwart gat terecht gekomen en verkeert in financieel zwaar weer.
De Jacht op de Mocro Maffia S01E03: Journalist John van den Heuvel brengt de opkomst en val van de Mocro Maffia in beeld.
Charmed S02E18: Drie zussen ontdekken magische krachten te hebben.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-film rond Rick Grimes in gevaar?
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-film rond Rick Grimes in gevaar?

De coronacrisis heeft gevolgen voor de The Walking Dead-series. Maar ook voor de eerste film?

Al enige tijd terug werd bekend dat er wordt gewerkt aan een filmtrilogie in de als maar groeiende The Walking Dead-franchise. Maar hoe staat het ervoor met de eerste film rond Rick Grimes, de rol van Andrew Lincoln?

Het blijkt dat er schot in de zaak zit, maar dit betekent nog niet dat er geen vertraging ontstaat. "Wat ik van mr. Gimple [Scott Gimple, hoofd content] weet is dat het werk aan het script levendig is. Ik heb een paar vroege versies gezien, maar de laatste tijd is het wel wat stil. Maar van wat ik begrijp zitten ze er bovenop." zei uitvoerend producent Greg Nicotero in een update aan SYFY Wire.

Lees ook: Terugkeer 'The Walking Dead' verkeert in grote onzekerheid

Een goede tijd, maar het wordt druk
"Een ding over het thuis werken... Weet je, schrijvers... Ze kunnen profiteren van deze tijd, en het is een goede tijd," aldus Nicotero die ook ziet dat er veel ontwikkelingen zullen zijn als de productiestop in Hollywood weer massaal opgeheven wordt. "Er zal veel materiaal zijn om te filmen, doordat iedereen scripts krijgt. En daardoor wil iedereen gelijk gaan opnemen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties scifi Netflix-serie 'Snowpiercer'!
Series / Nieuws

Eerste reacties scifi Netflix-serie 'Snowpiercer'!

Het vervolg op de film Snowpiercer uit 2013 van regisseur Bong Joon Ho (Parasite).

De zender TNT start op 17 mei met het eerste seizoen van de serie Snowpiercer, een prequel dat zich enkele jaren voor de gelijknamige film uit 2013 van regisseur Bong Joon Ho (Parasite) afspeelt. In Nederland verschijnt Snowpiercer op Netflix.

Via Comicbook.com en The Playlist krijgen we nu de eerste recensies. Vooral de Comicbook.com is positief over de serie. "Het eerste seizoen van Snowpiercer laat een verhaal zien dat het bronmateriaal eer aandoet, terwijl het ook de verwachtingen ondermijnt waardoor de de serie zich gedurende meerdere seizoenen kan handhaven. Er wordt een verhaal verteld dat past bij het hier en nu," aldus de recensent.

Misschien een brug te ver?
Positief, maar minder enthousiast is de recensent van The Playlist. Deze noemt "het concept van de criminele onderwereld mogelijk een brug te ver." Er wordt aangegeven dat het verhaal over de trein en de klassenstrijd daarin teveel rust "op een detectiveverhaal."

Lees ook: Tijdlijn verklapt hoe de tv-serie 'Snowpiercer' aansluit op de film

Of de afleveringen van Snowpiercer per keer op Netflix verschijnen is nog onbekend. De serie staat al wel aangekondigd, zonder datum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Silence of the Lambs' krijgt nu een serie!
Series / Nieuws

'The Silence of the Lambs' krijgt nu een serie!

CBS geeft de show Clarice officieel groen licht, waarmee de Hannibal-franchise nog altijd voortduurt.

CBS heeft nu officieel groen licht gegeven voor de serie Clarice. De serie moet dienen als vervolg op de film The Silence of the Lambs uit 1991 en volgt, zoals de titel al laat zien, FBI-agent Clarice Starling. Een releasedatum is er nog niet.

TV Guide meldt dat de serie officieel een volledig eerste seizoen krijgt. De boel speelt zich af in 1993, zes maanden na de gebeurtenissen in de film. We zien Starling terwijl ze jaagt op seriemoordenaars en serieverkrachters. Ze werkt voor e FBI in de serie. En of we Hannibal Lecter zien is niet zeker.

Hannibal Lecter
De rol in de serie wordt gespeeld door Rebecca Breeds. Haar versie van Carice volgt op die van Jodie Foster, die het personage perfect wist te belichamen. Zij speelde de rol in de populaire film, die in de jaren daarna tot heel wat vervolgen leidde.

Daarin zien we Clarice Starling en de doodenge en manipulatieve kannibaal Hannibal Lecter proberen seriemoordenaar Buffalo Bill op te sporen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars' hintte al jaren naar terugkeer van dit 'The Mandalorian'-personage
Series / Nieuws

'Star Wars' hintte al jaren naar terugkeer van dit 'The Mandalorian'-personage

Dit gave personage is straks opnieuw te zien in de Star Wars-franchise, na jaren en jaren afwezigheid.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Star Wars-franchise hint al jaren naar de terugkeer van Boba Fett. Die schurk keert terug in het tweede seizoen van The Mandalorian. Als dat je verbaast, heb je wellicht niet goed opgelet.

In 2015 kwam er een boek uit, Star Wars: Aftermath, dat al naar het overleven van Fett hintte. Het personage leek om het leven te komen in de film Return of the Jedi, waarin hij in de Sarlacc viel, die zich in de Great Pit of Carkoon bevond. Maar het boek van Chuck Wendig hint ernaar dat hij overleefde.

Lees ook: Eerste blik op Baby Yoda in 'The Mandalorian' seizoen 2!

Een mysterieus harnas
In het boek vindt een bewoner van Tatooine ene Adwin Charu. Die probeert goederen te kopen van de Jawa's. "Uit de doos, haalde Adwin een helm. Die zag eruit als er een soort zuur op gezeten had. Maar toch - hij sloeg met zijn knokkels erop. De Mandalorians wisten hoe ze een harnas moeten maken, of niet soms. 'Kijk hiernaar,' zei hij, terwijl hij het omhoog hield. 'Een strijdharnas van de Mandalorians. Een volledige set, als ik het zo zie.'"

Lees ook: Release 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 2 in gevaar?

Die set behoorde niemand minder dan Boba Fett toe, die zich uit het maagzuur van de Sarlacc had weten te redden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
X-Men naar het MCU via deze Disney+ serie?
Series / Nieuws

X-Men naar het MCU via deze Disney+ serie?

The Falcon and the Winter Soldier biedt ruimte voor de X-Men in het MCU.

De Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier kan weer verder met de opnames in Tsjechië. Maar het zal nog even duren voordat de serie af is. In de tussentijd heeft de site Murphy's Multiverse de hand weten te leggen op interessante foto's.

De foto's zijn van de set in de stad Atlanta, waar men het fictieve land Madripoor nagemaakt heeft. Dat land was voor het eerst te zien in de X-Men spin-off New Mutants en werd vervolgens een populair land in de Marvel Comics.

Lees ook: Opnames 'The Falcon and the Winter Soldier' kunnen weer verder

X-Men land
Het is dus allereerst een belangrijke hint naar de X-Men. Maar op de tweede plaats lijkt het een hint te zijn naar de Secret Warriors. Daarover zou op dit moment een serie gemaakt worden door Marvel, die dan in de loop van 2022 of 2023 te zien kan zijn.

Lees ook: 'The Falcon and the Winter Soldier' wordt als een bekende Mel Gibson-film

Wellicht dat we straks dus voor het eerst iets van de X-Men gaan zien in het MCU en dan niet in een film - zoals we verwacht hadden - maar in een serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Community'-cast weer bij elkaar! Belangrijke stap richting een film?
Series / Nieuws

'Community'-cast weer bij elkaar! Belangrijke stap richting een film?

Komt die SIX SEASONS AND A MOVIE er dan toch eindelijk voor de populaire serie?

Er is nog niet officieel een Community-film in de maak. Maar de cast van de geliefde komedieserie komt voor het eerst in lange tijd weer bij elkaar. Een groot deel van de cast zal meedoen aan een virtuele table read voor een aflevering uit het vijfde seizoen.

De table read brengt een groot deel van de cast en belangrijkste crewlid, showrunner Dan Harmon, bij elkaar. We zullen Donald Glover, Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Jim Rash en Ken Jeong weer kunnen zien.

Lees ook: 'Community'-film op Netflix steeds kansrijker

Chevy Chase
Enkel Chevy Chase, die in de eerste vier seizoenen te zien was, ontbreekt. Dat heeft een goede reden: men leest de aflervering Cooperative Polygraphy voor, waarin zijn personage Pierce niet te zien was.

Lees ook: Maakt Netflix DE film voor 'Community'-serie!?

Het gaat om een aflevering uit het vijfde seizoen, die zich afspeelt na de begrafenis van Pierce Hawthorne. De studiegroep wordt gegrild door de executeur van het testament van Pierce, gespeeld door gastster Walton Goggins. Die kan helaas niet meedoen aan de table read.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series verschenen deze week op Netflix
Series / Nieuws

Deze series verschenen deze week op Netflix

Netflix lanceerde ook deze week terug enkele nieuwe series evenals nieuwe seizoenen van bestaande titels...

Geoffrey Ketels
Zoals elke week heeft Netflix ook de voorbije week terug enkele nieuwe series en / of seizoenen aan haar aanbod toegevoegd. Om welke namen het hierbij precies gaat vertellen we je graag hier op deze pagina!

1.) Dead to Me (seizoen 2)
In eerste instantie verscheen deze week het tweede seizoen van de zwartkomische reeks Dead to Me. In deze serie volgen we de rouwende Jen welke op een zeker ogenblik bevriend raakt met de weduwe Judy. De twee dames gaan duidelijk op een compleet verschillende manier om met hun verlies. Toch krijgen ze al snel een hechte band. Op een zeker ogenblik wordt echter duidelijk dat Judy best een duister geheim met zich meedraagt...2.) The Eddy (seizoen 1)
Wanneer we de naam van Damien Chazelle zien verschijnen bij de bekendmaking van een serie gaat ons hart altijd weer een beetje sneller slaan. In het verleden was Chazelle dan ook verantwoordelijk voor met name La La Land en Whiplash. Deze keer pakt hij uit met een serie genaamd The Eddy waarvan de verwachtingen best hooggespannen staan. In de serie volgen we het doen en laten van Elliot Udo die eigenaar is van een jazzclub in de Franse hoofdstad Parijs. Elliot heeft het echter moeilijk om de zaak draaiende te houden, niet in het minst omdat hij worstelt met het verlies van zijn zoon. Wanneer dochter Julie onverwacht op de stoep staat lijkt het hek helemaal van de dam.3.) Working Moms (seizoen 4)
Deze week verscheen ook het alweer vierde seizoen van de populaire serie Working Moms. Deze serie gaat over vier vrouwen die stuk voor stuk kampen met een behoorlijke reeks aan uitdagingen. De één ervaart duidelijk een identiteitscrisis terwijl de ander om moet zien te gaan met een ongeplande zwangerschap. Hoe dan ook, Working Moms is een populaire serie waarvan het vierde seizoen nu dus te bekijken is op Netflix!4.) The Hollow (seizoen 2)
Het eerste seizoen van The Hollow wist vriend en vijand te verrassen en vanaf deze week staat ook het tweede deel op Netflix. In deze serie volgen we in eerste instantie drie tieners die plots wakker worden op een vreemd eiland. De tieners kennen elkaar niet en hebben er ook geen flauw idee van wat er zich precies de voorbije tijd heeft afgespeeld. Om te overleven op het eiland hebben de drie geen andere keuze dan elkaar in sneltempo te leren vertrouwen. Gaandeweg wordt duidelijk over welke connectie de jongeren precies beschikken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 zeer fantasierijke series die Netflix rijk is!
Series / Featured

3 zeer fantasierijke series die Netflix rijk is!

Deze fantasyseries vind je gewoon op Netflix en zijn zeker aanraders voor de liefhebbers.

Op Netflix staan heel wat uiteenlopende series. Vandaag kijken we naar 3 fantasyseries die je gewoon op Netflix vindt!

Meer van dit soort handige overzichten? Bekijk ook:

3 brute zombieseries die je gewoon op Netflix kunt vinden | 3 knalgoede series die nu gewoon op Netflix staan | 3 gave scifi-series die op Netflix te zien zijn

Once Upon a Time (7 seizoenen)
Deze fantasyserie startte in 2011 op de zender ABC (onderdeel van Walt Disney) en in de serie zijn vele sprookjesfiguren te zien, en dan niet alleen figuren bekend uit de sprookjes van Disney. Er zijn maar liefst 156 afleveringen verschenen en in 2013/2014 was er de korte spin-off Once Upon a Time in Wonderland - niet te zien op Netflix.Locke & Key (1 seizoen)
Deze Young Adult-fantasyserie verscheen eerder dit jaar en het betreft een verfilming van de gelijknamige comicreeks uit 2008-2013 van schrijver Joe Hill en tekenaar Gabriel Rodriguez. We zien hoe een jong gezin in een huis gaat wonen van hun overleden vader. Dit huis - Keyhouse - verbergt vele geheimen die geopenbaard worden door uiteenlopende sleutels. Een grimmig avontuur volgt.The Witcher (1 seizoen)
Deze eveneens recente fantasyserie van Netflix verscheen eind 2019 en heeft Superman-acteur Henry Cavill in de titelrol. Velen kijken uit naar het volgende seizoen dat in 2021 of later verschijnt. Het verhaal gaat over Geralt van Rivia, een witcher. De eenzame monsterjager jaagt op zijn prooien tegen geld, maar belandt in een avontuur vol magische krachten, figuren en wezens.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.