search
Je Netflix beeldkwaliteit wordt weer opgekrikt naar maximaal!
Series / Nieuws

Je Netflix beeldkwaliteit wordt weer opgekrikt naar maximaal!

Netflix gaat langzaam maar zeker de beeldkwaliteit op haar streamingdienst terug verhogen...

Geoffrey Ketels
Halverwege maart heeft Netflix laten optekenen dat ze de beeldkwaliteit van haar streamingdienst moest verlagen om een overbelasting van het internet tegen te kunnen gaan. Nu heeft de streamingdienst bekend gemaakt dat die maatregel langzaam maar zeker wordt teruggeschroefd.

In eerste instantie zou de beeldkwaliteit van Netflix gedurende zo'n 30 dagen worden verlaagd. Uiteindelijk is dat iets langer geworden, maar er lijkt nu toch licht te zijn aan het einde van de tunnel. Netflix heeft namelijk aangegeven dat de beeldkwaliteit langzaam maar zeker terug kan worden verhoogd.

Overbelasting van het internet
Midden maart ontvingen verschillende bedrijven van de Europese Unie het verzoek om maatregelen te nemen die een overbelasting van het internet moesten tegengaan. Eén van de partijen welke gehoor gaf aan dit verzoek was Netflix.

De streamingdienst besloot om tijdelijk een verlaging van de beeldkwaliteit door te voeren, ook voor mensen die een 4K-abonnement hebben afgesloten. In de praktijk hebben veel gebruikers laten optekenen eigenlijk niet of nauwelijks veranderingen waargenomen te hebben. Toch zal het voor iedereen leuk zijn om te horen dat de beeldkwaliteit op Netflix binnenkort terug weer helemaal normaal zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen