search
'Game of Thrones'-talent gestrikt voor epische scifi-serie 'Ringworld'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-talent gestrikt voor epische scifi-serie 'Ringworld'

De pilot-aflevering van de nieuwe serie moet dit jaar nog worden gefilmd.

In september 2019 werd al aangekondigd dat scenarist Akiva Goldsman een deal had gesloten met MGM om een serie gebaseerd op Larry Nivens klassieke scifi-boek Ringworld te schrijven en te produceren. Tijdens een recent interview met Collider, liet Goldsman weten dat er nu ook een regisseur is gevonden voor de pilot-aflevering: Alan Taylor (Game of Thrones, Thor: The Dark World).

Ringworld werd voor het eerst gepubliceerd in 1970, gevolgd door The Ringworld Engineers in 1980, The Ringworld Throne in 1996, Ringworld's Children in 2004 en Fate of the Worlds in 2012.

Ringworld vertelt het verhaal van Louis Gridley Wu, die zijn 200e verjaardag viert op een toekomstige aarde die technologisch mijlen verder is dan de wereld die wij kennen. Omdat hij zich constant verveelt, gaat hij in op het aanbod van een jongedame en twee aliens om Ringworld, de kunstmatige ring rondom de 'Known Space', te verkennen.

Amazon gaat voor epische series
Tijdens zijn interview met Collider gaf Goldsman aan dat hij momenteel hard werkt aan het script van de pilot-aflevering van Ringworld en constant in gesprek is met Amazon en MGM over het project.

Amazon zet alles op alles om de volgende grote serie in bezit te hebben. Zo steken ze honderden miljoenen in een Lord of the Rings-serie en maken ze een verfilming van fantasy-boekenreeks The Wheel of Time. Andere series die in de planning staan zijn Utopia en The Underground Railroad.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen