'Stranger Things' seizoen 4: Dit moet je weten

'Stranger Things' seizoen 4: Dit moet je weten

Wat weten we eigenlijk al over het nieuwe seizoen van de serie die Netflix maakt?

Jim Pedd, 27 mei 2020 09:15

Netflix was druk bezig met de opnames van het vierde seizoen van Stranger Things, toen de coronacrisis toesloeg. Op 7 januari begonnen de opnames, die tot 5 augustus moesten duren. Maar in mei werden ze stilgelegd en nu hoopt men in juni te herstarten.
In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van de Netflix-hit.

Laatste seizoen?
Een vraag is of dit het laatste seizoen gaat zijn. We weten dat de Duffer-broers, die de serie bedachten, aan vier of vijf seizoenen dachten. Van regisseur Shawn Levy, die sinds het begin betrokken is bij de serie, weten we weer dat er gedacht wordt over “nog een seizoen”, maar dat daar nog geen beslissingen over gemaakt zijn.

Lees ook: Dit is de meest gehate aflevering van 'Stranger Things'

Hoeveel afleveringen
Een belangrijke vraag is natuurlijk hoeveel afleveringen er komen. Daar weten we al iets van: dat zullen er acht zijn. Dat is hetzelfde aantal als het eerste en derde seizoen. Verder weten we ook dat de eerste aflevering The Hellfire Club heet en dat het script daarvan geschreven is door de Duffers.

Lees ook: Grote verrassing in 'Stranger Things' op komst

Wat te verwachten?
Dit nieuwe seizoen wordt heel anders dan de rest. Voor het eerst speelt de boel zich af buiten Hawkins, het stadje waar de serie tot nu toe gesitueerd was. Dit nieuwe seizoen draait om een aantal vragen, waaronder:
Wie is de Amerikaan? Dankzij de trailer weten we dat Hopper overleefd heeft. Maar hoe? Het lijkt erop dat hij terecht kwam in het Upside Down en daar gevangen werd door de Russen.
Keert iedereen terug naar Hawkins? We zagen dat de Byers en Eleven verhuisden uit Hawkins. De vraag is of ze ooit nog terugkeren natuurlijk.
Keert de Mindflayer terug? Deze superschurk keert waarschijnlijk wel terug; hij zit nu vast in het Upside Down, maar wil natuurlijk wraak.
Hebben de Russen een Demogorgon getemd? Het leek erop dat de Russen een Demogorgon getemd hadden, en de vraag is natuurlijk of dit klopt.
Zien we meer experimenten? Mogelijk gaan we meer experimenten als Eleven en Eight zien, die we al in het tweede seizoen te zien kregen.


Lees ook: 'Stranger Things' van Netflix is straks enger dan ooit

Wanneer te zien?
Dit is natuurlijk de grote vraag en hier is nog geen antwoord op. Wel zal de première waarschijnlijk een paar maanden uitgesteld zijn door de coronacrisis en het stilvallen van de opnames.

Lees meer over: Stranger Things, Netflix

Populair nieuws