search
Dit is de meest gehate aflevering van 'Stranger Things'

Dit is de meest gehate aflevering van 'Stranger Things'

Netflix heeft een megahit in handen met de serie, maar soms slaan de makers behoorlijk de plank mis.

Jim Pedd
De slechtst ontvangen en eigenlijk ook meest gehate aflevering van Netflix-serie Stranger Things zit in het tweede seizoen. Het is de aflevering The Lost Sister uit het tweede seizoen. Maar waarom haatten fans de aflevering zo?

In de aflevering bereiken de spanningen tussen Eleven en Hopper een kookpunt. Eleven besluit weg te gaan en zoekt naar andere kinderen waar Dr. Brenner op geƫxperimenteerd heeft. Zo ontdekt ze Kali, ook wel bekend als Eight, die illusies kan projecteren. Kali leert Eleven haar krachten beheersen, maar ze is meedogenloos en dat leidt ertoe dat Eleven terug naar haar vrienden gaat.

Lees ook: 'Stranger Things' van Netflix is straks enger dan ooit

Gehate aflevering
De aflevering heeft in basis goede ideeƫn, en we zien eindelijk dat Eleven haar krachten leert beheersen. Ook zien we dat haar relatie met Hopper uiteindelijk beter en dieper wordt. Maar de aflevering past qua stijl totaal niet in de rest van het tweede seizoen.

Lees ook: 4 superspannende horror-series die je nu op Netflix kunt kijken

Hawkins wordt verruild voor Chicago, waarmee de aflevering niet past bij de rest. Ook is de introductie van Kali behoorlijk duister; we zien hoe Eleven bijna een man doodt terwijl zijn kinderen in de buurt zijn. En de rest van de cast ontbrak, waardoor de fijne chemie helemaal ontbrak.

Daar het ook de zevende van negen afleveringen was, zorgde deze zevende aflevering er ook voor dat het momentum van de serie helemaal stil kwam te liggen door een zijspoor te nemen dat nauwelijks verbonden was aan de rest van het narratief. En in de aflevering daarna gaat de boel ineens verder alsof er niks aan de hand was.

Aanbevolen artikelen