Delen van Netflix-account gebeurt nog op grote schaal (maar het mag niet!)

Delen van Netflix-account blijft erg populair

Netflix kondigde eerder nochtans aan dat het delen van een account aan banden zou worden gelegd...

Geoffrey Ketels, 4 juni 2020 om 15:32

Een onderzoek dat werd uitgevoerd door MediaTest naar de vrijetijdsbesteding van jongeren heeft aan het licht gebracht dat ze massaal gebruikmaken van streamingdiensten. Bovendien zou men ook met plezier hun account delen met anderen, ook al is dat eigenlijk niet toegestaan...
Netflix blijft veruit de populairste streamingdienst in Nederland. Maar liefst 90 procent van de ondervraagde jongeren heeft aangegeven Netflix te kijken. Daar staat tegenover dat 30 procent aangaf een abonnement op Videoland te hebben en nog eens 27 procent gaf aan naar het aanbod op Disney+ te kijken.

Nagenoeg alle jongeren (maar liefst 93 procent) die over een abonnement beschikken op een streamingdienst hebben aangegeven gebruik te maken van de mogelijkheid om hun account te delen met derden. Het merendeel van hen deelt ook de kosten die zijn verbonden aan het abonnement.

Gemiddeld 10,70 euro per maand
Mensen die naar series en films op een streamingdienst kijken betalen daar gemiddeld 10,70 euro per maand voor. Voor jongeren die zijn geboren tussen het jaar 2000 en 2012 ligt dat bedrag met gemiddeld 5,52 euro per maand aanzienlijk lager. In totaal gaf slechts 5 procent van de ondervraagde jongeren aan helemaal geen gebruik te maken van een streamingdienst.

Eerder had Netflix al bekend gemaakt het delen van accounts buiten het eigen gezin een halt toe te zullen roepen. Er zou hiervoor onder meer worden gekeken naar de locatie van waar mensen inloggen op de streamingdienst. Tot dusver lijkt het er echter naar uit te zien dat er hiervoor nog geen concrete acties zijn ondernomen.

Lees meer over: Netflix, Netflix account, streamingdienst, streamingdiensten

Populair nieuws