search

Ons nieuws van donderdag 4 juni 2020

Nieuw op Netflix: De epische serie 'Vikings' seizoen 6!
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De epische serie 'Vikings' seizoen 6!

De eerste 10 afleveringen van het zesde seizoen staan vanaf morgen op streamingdienst Netflix...

Geoffrey Ketels
Heb jij de eerste vijf seizoenen van de serie Vikings al achter de kiezen? In dat geval is er goed nieuws, want de eerste afleveringen van het zesde seizoen staan vanaf morgen, 5 juni op Netflix!

De eerste 10 afleveringen van het zesde seizoen van Vikings zijn nu reeds te bekijken op Ziggo Movies & Series. Ziggo heeft namelijk de rechten in handen op de reeks waardoor zij als eerste in Nederland nieuwe afleveringen mag uitzenden. Echter mag ook Netflix de nieuwe afleveringen na een bepaalde periode aan haar streamingdienst toevoegen. Morgen, vrijdag 5 juni verschijnen dan ook de eerste 10 afleveringen van het zesde seizoen op de streamingdienst.

Lees ook: Is dit hoe 'Vikings' straks verder gaat?

Nog 10 extra afleveringen
Het zesde seizoen van Vikings zal overigens in totaliteit uit 20 afleveringen bestaan. Dit betekent dat er nog eens 10 extra afleveringen aan zitten te komen. Wanneer dat precies het geval zal zijn is nog niet bekend gemaakt. Eerst moeten de afleveringen immers nog in de Verenigde Staten worden uitgezonden terwijl in Nederland dan Ziggo nog eens tijdelijk het alleenrecht krijgt om de afleveringen uit te zenden.

Verwacht wordt dan ook dat de resterende 10 afleveringen niet meer dit jaar op Netflix zullen verschijnen... tenzij misschien richting het jaareinde.

Vikings geniet een zeer aanzienlijke populariteit. Op IMDB heeft de serie tot dusver dan ook een score van 8,5/10. Ben jij ook al benieuwd naar wat het zesde seizoen van deze reeks allemaal voor jou in petto zal hebben? Bekijk dan zeker even de onderstaande trailer!

De eerste 10 afleveringen van het zesde seizoen van Vikings zijn in ieder geval vanaf morgen, vrijdag 5 juni 2020 te bekijken op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt de nieuwe Netflix-hit 'Space Force' een tweede seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt de nieuwe Netflix-hit 'Space Force' een tweede seizoen?

Komt er een nieuw seizoen voor de komedieserie van Netflix of toch niet?

Het is niet zeker of Netflix Space Force een tweede seizoen gunt. De serie debuteerde vrijdag op Netflix en is bij fans erg populair. Greg Daniels, de maker, die eraan samenwerkte met Steve Carell, vertelt erover.

"We hopen natuurlijk voor meer seizoenen en we zijn zelfs al begonnen met het bij elkaar brengen van de voornaamste schrijvers om te bespreken wat er volgend jaar zal gebeuren. We hebben nog geen bestelling te pakken, maar ja. Er is een boel om op voort te borduren als je ziet waar we eindigden," aldus Daniels.

Lees ook: 'Space Force': Pijnlijke eerste recensies dure Netflix-komedie

Grootste komedie
Deze serie is een van de grootste komedies van Netflix ooit. Er is een grote A-List cast, met hoofdrol voor Steve Carell. Hij speelt een commandant die samen moet werken met een excentrieke wetenschapper. Samen werken ze aan de lancering van de nieuwe branche van het Amerikaanse leger: de Space Force.

Lees ook: Trailer Netflix scifi-komedie 'Space Force' met Carell en Malkovich

Naar het schijnt kreeg Carell alleen al meer dan 1 miljoen dollar per aflevering betaald.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kansen 'The Big Bang Theory'-reünie zijn klein (maar niet uitgesloten!)
Series / Nieuws

Kansen 'The Big Bang Theory'-reünie zijn klein (maar niet uitgesloten!)

Heel veel fans hopen dat er een reünie komt van \'The Big Bang Theory\', maar die kans lijkt toch echt erg klein...

Geoffrey Ketels
Maar liefst twaalf jaar lang was The Big Bang Theory te zien op de televisie. Het einde kwam echter nog veel te vroeg. Heel wat fans wilden graag hebben dat de serie nog verder door bleef gaan, maar daar kon geen sprake meer van zijn. Nu wordt duidelijk dat ook de kansen op een reünie erg klein zijn.

Het was actrice Mayim Bialik die in de serie de rol van Amy vertolkt die in een recent interview heeft aangegeven dat er van een mogelijke reünie op dit ogenblik nog helemaal geen sprake kan zijn. "Er zijn een aantal zaken erg kenmerkend voor deze industrie. Zo is er het feit dat iedereen andere jobs heeft en dat er ook nog heel wat andere zaken meespelen. Op dit ogenblik werken Jim Parsons (Sheldon in de serie) en ik terug samen aan een productie genaamd 'Call Me Kat'. Een reünie van The Big Bang Theory is dan ook het laatste waar we nu mee in onze gedachten zitten."

Lees ook: 'The Big Bang Theory'-babe Kaley Cuoco is een heldhaftige konijnenredder!

Sowieso te vroeg
"We moeten er rekening mee houden dat er ongelofelijk veel juridische zaken bij zo'n reünie komen kijken. Los van dit gegeven denk ik dat het ook gewoon nog veel te vroeg is om reeds over een reünie te praten."

Ondanks bovenstaande hoopt Mayim Bialik dat de serie in een bepaalde vorm kan blijven voortbestaan, hetzij dan uiteraard in een iets andere vorm. "Misschien kan er wel worden gekeken in de richting van een geanimeerde versie?".

Hoe het ook zij, het lijkt vast te staan dat fans niet hoeven te hopen op een snelle reünie van hun favoriete serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire serie 'Peaky Blinders' had bijna een andere hoofdrolspeler gehad
Series / Nieuws

Populaire serie 'Peaky Blinders' had bijna een andere hoofdrolspeler gehad

Het succes van Peaky Blinders is mede te danken aan de prachtrol van Cillian Murphy, maar bijna was hij er niet in te zien.

De BBC-serie Peaky Blinders is misschien wel één van de populairste series van dit moment. Het wachten op het volgende seizoen gaat nog lang duren, maar als Cillian Murphy eenmaal terug is als gangster Tommy Shelby zijn de fans dolgelukkig.

Nu blijkt dat de rol van Tommy Shelby, leider van de Peaky Blinders, bijna niet werd gespeeld door Murphy. Bedenker Steven Knight verklapte tegenover Esquire dat niemand minder dan Jason Statham (Hobbs & Shaw, The Meg) zijn eerste keuze was.

Jason Statham als Tommy Shelby
"Ik ontmoette de acteurs allebei in Los Angeles om over de rol te praten. Ik koos voor Jason. Een van de redenen was omdat fysiek gezien, hij er stáát. Jason is gewoon Jason. Wanneer je Cillian ontmoet, ziet hij er niet uit als Tommy. Logisch natuurlijk. Ik was dom genoeg om dat niet te begrijpen," aldus Knight.

Lees ook: 'Peaky Blinders' seizoen 6 heeft een behoorlijke vertraging opgelopen

Maar een SMS veranderde uiteindelijk toch de keuze van Knight: "'Denk eraan, ik ben een acteur' smsde hij mij. En dat is écht zo. Want hij kan zichzelf helemaal transformeren. Wanneer je hem op straat tegenkomt, is hij een compleet ander mens."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gruwelijke trailer 'Lovecraft Country' van HBO!
Series / Trailer

Gruwelijke trailer 'Lovecraft Country' van HBO!

Werkelijkheid ontmoet fictie vol monsters in de nieuwste grote HBO-serie, van J.J. Abrams.

Gruwelijk blijven de beelden hoe mensen met een donkere huidskleur worden behandeld in het zuiden van de Verenigde Staten. Nu wordt dit in de serie Lovecraft Country gekoppeld aan monsters en fictie. Een vreemde combinatie dat zomaar goed bekeken zou kunnen gaan worden.

Hieronder zie je een nieuwe trailer voor de serie van HBO die gebaseerd wordt op het gelijknamige boek uit 2016 van Matt Ruff. De eerste aflevering "A History of Violence" debuteert in augustus.



Lovecraft Country is onder meer geproduceerd door bedenker Misha Green en J. J. Abrams en Jordan Peele. De serie laat een verhaal zien rond het personage Atticus Black, gespeeld door Jonathan Majors, die samen met zijn vriendin Letitia (Jurnee Smollett-Bell) en zijn oom George (Courtney B. Vance) door het racistische Amerika van de jaren 50 reist.

Lees ook: Nieuwe castleden voor HBO-serie 'Lovecraft Country'

Ze zoeken naar de verdwenen ouders van Black maar krijgen onderweg te maken met heel wat racistische zuiderlingen. En mocht dit nog niet erg genoeg zijn; mysterieuze monsters hebben het op de drie gemunt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Delen van Netflix-account gebeurt nog op grote schaal (maar het mag niet!)
Series / Nieuws

Delen van Netflix-account gebeurt nog op grote schaal (maar het mag niet!)

Netflix kondigde eerder nochtans aan dat het delen van een account aan banden zou worden gelegd...

Geoffrey Ketels
Een onderzoek dat werd uitgevoerd door MediaTest naar de vrijetijdsbesteding van jongeren heeft aan het licht gebracht dat ze massaal gebruikmaken van streamingdiensten. Bovendien zou men ook met plezier hun account delen met anderen, ook al is dat eigenlijk niet toegestaan...

Netflix blijft veruit de populairste streamingdienst in Nederland. Maar liefst 90 procent van de ondervraagde jongeren heeft aangegeven Netflix te kijken. Daar staat tegenover dat 30 procent aangaf een abonnement op Videoland te hebben en nog eens 27 procent gaf aan naar het aanbod op Disney+ te kijken.

Nagenoeg alle jongeren (maar liefst 93 procent) die over een abonnement beschikken op een streamingdienst hebben aangegeven gebruik te maken van de mogelijkheid om hun account te delen met derden. Het merendeel van hen deelt ook de kosten die zijn verbonden aan het abonnement.

Gemiddeld 10,70 euro per maand
Mensen die naar series en films op een streamingdienst kijken betalen daar gemiddeld 10,70 euro per maand voor. Voor jongeren die zijn geboren tussen het jaar 2000 en 2012 ligt dat bedrag met gemiddeld 5,52 euro per maand aanzienlijk lager. In totaal gaf slechts 5 procent van de ondervraagde jongeren aan helemaal geen gebruik te maken van een streamingdienst.

Eerder had Netflix al bekend gemaakt het delen van accounts buiten het eigen gezin een halt toe te zullen roepen. Er zou hiervoor onder meer worden gekeken naar de locatie van waar mensen inloggen op de streamingdienst. Tot dusver lijkt het er echter naar uit te zien dat er hiervoor nog geen concrete acties zijn ondernomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NPO gaat 5 series maken met streamingdiensten als Netflix en Amazon
Series / Nieuws

NPO gaat 5 series maken met streamingdiensten als Netflix en Amazon

Het is momenteel nog niet bekend wanneer we de eerste serie daadwerkelijk kunnen verwachten...

Geoffrey Ketels
Eerder raakte al bekend dat de publieke omroep voor het produceren van dure series de handen in elkaar wou gaan slaan met streamingdiensten zoals Netflix en Amazon. Deze plannen zouden nu echt concreet zijn geworden.

De publieke omroep zou bij wijze van experiment voor vijf nieuwe series in 2020 en 2021 de handen in elkaar slaan met verschillende streamingdiensten. Niet alleen Netflix en Amazon, maar ook Videoland wordt genoemd. Eén van de belangrijkste voorwaarden waar streamingdiensten aan moeten zien te voldoen heeft betrekking tot het feit dat de series niet vroeger dan een half jaar na de uitzending op de televisie mogen worden gestreamd.

In het verleden werden er reeds meerdere onderhandelingen gevoerd tussen de NPO en Netflix, maar die liepen steeds spaak. De belangrijkste reden hiervoor was terug te vinden in het feit dat de NPO vasthield aan exclusieve uitzendrechten voor de periode van één jaar. Daar is nu dus geen sprake meer van.

De productiekosten zouden tussen de beide partijen 50/50 worden verdeeld. Opvallend is ook dat het enkel en alleen zou gaan om series die minstens één miljoen euro per aflevering kosten. Dat is zowat het dubbele van het normale NPO-budget dat wordt voorzien voor de productie van een serie.

Verkoop van oude series
Het is niet voor het eerst dat de NPO de samenwerking opzoekt met streamingdiensten. In het verleden verkocht de omroep bijvoorbeeld reeds op beperkte schaal series aan streamingdiensten. Zo verkocht ze onder meer aan Videoland de series Ramses, Bellicher, Feuten en de sitcom Kinderen tegen bezwaar.

Ook in andere landen is er sprake van een samenwerking tussen de openbare omroep en streamingdiensten. Zo sloeg de Vlaamse VRT de handen in elkaar met Netflix voor het produceren van de misdaadserie Undercover.

Wanneer we de eerste serie zullen zien verschijnen die voortkomt uit het nieuwe samenwerkingsverband is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Small Axe'-serie Steve McQueen veranderd in vijf aparte films toegewijd aan George Floyd
Series / Nieuws

'Small Axe'-serie Steve McQueen veranderd in vijf aparte films toegewijd aan George Floyd

Steve McQueen's serie worden vijf individuele films opgedragen aan George Floyd.

Steve McQueen is al een hele poos bezig met zijn zeer ambitieuze serie voor de BBC. Nu blijkt echter dat McQueen twee afleveringen heeft ingediend als op zichzelf staande speelfilms bij het filmfestival van Cannes.

Small Axe is een zesdelige serie wat het verhaal van immigranten in Londen van de jaren '60 tot aan de jaren '80 vertelt. BBC One gaat de films van McQueen naar alle waarschijnlijkheid later dit jaar uitbrengen.

Eerbetoon aan George Floyd
Het is geen verrassing dat McQueen de individuele afleveringen als op zichzelf staande afleveringen is gaan zien. McQueen liet namelijk in een interview uit 2018 weten geen hoge pet van tv-series op te hebben.

In een statement laat McQueen weten de nieuwe films aan de, door een blanke politieagent vermoordde, George Floyd op te dragen en dat de films daarnaast een eerbetoon zijn aan "zwarte mensen die, gezien of ongezien, vermoord zijn om wie ze zijn." De titels van de films die McQueen heeft ingestuurd naar Cannes zijn Mangrove en Lovers Rock.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Batwoman' gaat zo om met het vertrek van Ruby Rose
Series / Nieuws

'Batwoman' gaat zo om met het vertrek van Ruby Rose

Er komt geen nieuwe Kate Kane, maar een heel ander personage straks.

Batwoman-actrice Ruby Rose stapt na één seizoen op. Het was nog niet zeker wat The CW van plan was om te doen met haar personage, Kate Kane. Nu horen we dat Kate Kane straks niet meer terugkeert.

The Hollywood Reporter meldt dat The CW het personage niet opnieuw gaat casten. Het verhaal is juist dat er gekozen wordt voor een ander personage. Dat betekent dat er dus nu iemand anders naar Batwoman komt die de rol van de Scarlet Knight op zich neemt. En iemand die dus niet Kate Kane heet.

Lees ook: Ruby Rose stopte geheel onverwacht met 'Batwoman': nu vertelt ze waarom

Niet de enige
Kate Kane is in de comics lang niet de enige die Batwoman was. Bijna vijftig jaar voordat Kate debuteerde (in 2005), wat Kathy Kane de eerste superheld die deze alias gebruikte. Dat was al in 1956 het geval en duurde jaren. Aangezien haar naam zo erg lijkt op die van Kate, zou het kunnen dat er niet gedacht wordt om deze dame te kiezen maar dat er een heel ander personage bedacht wordt.

Lees ook: ''Batwoman' is straks de nieuwe 'Arrow''

Rose vertrok volgens de verhalen uit Batwoman omdat ze niet kon wennen aan het leven in Vancouver, waar de serie opgenomen wordt. Ook zou ze zich overweldigd voelen door de hoeveelheid werk die komt kijken bij het leiden van een televisieserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor Marvel-fans en Disney+-abonnees
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor Marvel-fans en Disney+-abonnees

Er zouden minder afleveringen verschijnen dan je wellicht gedacht zou hebben.

Het coronavirus heeft grote impact op heel wat filmproducties. Zo dus ook op de series die Marvel Studios maakt voor streamingdienst Disney+. Nu horen we dat er mogelijk minder afleveringen komen dan eerder gedacht werd.

Grace Randolph, die vaker goed zit met dit soort geruchten, stelt nu dat er misschien maar halve seizoenen komen voor series als WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki. Disney+ zou bedacht hebben om halve seizoenen uit te brengen om toch wat originele content naar kijkers te kunnen brengen.

Lees ook: 'X-Men'-karakter Quicksilver te zien in Disney+ serie 'WandaVision'?

Nieuwe content
De anonieme bronnen van Randolph melden dat er gekeken wordt naar nieuwe content voor op Disney+. Het zou de gedachte zijn om vooral Marvel tot te voegen. Er is dit jaar namelijk niets Marvel-gerelateerds nieuw op weg naar de streamingdienst. En omdat studio's nog niet begonnen zijn met het opstarten van hun producties, gaat dat voorlopig nog even duren.

Lees ook: 'WandaVision' van Marvel op Disney+: Dit moet je weten

Het lijkt er daarom op dat het gerucht van Randolph - hoewel we het met een korrel zou moeten nemen - een kern van waarheid zou kunnen omvatten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DC en Warner Bros. willen helemaal los gaan op HBO Max
Series / Nieuws

DC en Warner Bros. willen helemaal los gaan op HBO Max

Het zou de intentie zijn om meerdere series te maken waaronder 'Cyborg'.

Het gerucht gaat dat Warner Bros. helemaal los wil gaan met het DCEU op streamingdienst HBO Max. Het zou de intentie zijn om meerdere series te maken. Een daarvan schijnt te draaien om Cyborg, gespeeld door acteur Ray Fisher.

Hij was te zien in Zack Snyders Justice League, waarin hij een redelijk beperkte rol had. Dat was jammer, want het personage had veel potentie en het was zelfs de bedoeling om hem uiteindelijk een solofilm te geven.

Snyder Cut
Er wordt nu hard gewerkt aan de Snyder Cut van Justice League. Die film moet een stuk langer worden en is straks exclusief te zien op streamingdienst HBO Max. Mocht die film een groot succes zijn, dan zou het heel goed kunnen dat er een serie komt rond Cyborg.

Dat meldt The Cultured Nerd op basis van bronnen binnen Warner Bros., maar helemaal zeker is het allemaal niet. Hoe dan ook zou het wel interessant kunnen zijn en kan het zomaar zijn dat de geplande solofilm nu verwerkt wordt tot een serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Battlestar Galactica' had heel epische finale
Series / Nieuws

'Battlestar Galactica' had heel epische finale

En die duurde maar liefst vier uur, niet de krap twee uur die we nu kregen.

De serie Battlestar Galactica eindigde een decennium geleden. Maar toch wordt er nog gesproken over de finale. Maker Ronald D. Moore vertelt nu dat de finale van de show eigenlijk veel langer had moeten zijn.

Aan het einde van de serie zien we hoe de menselijke overlevenden en de rebellerende Cylon zich vestigen op een nieuwe Aarde. Dat blijkt onze planeet te zijn, 150.000 jaar geleden. Daybreak, zoals de finale heette, duurde twee uur en twintig minuten en werd in drie delen uitgezonden.

Lees ook: 'Battlestar Galactica' vertelt nieuw verhaal!

Vier uur
"De originele versie was eerder vier uur lang. Er was een andere structuur dan wat je uiteindelijk zag. De structuur in het script was minder lineair, juist niet. Ik had flashbacks en mengde die door het 'huidige' spul," aldus Moore.

Lees ook: 'Battlestar Galactica'-serie wordt geen remake!

Dat bleek echter te complex. "Mensen rond mij betwijfelden of het wel te volgen was. Er waren momenten die werkten, maar sommige scènes waren te lang. Dus dat is het verschil tussen de twee versies."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.