search
'Little Britain' verwijderd van streamingdiensten vanwege blackface
Series / Nieuws

'Little Britain' verwijderd van streamingdiensten vanwege blackface

BBC en Netflix verwijderen de komedieserie van Lucas en Walliams vanwege meerdere racistische stereotyperingen.

De iconische Britse komedieserie Little Britain is wegens blijvende ophef vandaag door de BBC en Netflix verwijderd. Het duo was meerdere keren geschminkt als racistische stereotypen te zien in de serie.

De BBC heeft de serie wat te zien was tussen 2003 en 2005 van hun iPlayer afgehaald omdat ze dit niet meer acceptabele humor voor deze tijd vinden. Het vervolg Come Fly With Me van Walliams en Lucas is ook niet meer op de streamingdiensten te zien.

Lees ook: Keert het legendarische 'Little Britain'-duo terug maar nu op Netflix?

Met de tijd meegaan
Komiek Matt Lucas liet in 2017 al in een interview weten dat hij bepaalde grappen uit Little Britain niet meer oké vond. "Als ik terug in de tijd zou kunnen gaan om Little Britain te maken, zou ik niet meer die grappen over transgenders maken. Ik zou geen zwarte personages meer spelen. Ik zou de serie nu niet meer maken."

Walliams is het met zijn collega eens. Er zijn al meerdere ideeën geweest om Little Britain weer nieuw leven te geven, maar Walliams ziet dat alleen zitten als de serie ook met zijn tijd meegaat. Of het duo ook de kans gaat krijgen om een nieuwe serie te maken zal nog moeten blijken.

Via NPO Start is het programma nog wel te bekijken.

Lees ook: Tv-serie op Dvd: Little Britain (de complete collectie)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen