search

Ons nieuws van woensdag 10 juni 2020

'The Promised Neverland'-manga wordt live-action serie bij Amazon
Series / Nieuws

'The Promised Neverland'-manga wordt live-action serie bij Amazon

Deze serie van Amazon wordt er één om naar uit te kijken.

De populaire manga van Kaiu Shirai en Posuka Demizu wordt door Amazon tot een volwaardige serie gemaakt. De adaptatie van The Promised Neverland is in handen van Meghan Malloy en Rodney Rotham, die eerder samenwerkten aan de film Spider-Man: Into the Spiderverse.

The Promised Neverland speelt zich af in het jaar 2045, waar een groep weeskinderen achter de donkere waarheid van hun idyllische weeshuis komen. Van de mangaserie zijn er wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht.

Een serie om naar uit te kijken
De anime-serie van The Promised Neverland is ook immens populair. Het eerste seizoen werd door fans en critici zeer lovend ontvangen. In Japan zijn er daarnaast ook plannen voor een live-action film van de manga.

Acteur Masi Oka, bekend van de serie Heroes, werkt als uitvoerend producent aan de serie. Dit deed hij eerder ook al bij de filmadaptatie. Met het team van Spider-Man: Into the Spiderverse achter deze productie en het ijzersterke verhaal van de manga lijkt het een serie om naar uit te kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' seizoen 6: dit moet je weten!
Series / Featured

'Fear the Walking Dead' seizoen 6: dit moet je weten!

Gelukkig kunnen we al heel wat vertellen over het nieuwe seizoen van de AMC-hit!

Later dit jaar komt er nog een zesde seizoen uit van Fear the Walking Dead. Wanneer dat seizoen te zien is, weten we nog niet. Maar we weten gelukkig wel het een en ander van het seizoen.

Fear the Walking Dead is de tweede grootste serie van televisiezender AMC. De kans is dus groot dat dit in elk geval niet het laatste seizoen zal zijn.

Wanneer te zien?
Sinds het tweede seizoen, volgt Fear the Walking Dead hetzelfde stramien voor elk nieuw seizoen. Het ene seizoen begint in april, het andere in juni. Zo bezien zou dit seizoen in april te zien moeten zijn, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. We verwachten nu dat de serie, als dat al kan, op zijn vroegst in augustus weer verder gaat.

Lees ook: Crossover 'Fear' en 'The Walking Dead' op komst?

Wie zijn te zien?
We verwachten heel wat castleden weer te zien in dit nieuwe seizoen. Denk aan Lennie James, Danay Garcia, Maggie Grace en Alycia Debnam-Carey. Toch is de terugkeer van James niet zeker: zijn personage Morgan zou ook dood kunnen zijn.

Lees ook: 'Fear the Walking Dead': is Morgan nou [spoiler..] of niet?

Wat is het plot?
Het zesde seizoen wordt anders dan voorgaande seizoenen. Ditmaal wordt het meer een anthologie, met op zichzelf staande verhalen. Van de showrunners weten we dat ze ervoor gekozen hebben om "mensen kanten te laten kiezen". Personages maken dus "beslissingen over waar ze staan in deze nieuwe wereld".

Lees ook: Dit personage keert niet terug in 'Fear the Walking Dead'

Vragen die we hebben
Dit seizoen hebben we vooral heel veel vragen. We zetten er een paar op een rij:
Leeft Morgan nog? Dat is nog altijd niet zeker, want hij werd neergeschoten en voor dood achtergelaten.
Komen Dwight en Sherry weer bij elkaar? Het lijkt er wel op!
Gaat het nu goed met Alicia? Ze leek ziek door straling, maar zou nu mogelijk genezen zijn.
Wie zit achter het masker? We zien nieuwe schurken met maskers. Maar wie zijn dat?
Komt Madison terug? Een vraag die wel eens met nee beantwoord is. Maar het zou toch kunnen!


Lees ook: 'Fear the Walking Dead' S6 laat wel érg lang op zich wachten

De trailer
Er is ook een eerste trailer voor dit nieuwe seizoen en die kan je hieronder bekijken:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Little Britain' verwijderd van streamingdiensten vanwege blackface
Series / Nieuws

'Little Britain' verwijderd van streamingdiensten vanwege blackface

BBC en Netflix verwijderen de komedieserie van Lucas en Walliams vanwege meerdere racistische stereotyperingen.

De iconische Britse komedieserie Little Britain is wegens blijvende ophef vandaag door de BBC en Netflix verwijderd. Het duo was meerdere keren geschminkt als racistische stereotypen te zien in de serie.

De BBC heeft de serie wat te zien was tussen 2003 en 2005 van hun iPlayer afgehaald omdat ze dit niet meer acceptabele humor voor deze tijd vinden. Het vervolg Come Fly With Me van Walliams en Lucas is ook niet meer op de streamingdiensten te zien.

Lees ook: Keert het legendarische 'Little Britain'-duo terug maar nu op Netflix?

Met de tijd meegaan
Komiek Matt Lucas liet in 2017 al in een interview weten dat hij bepaalde grappen uit Little Britain niet meer oké vond. "Als ik terug in de tijd zou kunnen gaan om Little Britain te maken, zou ik niet meer die grappen over transgenders maken. Ik zou geen zwarte personages meer spelen. Ik zou de serie nu niet meer maken."

Walliams is het met zijn collega eens. Er zijn al meerdere ideeën geweest om Little Britain weer nieuw leven te geven, maar Walliams ziet dat alleen zitten als de serie ook met zijn tijd meegaat. Of het duo ook de kans gaat krijgen om een nieuwe serie te maken zal nog moeten blijken.

Via NPO Start is het programma nog wel te bekijken.

Lees ook: Tv-serie op Dvd: Little Britain (de complete collectie)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie rond moordzuchtige 'Bende van Nijvel' in de maak
Series / Nieuws

Serie rond moordzuchtige 'Bende van Nijvel' in de maak

Het gaat om een unieke productie waar twee openbare omroepen aan mee zullen werken...

Geoffrey Ketels
In België heeft men een nieuwe serie aangekondigd rond de beruchte Bende van Nijvel. De serie belooft een uniek project te worden omdat twee openbare omroepen er de handen voor in elkaar slaan.

Zenders Eén en RTBF slaan de handen in elkaar voor het realiseren van een nieuwe fictiereeks genaamd 1985. De nieuwe fictiereeks zal volledig in het teken staan van de beruchte Bende van Nijvel. Het is voor het eerst dat in België twee openbare omroepen samen zullen werken aan een fictiereeks.

Waargebeurde feiten
Ondanks het feit dat het een fictiereeks is zullen er toch heel wat waargebeurde feiten in verwerkt worden. Ze zal zich bovendien uiteraard afspelen in de woelige jaren '80. Het was in deze jaren dat de Bende van Nijvel verspreid over het land terreur zaaide.

In de serie zullen we drie jonge volwassenen volgen die terechtkomen in het oog van de storm die het hele land op zijn kop zette. Niet alleen blijft de Bende van Nijvel de ene brutale overval na de andere plegen, daarnaast verhinderen spanningen tussen de onderzoekers dat de zaak kan worden opgelost.

Wanneer we deze gloednieuwe fictiereeks van Belgische bodem mogen verwachten is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-ster Joe Exotic smeekt Trump voor vrijlating: "ik ga anders dood"
Series / Celebrity

Netflix-ster Joe Exotic smeekt Trump voor vrijlating: "ik ga anders dood"

Het gaat erg slecht met de voormalige Netflix-ster die een gevangenisstraf van 22 jaar uitzit...

Geoffrey Ketels
Het zijn zware tijden voor de (voormalige?) Netflix-ster Joe Exotic. Niet alleen zit hij momenteel een gevangenisstraf uit van zomaar even 22 jaar, daarnaast viel zijn Tiger King Park recent in de handen van zijn rivale Carole Baskin. De man slaakt nu een duidelijke noodkreet en richt zich daarbij onder meer tot de Amerikaanse president Donald Trump.

De 22 jaar gevangenisstraf die Joe Exotic moet uitzitten is er gekomen als reactie op het dierenmisbruik dat aan het licht kwam in de Netflix docuserie Tiger King. De gevangenisstraf is echter een globale straf voor niet alleen de dierenmishandeling, maar ook de plannen om zijn rivale Carola Baskin te vermoorden. Deze laatste kreeg recent na een lange, juridische strijd trouwens te horen dat ze de nieuwe eigenaar is van het Tiger King Park.

Niet lang meer te leven
Joe Exotic is de wanhoop in de gevangenis nabij en heeft verschillende brieven verstuurd. Opvallend, met deze brieven richt hij zich niet alleen tot de Amerikaanse president Donald Trump, maar ook tot Kim Kardashian. In deze brieven staat wel telkens hetzelfde te lezen, namelijk dat hij door een aandoening waaraan hij lijdt wellicht niet lang meer te leven heeft.

De tijgerfanaat lijdt aan een immuunstoornis. Hij zou volgens een gelekte brief reeds van in januari geen bloedtransfusie meer hebben gehad, iets wat broodnodig is om de man in leven te houden.

In de brief staat onder meer het volgende te lezen; "Ik verlies niet alleen gewicht, ook de pijn gaat niet meer weg. Als dit blijft duren ga ik dood binnen de twee í  drie maanden.". Joe Exotic heeft aan president Trump de vrijlating gevraagd en heeft Kardashian gesmeekt om voor zijn vrijheid te pleiten. In het verleden deed ze dat ook reeds als advocate voor andere gedetineerden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends'-makers hebben hier echt spijt van
Series / Nieuws

'Friends'-makers hebben hier echt spijt van

Helaas is het niet de gemakkelijkste constatering maar wel een enorm belangrijke.

Als er iets is waar Friends-medebedenker Marta Kauffman spijt van heeft, is het 't gebrek aan diversiteit. En ze heeft niet genoeg gedaan om dat probleem op te lossen, vindt ze zelf.

De serie werd in september 1994 gelanceerd en liep maar liefst tien seizoenen. Twee decennia later, is de serie nog altijd een dominante kracht in de popcultuur. De focus ligt dus weer op de serie, al helemaal nu HBO Max werkt aan een reünie. En nu is er ook steeds meer aandacht voor de fouten die gemaakt zijn.

Lees ook: Gaan de opnames van de 'Friends'-reünie toch binnenkort van start?

Spijt van
Marta Kauffman sprak met The Daily Mail over de serie. Ze vertelde: "Ik zou zo graag willen weten wat ik nu weet. Ik zou dan echt andere keuzes gemaakt hebben. Ik bedoel, we hebben in ons bedrijf altijd diversiteit gepromoot, maar ik heb niet genoeg gedaan. En nu denk ik alleen maar: wat kan ik doen?"

Lees ook: Slecht nieuws voor fans van 'Friends'

Het antwoord op die vraag is natuurlijk complex en zal ook niet zomaar gegeven kunnen worden. Achteraf is het altijd moeilijk praten en zijn dit soort keuzes niet gemakkelijk uit te leggen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans 'Batwoman' zijn boos: "Kate Kane moet blijven!"
Series / Nieuws

Fans 'Batwoman' zijn boos: "Kate Kane moet blijven!"

Ze zijn een petitie begonnen waarin ze The CW oproepen de keuze terug te draaien.

Fans van de serie Batwoman vinden het maar niets dat The CW ervoor gekozen heeft een geheel nieuw hoofdpersonage te bedenken. Zij willen juist dat de serie gewoon een nieuwe actrice cast voor de rol.

Fans waren al niet blij dat Ruby Rose besloten had om te vertrekken uit de serie. Maar nu bekend is dat de serie ook een nieuwe hoofdpersoon zoekt, zijn ze ook niet zo tevreden. Daarom onderneemt een stel fans actie en is een Change.org-petitie begonnen.

Lees ook: Waarom 'Batwoman' een nieuw personage zoekt

Kate Kane houden
De fans roepen The CW in de petitie op om Kate Kane te behouden. De campagne is pas net begonnen, maar de hashtahgs SaveKateKane en KateKaneIsBatwoman doen het goed op sociale media.

Lees ook: 'Batwoman' gaat zo om met het vertrek van Ruby Rose

Eerder hoorden we nog dat er mogelijk een nieuwe Batwoman gezocht zou worden die Ryan Wilder zou gaan heten. Dat zou een lesbische dame zijn van eind twintig die "likable, messy, a little goofy and untamed" is. Fans zijn ook vooral bang dat het hercasten alle relaties die opgebouwd zijn, onbelangrijk maken.

Check hier de Change.org-petitie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice zegt 'Legends of Tomorrow' vaarwel
Series / Nieuws

Actrice zegt 'Legends of Tomorrow' vaarwel

Ze neemt afscheid van de serie met een uitgebreid bericht dat ze op sociale media schreef.

Actrice Maisie Richardson-Sellers was sinds het tweede seizoen van Legends of Tomorrow een vaste aanwezige op de Waverider. Maar de actrice stopt nu met de serie om zich te richten op nieuwe kansen.

Gisteren plaatste Sellers een bericht op haar Instagram, waar ze kijkers bedankt voor de afgelopen vier jaar. "Ik vond elk moment waarop ik Amaya en Charlie tot leven mocht brengen de afgelopen vier jaar fantastisch", begon ze.

Lees ook: En weer neemt 'Legends of Tomorrow' afscheid van een bekend personage

Enorm bedankt
"De serie heeft de meest bijzondere crew die je maar zou willen. Zelfs ondanks de enorm lange uren, zorgden jullie ervoor dat ik kon blijven glimlachen en dankzij jullie waren we een familie. De schrijvers en het post-productieteam, de wereld die jullie hebben gemaakt is ongelofelijk. Dank voor de risico's die jullie durfden te nemen, jullie levendige voorstellingsvermogen en passie. Alles wat jullie doen is fenomenaal. En bedankt aan de fans voor jullie vriendelijkheid, openheid en vrijgevigheid. Jullie zijn een enorme inspiratie. Bedankt allemaal."

Bekijk op instagram

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Fuller House' stopt te vroeg
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Fuller House' stopt te vroeg

Niet iedereen is echt blij met de beslissing van Netflix om te stoppen met de serie.

Het was oorspronkelijk niet de bedoeling dat Fuller House zou eindigen met het vijfde seizoen. Sterker nog, de makers hadden plannen voor minstens nog een seizoen.

Acteur Cameron Bure sprak met Insider over het einde van de serie. Hij vertelde dat het helemaal niet de bedoeling was om al te stoppen. Er waren plannen voor minstens nog een zesde seizoen, waarin meer aspecten van de groeiende familie verkend zouden worden.

Lees ook: Nieuw op Netflix: De laatste afleveringen van 'Fuller House'

Zes seizoenen
"De gedachte of intentie van de meeste van ons, was dat er zes seizoenen zouden komen," aldus Bure. "En ik bedoel, we zijn blij dat we er vijf mochten maken. Maar er was ook wat teleurstelling dat er geen zesde seizoen kwam. Maar er zijn redenen voor en die ken ik niet precies. Maar goed, ze maakten de beslissing wel een seizoen te vroeg wat ons betreft."

Lees ook: Laatste seizoen 'Fuller House' krijgt trailer én premièredatum

Een zesde seizoen zou gekeken hebben hoe het huishouden zou zijn, nu er drie gehuwde koppels onder een dak leven. Bure had ook graag gezien dat er meer van Stephanie's baby Dani te zien was.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supernatural' seizoen 15 komt eindelijk weer op gang!
Series / Nieuws

Supernatural' seizoen 15 komt eindelijk weer op gang!

De productie van de allerlaatste afleveringen kan dan eindelijk gaan beginnen.

Producties in Vancouver komen langzaamaan weer op gang, wat betekent dat de bedenkers van Supernatural eindelijk een mooi eind aan de serie kan gaan maken. De laatste twee afleveringen van het allerlaatste seizoen van de populaire serie moesten nog gefilmd worden, maar toen brak wereldwijd Covid-19 uit.

De productie kan gelukkig zeer snel weer gaan beginnen, maar dit betekent nog niet dat het hele filmproces gelijk weer op gang kan gaan komen. Experts verwachten dat er vanaf juli pas echt weer uitgebreid gefilmd kan worden.

Lees ook: Stilleggen opnames 'Supernatural' is juist een goede zaak

Aankomende herfst
Eerder maakte CW bekend dat het laatste seizoen van Supernatural aankomende herfst al te bekijken is. Achttien van de twintig afleveringen waren al zo goed als af voordat de wereldwijde pandemie uitbrak.

Dit betekent waarschijnlijk ook goed nieuws voor die andere immens populaire serie van CW, Riverdale. Deze serie wordt namelijk ook grotendeels opgenomen in Vancouver. De fans kijken in ieder geval al uit naar de nieuwe afleveringen.

Lees ook: Het laatste seizoen van 'Supernatural' in de herfst eindelijk te bekijken!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.