search
Serie rond moordzuchtige 'Bende van Nijvel' in de maak
Series / Nieuws

Serie rond moordzuchtige 'Bende van Nijvel' in de maak

Het gaat om een unieke productie waar twee openbare omroepen aan mee zullen werken...

Geoffrey Ketels
In België heeft men een nieuwe serie aangekondigd rond de beruchte Bende van Nijvel. De serie belooft een uniek project te worden omdat twee openbare omroepen er de handen voor in elkaar slaan.

Zenders Eén en RTBF slaan de handen in elkaar voor het realiseren van een nieuwe fictiereeks genaamd 1985. De nieuwe fictiereeks zal volledig in het teken staan van de beruchte Bende van Nijvel. Het is voor het eerst dat in België twee openbare omroepen samen zullen werken aan een fictiereeks.

Waargebeurde feiten
Ondanks het feit dat het een fictiereeks is zullen er toch heel wat waargebeurde feiten in verwerkt worden. Ze zal zich bovendien uiteraard afspelen in de woelige jaren '80. Het was in deze jaren dat de Bende van Nijvel verspreid over het land terreur zaaide.

In de serie zullen we drie jonge volwassenen volgen die terechtkomen in het oog van de storm die het hele land op zijn kop zette. Niet alleen blijft de Bende van Nijvel de ene brutale overval na de andere plegen, daarnaast verhinderen spanningen tussen de onderzoekers dat de zaak kan worden opgelost.

Wanneer we deze gloednieuwe fictiereeks van Belgische bodem mogen verwachten is momenteel nog niet bekend.

Aanbevolen artikelen