Netflix-ster Joe Exotic smeekt Trump voor vrijlating: "ik ga anders dood"

Netflix-ster Joe Exotic smeekt Trump

Het gaat erg slecht met de voormalige Netflix-ster die een gevangenisstraf van 22 jaar uitzit...

Door redactie, 10 juni 2020 om 13:02

Het zijn zware tijden voor de (voormalige?) Netflix-ster Joe Exotic. Niet alleen zit hij momenteel een gevangenisstraf uit van zomaar even 22 jaar, daarnaast viel zijn Tiger King Park recent in de handen van zijn rivale Carole Baskin. De man slaakt nu een duidelijke noodkreet en richt zich daarbij onder meer tot de Amerikaanse president Donald Trump.
De 22 jaar gevangenisstraf die Joe Exotic moet uitzitten is er gekomen als reactie op het dierenmisbruik dat aan het licht kwam in de Netflix docuserie Tiger King. De gevangenisstraf is echter een globale straf voor niet alleen de dierenmishandeling, maar ook de plannen om zijn rivale Carola Baskin te vermoorden. Deze laatste kreeg recent na een lange, juridische strijd trouwens te horen dat ze de nieuwe eigenaar is van het Tiger King Park.

Niet lang meer te leven
Joe Exotic is de wanhoop in de gevangenis nabij en heeft verschillende brieven verstuurd. Opvallend, met deze brieven richt hij zich niet alleen tot de Amerikaanse president Donald Trump, maar ook tot Kim Kardashian. In deze brieven staat wel telkens hetzelfde te lezen, namelijk dat hij door een aandoening waaraan hij lijdt wellicht niet lang meer te leven heeft.

De tijgerfanaat lijdt aan een immuunstoornis. Hij zou volgens een gelekte brief reeds van in januari geen bloedtransfusie meer hebben gehad, iets wat broodnodig is om de man in leven te houden.

In de brief staat onder meer het volgende te lezen; "Ik verlies niet alleen gewicht, ook de pijn gaat niet meer weg. Als dit blijft duren ga ik dood binnen de twee à drie maanden.". Joe Exotic heeft aan president Trump de vrijlating gevraagd en heeft Kardashian gesmeekt om voor zijn vrijheid te pleiten. In het verleden deed ze dat ook reeds als advocate voor andere gedetineerden.

Lees meer over: Tiger King, serie, Netflix

Populair nieuws