Gruwelijkste 'The Walking Dead' moment bijna niet te zien

Het scheelde niet veel, want dit was wel een heel erg grof moment in de AMC-serie.

Jim Pedd, 12-06-2020 07:04

Heel even twijfelde de cast van The Walking Dead wel of het gruwelijke moment met kannibalen te zien zou kunnen zijn. De afleveringen rond Terminus-leider Gareth - gespeeld door Andrew J. West - waren wel erg grof.
Even twijfelde West of de afleveringen wel te zien zouden zijn. Volgens hem was het niet zeker dat Terminus te zien zou zijn. Zijn groepje viel Rick Grimes en zijn maten aan. Ze wisten Rick, Daryl, Glenn en Bob zelfs gevangen te zetten. Bijna werden ze letterlijk geslacht. Maar Carol wist hen te redden.

Lees ook: Finale 'The Walking Dead' doet je mond openvallen

Gareth moest dood
In de afleveringen daarna was Rick erop gebrand om Terminus helemaal tot de grond af te branden en ze mensen die er deel van uitmaakten af te maken. West geloofde even niet dat dit te zien zou zijn.

Lees ook: 'The Walking Dead'-theorie: is dit waarom Rick Grimes zo lang vermist is?

"Alle grenzen werden vervaagd. Ik vroeg me echt af wat wel en wat niet kon in die wereld. En hoe je een moraal kompas vindt. En het speelde echt met het idee van helden en schurken, maakte de boel complex en dat maakte deze verhaallijn en eigenlijk de serie als geheel zo cool. Maar het was echt gruwelijk," aldus West.

Vooral het moment waarop overlevende Sam eerst een klap met een honkbalknuppel kreeg en vervolgens zijn keel doorgesneden werd was erg grof. "Ik weet nog dat ik naar regisseur [Greg] Nicotero ging en hem vroeg of dit wel te zien zou zijn. En dat hij het ook echt niet wist, maar probeerde zoveel mogelijk te laten zien. En niets werd weggehaald door AMC."

Bron: TDTM

Lees meer over: The Walking Dead, Terminus, Andrew J West

Populair nieuws