'Game of Thrones' had bijna totaal andere Daenerys (Emilia Clarke)

'Game of Thrones' had bijna geheel andere Daenerys

Ze had er totaal anders uit moeten zien als de boeken helemaal gevolgd waren.

Jim Pedd, 15 juni 2020 om 10:18

Game of Thrones is natuurlijk voor een groot deel het verhaal van Daenerys Targaryen. Zij werd gespeeld door Emilia Clarke. Maar, zoals Screen Rant schrijft, is het personage in de boeken echt heel anders dan hoe we haar in de serie te zien kregen.
Het is nog afwachten hoe het verhaal van Daenerys verder gaat in de twee laatste boeken van bedenker George R.R. Martin. Een belangrijk aspect van de serie is in elk geval het uiterlijk van Dany. Dat was heel anders dan hoe ze er in de boeken uit ziet.

Lees ook: Fans kunnen vechten met 'Game of Thrones'-schurk The Mountain!

Veel jonger
In het boek is Dany als we haar ontmoeten rond de 13 jaar oud. Een stuk jonger dan in de serie, waar ze 17 jaar oud is. Maar zelfs dat is eigenlijk niet helemaal haar leeftijd, want actrice Clarke was een stuk ouder toen ze de rol begon te spelen.

Lees ook: Boze 'Game of Thrones'-fans zijn gewoon ondankbaar

Een ander belangrijk verschil is het feit dat Dany in de serie groene ogen heeft. In het boek heeft ze een Valyrian-look en heeft ze paarse ogen. De makers overwogen het wel, maar de paarse kleurlenzen leidden de cast af en maakten dat het moeilijk was om de rollen goed te spelen.

Verder draagt Clarke in de serie een platinablonde pruik, waar ze in de boeken zilver haar heeft. Kortom: heel anders dan wat we in de serie zagen!

Bron: SR

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Daenerys, Emilia Clarke, George RR Martin

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws