Marvels 'Falcon and the Winter Soldier': Dit moet je weten over de Disney+ serie

'Falcon and the Winter Soldier': Dit moet je weten

Wie is de cast, wie maakt de afleveringen en waar gaat de serie over?

Jim Pedd, 15 juni 2020 om 10:17

Het Marvel Cinematic Universe trapt officieel op Disney+ af met de serie Falcon and the Winter Soldier. Nu we 23 films hebben gehad, krijgen steeds meer personages die daarin bijrollen hadden, een eigen serie. Zo dus ook Falcon en de Winter Soldier.
De serie maakt onderdeel uit van de uitgebreide plannen van Disney en Marvel Studios om de streamingdienst Disney+ totaal onmisbaar te maken voor fans. Mocht je het MCU goed willen volgen, dan zal je straks ook de series moeten zien. Of gewoon onze site in de gaten houden natuurlijk. Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over Falcon and the Winter Soldier.

Lees ook: Geheime rol in 'The Falcon and The Winter Soldier' onthuld?

Wanneer te zien?
Het is de bedoeling van Disney+ om de serie halverwege de herfst te lanceren. Dat plan zou wel eens niet door kunnen gaan, vanwege het coronavirus. De opnames kwamen namelijk stil te liggen en zijn op moment van schrijven nog niet hervat. Het kan trouwens ook dat Disney een half seizoen uitbrengt en later de andere helft.

Lees ook: X-Men naar het MCU via deze Disney+ serie?

Regisseurs en schrijvers
Kari Skogland maakt alle zes de afleveringen. Zij bracht ons onder meer Marvel-serie The Punisher, maar regisseerde ook afleveringen van The Walking Dead en de serie The Handmaid’s Tale. Samen met haar werken Malcolm Spellman en Derek Kolstad aan de serie. Zij schrijven samen met producent en Marvel-baas Kevin Feige het hele eerste seizoen.

De cast
De cast is nog behoorlijk interessant. Een deel van de acteurs en actrices verrast je vermoedelijk niet, een ander deel wel denken we.
Anthony Mackie als Falcon
Sebastian Stan als Winter Soldier
Emily VanCamp als Sharon Carter
Wyatt Russell als US Agent
Daniel Brühl als Baron Zemo


Lees ook: Opnames 'The Falcon and the Winter Soldier' kunnen weer verder

Het plot
Dan de belangrijkste vraag: wat is het plot? Marvel heeft nog altijd geen synopsis vrijgegeven. Wel weten we dat het schild van Captain America een rol krijgt; dat zagen we immers op een van de logo’s. In een podcast werd wel recent verteld dat de Amerikaanse regering het in de serie niet eens is met de keuze van Captain America om zijn schild en titel over te dragen aan Sam.

Lees ook: 'The Falcon and the Winter Soldier' wordt als een bekende Mel Gibson-film

De regering zou van plan zijn om hem te dwarsbomen en US Agent te lanceren. Maar of dat lukt is maar de vraag, want Baron Zemo is weer de schurk. Hij zou hulp krijgen van een groep schurken, de Thunderbolts. Die doen zich voor als helden, maar zijn eigenlijk schurken. In de comics besluiten ze uiteindelijk trouwens echt goeieriken te worden.

Lees meer over: Falcon and the Winter Soldier, Disney Plus, Marvel, Anthony Mackie, Sebastian Stan

Populair nieuws