search
Netflix verwijdert 'The League of Gentlemen' vanwege 'blackface'
Series / Nieuws

Netflix verwijdert 'The League of Gentlemen' vanwege 'blackface'

In de serie is een blackface te zien en dat vindt Netflix gezien de hedendaagse problematiek niet kunnen...

Geoffrey Ketels
Streamingdienst Netflix heeft bekend gemaakt dat het de Britse comedyreeks The League of Gentlemen uit haar aanbod heeft geschrapt. De reden voor het verwijderen van de serie is het gebruik van blackface, een gezicht dat zwart is geschminkt en ervaren wordt als een belediging voor Afro-Amerikanen.

De serie The League of Gentlemen liep in eerste instantie van 1999 tot 2002 en kreeg in totaal drie seizoenen op de BBC. Na afloop kreeg ze nog een tweede leven op streamingdienst Netflix. Deze laatste heeft nu echter besloten om de serie uit haar aanbod te verwijderen. De belangrijkste reden voor het verwijderen is het gebruik van een blackface. De BBC heeft inmiddels laten optekenen dat de serie tot nader bericht wel nog te bekijken blijft op de BBC iPlayer.

Clownachtige schmink
Eerder op het jaar verdedigde één van de acteurs uit de serie zijn zwart personage in de serie. In de Britse krant The Independent liet de acteur het volgende optekenen; "Het is nooit mijn bedoeling geweest om een zwarte man te vertolken. We wilden eigenlijk gewoon met behulp van een clownachtige schmink een uiting geven aan het engste beeld dat we ons konden voorstellen van een kinderlokker."

Netflix blijkt uiteindelijk toch geen oren te hebben naar de uitleg en koos er voor om de reeks uit haar aanbod te schrappen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen