search
'Game of Thrones' en 'Orange Is the New Black' geliefd onder downloaders
Series / Nieuws

'Game of Thrones' en 'Orange Is the New Black' geliefd onder downloaders

De series worden dagelijks honderdduizenden keren gedownload.

Het is ondertussen bekend dat Game of Thrones bijzonder populair is. De serie van HBO trekt namelijk miljoenen kijkers en de aandacht voor de serie is te vergelijken met de situatie rond HBO's eerdere succes-serie The Sopranos. Geen wonder dat de afleveringen van Game of Thrones ook honderdduizenden keren per dag worden gedownload.


Volgens een onderzoek van Semetric worden episodes van Game of Thrones dagelijks 300.000 keer gedownload via allerlei Torrent sites. Op sommige momenten betekent dit de helft van alle Torrent-downloads op het gebied van televisieseries. De serie zou zelfs meer downloads op zijn naam hebben staan dan de totaliteit aan muziekdownloads peer-to-peer, aldus Wall Street Journal. Dit zijn dus de downloads buitenom de downloads via bijvoorbeeld de populaire nieuwsgroepen.

Aan dit nieuws, dat verleden week bekend werd, weet een onderzoek van CEG TEK toe te voegen dat de serie Orange Is the New Black in het eerste half jaar van 2014 al 60 miljoen keer is gedownload, dus via torrents, nieuwsgroepen en overige kanalen. Hiermee zou de serie na Game of Thrones op een tweede plek eindigen in de lijst met meest gedownloade series.

Andere populaire series zouden CBS's The Big Bang Theory, HBO's True Detective en AMC's Breaking Bad en The Walking Dead zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen