search

Ons nieuws van maandag 25 augustus 2014

'Game of Thrones' en 'Orange Is the New Black' geliefd onder downloaders
Series / Nieuws

'Game of Thrones' en 'Orange Is the New Black' geliefd onder downloaders

De series worden dagelijks honderdduizenden keren gedownload.

Het is ondertussen bekend dat Game of Thrones bijzonder populair is. De serie van HBO trekt namelijk miljoenen kijkers en de aandacht voor de serie is te vergelijken met de situatie rond HBO's eerdere succes-serie The Sopranos. Geen wonder dat de afleveringen van Game of Thrones ook honderdduizenden keren per dag worden gedownload.

Volgens een onderzoek van Semetric worden episodes van Game of Thrones dagelijks 300.000 keer gedownload via allerlei Torrent sites. Op sommige momenten betekent dit de helft van alle Torrent-downloads op het gebied van televisieseries. De serie zou zelfs meer downloads op zijn naam hebben staan dan de totaliteit aan muziekdownloads peer-to-peer, aldus Wall Street Journal. Dit zijn dus de downloads buitenom de downloads via bijvoorbeeld de populaire nieuwsgroepen.

Aan dit nieuws, dat verleden week bekend werd, weet een onderzoek van CEG TEK toe te voegen dat de serie Orange Is the New Black in het eerste half jaar van 2014 al 60 miljoen keer is gedownload, dus via torrents, nieuwsgroepen en overige kanalen. Hiermee zou de serie na Game of Thrones op een tweede plek eindigen in de lijst met meest gedownloade series.

Andere populaire series zouden CBS's The Big Bang Theory, HBO's True Detective en AMC's Breaking Bad en The Walking Dead zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo 'Doctor Who'-aflevering Into the Dalek
Series / Trailer

Promo 'Doctor Who'-aflevering Into the Dalek

De nieuwe Doctor neemt het nu al op tegen zijn grootste vijand.



Hierboven kun je de teaser bekijken voor de nieuwe aflevering van het achtste seizoen van BBC-hitserie Doctor Who. De aflevering vormt de tweede waarin Peter Capaldi de rol van de Doctor speelt en nu al mag hij het opnemen tegen de grootste vijand van de Time Lord.

De synopsis van Into the Dalek luidt als volgt: "Een Dalek-vloot omringt een eenzaam rebellenschip. Alleen de Doctor kan hen helpen… Nu de Doctor het opneemt tegen zijn grootste vijand, heeft hij Clara nodig aan zijn zijde. Geconfronteerd met een beslissing die de Daleks voor altijd zou kunnen veranderen, moet de Doctor naar zijn geweten kijken. Kan hij de vraag beantwoorden of hij een goed man is?"

Overigens zijn de kijkcijfers van de première van het achtste seizoen ook bekend. Zo'n 7 miljoen Britten stemden af op Deep Breath, wat neerkomt op ongeveer een derde van het totale kijkerspubliek van dat moment.

Into the Dalek gaat komende zaterdag in première, om 19:30 Engelse tijd, dus om 20:30 Nederlandse tijd en is te bekijken op BBC 1.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'True Detective' niet zo duister als eerste
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'True Detective' niet zo duister als eerste

En de première zou in de zomer van 2015 plaats moeten vinden.

Nic Pizzolatto werkt nog hard aan de scenario's van het tweede seizoen van HBO-serie True Detective. Veel is er nog niet over bekend, maar tijdens het Edinburgh TV-Festival sprak HBO-baas Michael Lombardo over het tweede seizoen van de serie.

Waar het eerste seizoen duister was, wordt het tweede seizoen dat een stuk minder. "Het is nog altijd duister," vertelde Lombardo, "Nic verkent de duisternis in de ziel van zijn personages… Het is niet meer zo duister als het eerste seizoen, maar wordt ook geen eenvoudige rit. Nic bestudeert de uithoeken van de ziel het liefst."

Verder bevestigde Lombardo eerdere verhalen dat er niet vier, maar drie hoofdpersonen zullen zijn. Het seizoen draait om een vrouwelijke rechercheur en haar twee mannelijke collega's. De opnames van het seizoen moeten volgens de geruchten komende maand al van start en de première van het tweede seizoen zou in de zomer van 2015 zijn.

Er zijn veel geruchten over wie de hoofdrollen zullen spelen dit seizoen. Die gaan van Elisabeth Moss tot Colin Farrell, Taylor Kitsch en Vince Vaughn. Het seizoen zou van start gaan met de gruwelijke moord op Ben Caspar. Hij is de burgermeester van een fictieve stad in California en wordt levenloos gevonden op een eenzaam stuk weg van de Pacific Coast Highway. Hij is vermoord en zijn lichaam is bedekt in satanische symbolen. De detectives onderzoeken zijn persoonlijke leven en het blijkt dat hij te maken heeft met occulte elementen in de duistere transportwereld van de Verenigde Staten.

Als de première echt in de zomer van 2015 plaats vindt, dan zullen zeer binnenkort nieuwe aankondigingen volgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tekenfilmserie 'Phineas and Ferb' brengt eerbetoon aan 'Lost'
Series / Nieuws

Tekenfilmserie 'Phineas and Ferb' brengt eerbetoon aan 'Lost'

Een speciale aflevering met een verhaal van 'Lost'-schrijver Damon Lindelof en een rol voor Terry O'Quinn, de man achter John Locke.

Phineas and Ferb, de met een Emmy Award bekroonde animatieserie van Disney Television Animation, komt met een eerbetoon aan ABC's populaire tv-serie Lost. Het gaat om een speciale aflevering met een verhaal van Lost-bedenker en -schrijver Damon Lindelof. Ook Terry O'Quinn, beter bekend als het geliefde personage John Locke, komt opdraven voor een gastrol.

In de aflevering, Lost in Danville genaamd, valt er een mysterieuze, gesloten capsule in de achtertuin van Phineas and Ferb. Het lukt ze niet om het ding te openen en het besef ontstaat dat ze iets in gang hebben gezet waarover ze geen controle hebben. Ondertussen komt Perry erachter dat Dr. Doofenshmirtz is ontvoerd en hij weet hem te achterhalen in Seattle, de locatie van de kwaadaardige en sinistere Professor Mystery (O'Quinn).

Deze speciale aflevering van Phineas and Ferb gaat op 29 september in première bij Disney XD.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch geen redding voor komedieserie 'Enlisted'
Series / Nieuws

Toch geen redding voor komedieserie 'Enlisted'

Yahoo overwoog een tijdje terug werk te maken van een nieuw seizoen, maar ziet hier alsnog van af.

Vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat Yahoo erover nadacht om de komedieserie Enlisted van de ondergang te redden. De show werd begin dit jaar geschrapt toen bleek dat het eerste seizoen geen succes was. Yahoo overwoog om werk te maken van een tweede seizoen, maar nu meldt TV.com dat hier alsnog van wordt afgezien.

Enlisted werd bedacht door Kevin Biegel en bevat hoofdrollen voor Geoff Stults, Chris Lowell en Parker Young. De serie draait om een jonge broer die van het leger terugkeert naar huis en weer een band probeert op te bouwen met zijn twee broers.

Yahoo besloot een tijdje terug wel als reddende engel op te treden voor Community. Het einde van deze komedieserie leek na vijf seizoenen nabij, maar seizoen 6 is nu een feit. Jammer genoeg is Enlisted niet hetzelfde lot beschoren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.