search
Netflix-serie 'The Woods' is complex maar erg goed!
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Woods' is complex maar erg goed!

De samenwerking met Harlan Coben lijkt voor Netflix tot dusver uitstekend uit te pakken...

Geoffrey Ketels
Nadat er eerder reeds pakkende misdaaddrama's werden gelanceerd zoals Safe en The Stranger is de samenwerking tussen Netflix en Harlan Coben nu goed voor de lancering van The Woods. De serie blijkt complex te zijn, maar kan rekenen op erg lovende kritieken.

Voor The Woods zijn enkele opvallende keuzes gemaakt. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de vaststelling dat er voor de serie geen gebruik is gemaakt van de originele locatie. De misdaadroman speelde zich namelijk af in het Amerikaanse New Jersey terwijl er voor de serie werd uitgeweken naar Polen. Ondanks het feit dat deze keuze misschien enigszins opvallend is te noemen blijkt ze goed uit te pakken. Zelfs de Poolse taal blijkt voor de meeste kijkers geen negatieve impact te hebben op de reeks.

Zesdelige reeks
The Woods bestaat uit zes delen en vertelt het enigszins complexe verhaal dat begint in een Pools zomerkamp in het jaar 1994. Het is tijdens dit zomerkamp dat er plots vier jongeren komen te verdwijnen. Enige tijd later worden er plots twee lichamen gevonden waardoor het mysterie alleen maar groter wordt. Wat heeft er zich tijdens dat zomerkamp allemaal afgespeeld? Maar liefst een kwart eeuw later blijkt het mysterie nog altijd niet te zijn opgelost waardoor Pawel Kopinski, de officier van justitie besluit om op onderzoek uit te trekken.

Ondanks het feit dat The Woods door de critics goed wordt onthaald is het zo dat het complexe verhaal waarbij er wordt gewisseld tussen twee tijdzones voor anderen weer een doorn in het oog is. Op IMDB bedraagt de score momenteel dan ook slechts 6,6/10. Ben jij ook wel geïnteresseerd in wat deze serie allemaal voor jou in petto heeft? Dan is het de moeite waard om even de onderstaande trailer te bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen