search

Ons nieuws van vrijdag 19 juni 2020

Knielen voor Black Lives Matter komt uit 'Game of Thrones'!?
Series / Nieuws

Knielen voor Black Lives Matter komt uit 'Game of Thrones'!?

De Britse minister van Buitenlandse Zaken ligt onder vuur nadat hij recent een verwijzing heeft gemaakt naar de HBO-hitserie 'Game of Thrones'...

Geoffrey Ketels
De Britse minister van Buitenlandse Zaken heeft zich de woede op de hals gehaald van menig aantal mensen. Hij vergeleek in de Britse media het knielen voor Black Lives Matter dan ook met het knielen in de HBO-hitserie Game of Thrones.

Dominic Raab heeft zich recent negatief uitgelaten over het knielen voor de Black Lives Matter beweging. Hij vergeleek het knielen met het knielen in de HBO-hitserie Game of Thrones. Hij voegde er bovendien weinig subtiel aan toe dat dit een vorm van onderwerping is. Iets wat uiteraard helemaal niet strookt met de overtuiging van de Black Lives Matter beweging.

Lees ook: Fans kunnen vechten met 'Game of Thrones'-schurk The Mountain!

"Afkomstig uit Game of Thrones"
De bal ging aan het rollen toen Raab in een interview de vraag gesteld kreeg of hij zelf zou knielen of niet. De man antwoordde op die vraag door het volgende te stellen:

"Het is best mogelijk dat, dat knielen over een bredere geschiedenis beschikt, maar het lijkt uit Game of Thrones te komen. Het lijkt mij dan ook meer een symbool van onderwerping en ondergeschiktheid te zijn en dus niet één van bevrijding en emancipatie. Als andere mensen daar anders over denken is dat natuurlijk hun keuze.", aldus de minister.

In de praktijk is het knielen vooral een verwijzing naar het jaar 2016. Toen weigerden Amerikaanse sporters om te gaan staan voor het Amerikaanse volkslied. De actie kwam er ook toen naar aanleiding van politiegeweld en racisme.

Lees ook: 'Game of Thrones' had bijna totaal andere Daenerys (Emilia Clarke)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Woods' is complex maar erg goed!
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Woods' is complex maar erg goed!

De samenwerking met Harlan Coben lijkt voor Netflix tot dusver uitstekend uit te pakken...

Geoffrey Ketels
Nadat er eerder reeds pakkende misdaaddrama's werden gelanceerd zoals Safe en The Stranger is de samenwerking tussen Netflix en Harlan Coben nu goed voor de lancering van The Woods. De serie blijkt complex te zijn, maar kan rekenen op erg lovende kritieken.

Voor The Woods zijn enkele opvallende keuzes gemaakt. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de vaststelling dat er voor de serie geen gebruik is gemaakt van de originele locatie. De misdaadroman speelde zich namelijk af in het Amerikaanse New Jersey terwijl er voor de serie werd uitgeweken naar Polen. Ondanks het feit dat deze keuze misschien enigszins opvallend is te noemen blijkt ze goed uit te pakken. Zelfs de Poolse taal blijkt voor de meeste kijkers geen negatieve impact te hebben op de reeks.

Zesdelige reeks
The Woods bestaat uit zes delen en vertelt het enigszins complexe verhaal dat begint in een Pools zomerkamp in het jaar 1994. Het is tijdens dit zomerkamp dat er plots vier jongeren komen te verdwijnen. Enige tijd later worden er plots twee lichamen gevonden waardoor het mysterie alleen maar groter wordt. Wat heeft er zich tijdens dat zomerkamp allemaal afgespeeld? Maar liefst een kwart eeuw later blijkt het mysterie nog altijd niet te zijn opgelost waardoor Pawel Kopinski, de officier van justitie besluit om op onderzoek uit te trekken.

Ondanks het feit dat The Woods door de critics goed wordt onthaald is het zo dat het complexe verhaal waarbij er wordt gewisseld tussen twee tijdzones voor anderen weer een doorn in het oog is. Op IMDB bedraagt de score momenteel dan ook slechts 6,6/10. Ben jij ook wel geïnteresseerd in wat deze serie allemaal voor jou in petto heeft? Dan is het de moeite waard om even de onderstaande trailer te bekijken!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-serie zorgde voor betere verhalen in de franchise
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-serie zorgde voor betere verhalen in de franchise

De serie zorgde ervoor dat maker Robert Kirkman beter op de verhalen ging letten.

Werken aan The Walking Dead maakte de comics beter. Dat laat Robert Kirkman weten. Hij is verantwoordelijk voor de franchise en werkt sinds 2010 ook mee aan de series gebaseerd op zijn werk.

Volgens Kirkman is dat een hele goede ontwikkeling geweest. Hij vertelt in een interview dat het zijn werk alleen maar verbeterd heeft. "In de writers room van The Walking Dead lopen is echt een mooie ervaring. Je zit acht tot tien uur per dag in een ruimte, met zes of zeven andere schrijvers. De meeste van hen waren ouder dan ik en allemaal waren ze meer getalenteerd dan ik."

Lees ook: Finale 'The Walking Dead' seizoen 10 komt er snel aan!

Betere comics
Kirkman werkt al sinds nummer 70 en 2010 aan de series mee. "Ik geloof dat de comics beter zijn geworden. Dat je vanaf dat punt ziet dat de verhalen ook een stuk sterker zijn." Dat komt doordat hij experimenteler is geworden in zijn werk sinds hij meewerkte aan de serie.

Lees ook: Andrew Lincoln is enorm intens op 'The Walking Dead'-set

Hij is er dus blij mee! Nu nog hopen dat hij dat ook is met de finale van het tiende seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'The Politician' seizoen 2
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'The Politician' seizoen 2

Maak je maar klaar voor heel wat nieuwe, politieke spelletjes die gespeeld zullen worden...

Geoffrey Ketels
In het tweede seizoen van The Politician gaat de campagne van start van Payton Hobart om senator van New York te worden. Het tweede seizoen is vanaf vandaag, vrijdag 19 juni 2020 te bekijken op Netflix!

In de laatste aflevering van het eerste seizoen van The Politician maakten we reeds kennis met de senator Dede Standish en haar campagneleider Hadassah Gold. Payton welke reeds over een stevige politieke ambitie beschikte werd door zijn vrienden overhaald om mee te dingen naar een positie als senator in New York. Tijdens deze strijd komt hij recht tegenover Standish te staan. Hij is een ervaren politieker die de ambtstermijnen dan ook aan elkaar rijgt. Spanning verzekerd!

Opvallende terugkeer
De trailer die eerder de wereld werd ingestuurd voor het tweede seizoen van The Politician heeft duidelijk gemaakt dat er heel wat personages uit het eerste seizoen terug hun opwachting zullen maken. Dat is opvallend, want het leek er in eerste instantie naar uit te zien dat deze personages definitief waren verdwenen... niet dus. Het gaat hierbij onder meer om Andrew, maar ook om de broers van Payton en om Ricardo.

Ben jij ook een grote fan van The Politician? Dan kan je vanaf vandaag het tweede seizoen van deze geweldige serie bekijken op Netflix. Een voorsmaakje van het tweede seizoen krijg je bovendien ook door middel van de onderstaande trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor Marvel-serie 'Loki'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor Marvel-serie 'Loki'

Hoe gaat het avontuur van Loki verder na zijn ontsnapping in Avengers: Endgame?

In het voorjaar van 2021 moet de derde serie in het Marvel Cinematic Universe op Disney+ verschijnen. Waar de opnames voor de eerste twee series The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision zo goed als afgerond zijn, moet er nog flink wat werk verzet worden voor Loki.

Nu is er goed nieuws. Actrice Sophia Di Martino (Yesterday, Into the Badlands) hintte op haar Instagram-account namelijk na de heropstart van de opnames, nadat deze werden stilgelegd door de maatregelen die volgden naar aanleiding van de coronavirusuitbraak. De actrice zou weer in training zijn voor haar rol.

Bekijk op instagram


In Loki krijgen we te zien hoe Loki van acteur Tom Hiddleston de Space Stone gebruikt om door de tijd en ruimte te reizen. In Avengers: Endgame weet hij namelijk de Tesseract te bemachtigen en te ontsnappen naar een andere tijdslijn.

Lees ook: Legendarische schurk in Disney-serie 'Loki'?

Actrice Di Martino zou volgens de geruchten de slechterik Enchantress spelen. Dit personage komt oorspronkelijk van Asgard, maar werd weggestuurd door haar onhoudbare opportunistische gedrag.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een zeer vaardige jonge huurmoordenaar in trailer 'Hanna' seizoen 2
Series / Nieuws

Een zeer vaardige jonge huurmoordenaar in trailer 'Hanna' seizoen 2

De tv-versie van Hanna gaat een stuk verder dan de film van Joe Wright!

De laatste jaren worden heel wat films in een nieuw jasje gestoken als tv-serie. Een daarvan is Hanna, een serie van Amazon Prime Video die gebaseerd is op de gelijknamige film van Joe Wright. Vandaag heeft Amazon een trailer voor het tweede seizoen van de serie onthuld. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

In de tv-serie volgen we Hanna (Esme Creed-Miles), een tienermeisje dat in een afgelegen bos is opgevoed door Erik (Joel Kinnaman) en beschikt over allerhande vaardigheden die haar tot een uitstekende huurmoordenaar maken. Hanna en haar vader worden opgejaagd door een CIA-agent (Mireille Enos), die alles op alles zet om ze uit te schakelen.

Lees ook: Eerste teaser 'Hanna'!

Een duik in het verleden
Na de spetterende climax van het eerste seizoen, zien we hoe Hanna in de nieuwe afleveringen haar 'zussen' in een faciliteit genaamd 'The Meadows' leert kennen. In die faciliteit komt ze ook meer over haar eigen verleden te weten.

Het tweede seizoen van Hanna is vanaf 3 juli a.s. te streamen via Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 4 van 'Stranger Things' helemaal onthuld!
Series / Foto's

Seizoen 4 van 'Stranger Things' helemaal onthuld!

Nee, je kunt seizoen 4 nog niet kijken op Netflix. Maar de schrijver laten je wel heel seizoen 4 zien!

Hoe ziet het vierde seizoen van Stranger Things eruit voor de schrijver van de Netflix-serie? Dit dachten de schrijvers van de serie zelf ook en hieronder zie je het resultaat!

Via het Twitter-account Stranger Writers plaatsten de schrijvers een stapel met scripts voor de afzonderlijke afleveringen voor het volgende seizoen van de succesvolle scifi-actiekomedieserie van Netflix.


Wanneer op Netflix?
Dit is nog onbekend. Het voorgaande seizoen verscheen begin juli 2019, maar er zit standaard meer dan een jaar tussen de verschenen seizoenen. Maar er is nu een extra vertragende factor: de opnames liggen stil door de coronacrisis.

Lees ook: 'Stranger Things'-foto's tonen wel heel andere cast

De kans is groot dat we tot het voorjaar van 2021 moeten wachten tot het nieuwste seizoen van Stranger Things op Netflix verschijnt. De titel voor de eerste aflevering is al bekend: Chapter One: The Hellfire Club, geregisseerd door The Duffer Brothers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Smurfen keren terug in een nieuwe serie van Nickelodeon
Series / Nieuws

De Smurfen keren terug in een nieuwe serie van Nickelodeon

Gargamel heeft de Smurfen nog steeds niet te pakken, want er komt gewoon weer een gloednieuwe serie.

Een hele nieuwe generatie gaat aanraking komen met de Smurfen. Dat is althans de bedoeling van Nickelodeon. In hun gloednieuwe CG-geanimeerde serie leren de kinderen van nu ook Grote Smurf, Smurfin, Brilsmurf en natuurlijk Gargamel kennen.

De originele geanimeerde serie liep negen seizoenen lang van 1981 tot 1990. De laatste jaren waren er drie grote speelfilms over de Smurfen, maar in al die jaren is er nog geen nieuwe serie gemaakt.

Opnieuw geschiedenis schrijven
Nu gaat Nickelodeon de blauwe vrienden in samenwerking met Peyo Productions terug op tv brengen. William Renaud (Calimero, Casper's Scare School, A Kind of Magic) gaat de serie regisseren.

Nickelodeon heeft een deal moeten sluiten met IMPS/Lafig, het bedrijf wat wereldwijd de licenties van de smurfen beheert. De directeur van IMPS/Lafig zegt dat ze in Nickelodeon geen betere partner hadden kunnen wensen en dat de nieuwe serie opnieuw geschiedenis gaat schrijven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Grudge' is terug op eerste foto's Netflix-serie 'Ju-on: Origins'
Series / Foto's

De 'Grudge' is terug op eerste foto's Netflix-serie 'Ju-on: Origins'

Na een hele reeks Japanse en Amerikaanse films, komt er nu een serie over de wraakvolle geesten.

Netflix heeft een reeks nieuwe foto's vrijgegeven van Ju-on: Origins, het nieuwe deel in de iconische Japanse horror-franchise. Je kunt de afbeeldingen hieronder bekijken.

De serie betreft een internationale co-productie van NBCUniversal Entertainment Japan en Netflix. Het verhaal gaat over de bovennatuurlijke onderzoeker Odajima en tv-ster Haruka Honjo, die het vervloekte huis dat centraal staat in de Ju-on serie betreden, met alle gevolgen van dien.

De cast van de serie bestaat uit namen als Yoshiyoshi Arakawa (als Odajima) en Yuina Kuroshima (als Haruka), Ririka, Kōki Osamura, Mai Takahashi, Kai Inowaki, Ryūshin Tei, Yuya Matsuura, Kaho Tsuchimura, Tokio Emoto, Nobuko Sendō en Kana Kurashina. De regie is in handen van Shō Miyake, en de scenario's werden geschreven door Yō Takahashi en Takashige Ichise.

Franchise met een verleden
De franchise begon in 1998 met de korte Japanse film Katasumi en werd vervolgens uitgebreid met vier Japanse films. Wegens het succes buiten Japan en dat van de Amerikaanse remake van The Ring, maakte Sony Pictures ook een Amerikaanse remake van The Grudge, die op zijn beurt ook twee vervolgen kreeg. Eerder dit jaar volgde nog een 'sidequel-remake', die slechts een matig succesje was.

Lees ook: Trailer Netflix-serie 'The Grudge' - 'Ju-On: Origins'













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel zoekt weer naar 'Ms. Marvel' voor Disney+
Series / Nieuws

Marvel zoekt weer naar 'Ms. Marvel' voor Disney+

De serie moet in 2022 of 2023 te zien zijn op de streamingdienst van Disney.

Het casten van een hoofdrolspeelster voor Marvel-serie Ms. Marvel schijnt opnieuw begonnen te zijn. Charles Murphy stelt dat er nu gezocht wordt naar een hoofdrolspeelster voor de serie.

Die serie wordt gemaakt voor streamingdienst Disney+ en draait, zoals de titel al op duidt, om het personage Ms. Marvel. Murphy stelt dat casting director Sarah Halley Finn druk zoekende is naar een hoofdrolspeelster weer. Dat proces was wegens het coronavirus stil komen te liggen, maar is nu weer opgepakt. Althans, daar lijkt het op, want zelfs Murphy geeft aan dat hij het nieuwtje met een korrel zout neemt.

Lang contract
De actrice die uiteindelijk gecast wordt, heeft lang werk. Het is de bedoeling dat Ms. Marvel uiteindelijk een van de dragende personages van het Marvel Cinematic Universe wordt. We leren haar kennen via deze serie van Disney+ en daarna krijgt ze als het goed is een film.

Zo krijgt het MCU de komende jaren ook echt vorm: steeds meer een combinatie tussen film en televisie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Perfecte titel voor 'Star Wars'-serie rond Obi-Wan Kenobi gevonden
Series / Nieuws

Perfecte titel voor 'Star Wars'-serie rond Obi-Wan Kenobi gevonden

Acteur Ewan McGregor is er echt helemaal fan van en staat er meteen al achter.

Wat acteur Ewan McGregor betreft, heeft hij de perfecte titel gevonden voor zijn Obi-Wan Kenobi serie. Althans, een fan heeft die titel gevonden en hij steunt hem.

De serie werd enige jaren geleden aangekondigd tijdens de D23 Expo. Maar hoewel dat met veel fanfare gepaard ging, duurt het voorlopig nog wel even voordat de serie er komt. Vlak voordat de productie moest beginnen, werd de boel namelijk stilgelegd wegens scriptproblemen.

Lees ook: 'Star Wars'-heldin Ahsoka Tano speelt mogelijk ook in Obi-Wan Kenobi-serie

Een titel
"Ik weet niet of je wat van de fanart gezien hebt, maar er is een geweldige poster waarop ze het 'Hello there' genoemd hebben. Dat is de naam van de film: 'Hello There: The Obi-Wan Kenobi Story' of iets in die richting. Dat zou ik leuk vinden en zou zeker mijn stem krijgen," aldus McGregor.

Lees ook: Keert Anakin Skywalker of Darth Vader terug in 'Obi-Wan Kenobi' op Disney+?

De zin Hello there kennen we uit Star Wars: Revenge of the Sith, waarin Obi-Wan Kenobi zich presenteert voor General Grievous en zijn aanwezigheid aankondigt met de twee woorden. Hoe simpel ook: effectief was het wel, want het is iets dat we ons nog altijd herinneren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-plannen Disney+ zijn gestoord groot
Series / Nieuws

'Star Wars'-plannen Disney+ zijn gestoord groot

Er wordt een volledig universum met Star Wars-materiaal gepland de komende jaren.

De Star Wars-franchise wordt groter en groter. Het gerucht gaat dat er een grootschalig gedeeld universum gepland wordt voor de series op Disney+. Het zou gaan om een Television Universe, een beetje zoals we dat idee kennen van Game of Thrones, waar nu spin-offs voor ontwikkeld worden.

Latino Review stelt dat er plannen zijn bij Lucasfilm om helemaal los te gaan op Disney+. De bedoeling zou zijn om heel veel series te maken naast The Mandalorian, Cassian Andor en Obi-Wan Kenobi. De bedoeling zou zijn om ook series rond personages als Ahsoka Tano en Boba Fett te maken.

Lees ook: Meer over Ahsoka's rol in 'The Mandalorian'

Groter geheel
Volgens Latino Review is het de bedoeling om een universum te bouwen waarin alle series verbonden zijn aan een centraal verhaal. "Maar in plaats van dat ze een epische Game of Thrones-serie maken, is het alsof elke familie een eigen serie heeft met een centrale verhaallijn die van invloed is op de rest."

Lees ook: Finale Star Wars 'The Mandalorian'-serie was dikke stress

Het wordt dus een megauniversum dat geleid zou worden door Dave Filoni.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer Starfleet-actie in 'Star Trek: Picard' seizoen 2
Series / Nieuws

Meer Starfleet-actie in 'Star Trek: Picard' seizoen 2

Het tweede seizoen van de serie omvat een ander verhaal en een andere Starfleet.

Het tweede seizoen van Star Trek: Picard omvat meer actie van Starfleet. Jean-Luc Picard bleek aan het begin van de serie gestopt te zijn met zijn werk voor Starfleet. Er verscheen geen enkel ruimteschip van Starfleet in de serie tot de finale.

Maar dat wordt in het tweede seizoen anders. Dat belooft showrunner Akiva Goldsman tijdens een nieuw interview. "We wisten dat het binnenhalen van die vloot een soort belofte was, vooral met het oog op de toekomst. We gaan nu echte statements maken over wat Starfleet echt is in die wereld, zowel sociaal als cultureel."

Lees ook: 'Star Trek: Picard' neemt risico's met tweede reeks

Ander verhaal
Het eerste seizoen was volgens Goldman vooral een verhaal van "iemand die zich buiten Starfleet bevindt". Het tweede seizoen doet het dus anders en biedt ruimte voor Starfleet en Picard om meer samen te doen.

Lees ook: Vertraging 'Star Trek: Picard' seizoen 2 is juist positief?

De bedoeling was om deze maand te beginnen met de opnames van het tweede seizoen. Dat kan vanwege de coronacrisis natuurlijk niet doorgaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen