search
Knielen voor Black Lives Matter komt uit 'Game of Thrones'!?
Series / Nieuws

Knielen voor Black Lives Matter komt uit 'Game of Thrones'!?

De Britse minister van Buitenlandse Zaken ligt onder vuur nadat hij recent een verwijzing heeft gemaakt naar de HBO-hitserie 'Game of Thrones'...

Geoffrey Ketels
De Britse minister van Buitenlandse Zaken heeft zich de woede op de hals gehaald van menig aantal mensen. Hij vergeleek in de Britse media het knielen voor Black Lives Matter dan ook met het knielen in de HBO-hitserie Game of Thrones.

Dominic Raab heeft zich recent negatief uitgelaten over het knielen voor de Black Lives Matter beweging. Hij vergeleek het knielen met het knielen in de HBO-hitserie Game of Thrones. Hij voegde er bovendien weinig subtiel aan toe dat dit een vorm van onderwerping is. Iets wat uiteraard helemaal niet strookt met de overtuiging van de Black Lives Matter beweging.

Lees ook: Fans kunnen vechten met 'Game of Thrones'-schurk The Mountain!

"Afkomstig uit Game of Thrones"
De bal ging aan het rollen toen Raab in een interview de vraag gesteld kreeg of hij zelf zou knielen of niet. De man antwoordde op die vraag door het volgende te stellen:

"Het is best mogelijk dat, dat knielen over een bredere geschiedenis beschikt, maar het lijkt uit Game of Thrones te komen. Het lijkt mij dan ook meer een symbool van onderwerping en ondergeschiktheid te zijn en dus niet één van bevrijding en emancipatie. Als andere mensen daar anders over denken is dat natuurlijk hun keuze.", aldus de minister.

In de praktijk is het knielen vooral een verwijzing naar het jaar 2016. Toen weigerden Amerikaanse sporters om te gaan staan voor het Amerikaanse volkslied. De actie kwam er ook toen naar aanleiding van politiegeweld en racisme.

Lees ook: 'Game of Thrones' had bijna totaal andere Daenerys (Emilia Clarke)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen