search
Yes! 'Game of Thrones' boek 6 is bijna af zegt George R.R. Martin
Series / Nieuws

Yes! 'Game of Thrones' boek 6 is bijna af zegt George R.R. Martin

Schrijver George R.R. Martin is hoopvol dat het boek volgend jaar in de winkel ligt.

De 71-jarige schrijver George R.R. Martin werkt hard aan The Winds of Winter, het zesde boek in zijn A Song of Ice and Fire-boekenreeks. Daar werd de hitserie Game of Thrones van HBO op gebaseerd en nu is het zoeken naar een manier om het zesde boek af te maken.

Fans zijn verbolgen over het feit dat ze al sinds 2011 wachten op dit zesde deel. En dat terwijl er nog een zevende boek aan zit te komen. Wat mede komt doordat Martin gewoon ontzettend traag schrijft en alleen in zijn eigen huis wil schrijven. Door de vele bezoeken aan comic-cons en werkzaamheden buiten zijn schrijfwerk, is de tijd waarin hij aan zijn boeken kan werken beperkt. Maar corona hielp.

Lees ook: 'Game of Thrones' had bijna totaal andere Daenerys (Emilia Clarke)

Bijna af
"De gedwongen isolatie heeft me geholpen te schrijven. Ik werk lange dagen aan The Winds of Winter en boek gestaag vooruitgang. Ik maakte gisteren een nieuw hoofdstuk af, drie dagen eerder een ander boek en de week ervoor nog eentje. Dat wil niet zeggen dat het boek morgen af is en volgende week gepubliceerd zal worden. Het wordt namelijk een gigantisch boek en ik moet er nog veel werk voor doen."

Lees ook: Fans kunnen vechten met 'Game of Thrones'-schurk The Mountain!

Maar hij hoopt wel heel erg dat de boel volgend jaar af is en eindelijk gepubliceerd kan worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen