Netflix heeft een grote irritatie van gebruikers eindelijk verholpen

Netflix voert nieuwe, belangrijke aanpassing door

De streamingdienst heeft alweer een belangrijke irritatie de wereld uit geholpen...

Geoffrey Ketels, 25 juni 2020 om 13:30

Netflix voert continue nieuwe aanpassingen door aan haar streamingdienst. Ook nu is dat het geval. Een belangrijke frustratie onder gebruikers van de streamingdienst komt daarmee te verdwijnen.
Ben jij ooit al eens begonnen aan een serie of film die vervolgens helemaal niets voor jou bleek te zijn? Dat is vervelend, niet in het minst omdat je deze niet zomaar kon verwijderen uit de 'Verder kijken' lijst in Netflix. De serie of film in kwestie kon daardoor zomaar nog maanden in de lijst blijven staan zonder dat je daar iets aan kon doen... althans, het kon wel, alleen moest je daarvoor in een desktop-browser erg diep in de instellingen van Netflix duiken. Daar is nu gelukkig verandering in gekomen.

Eenvoudig titels verwijderen
Verschillende bronnen waaronder The Verge melden ondertussen dat Netflix enkele handige aanpassingen heeft doorgevoerd. Mensen die gebruikmaken van de Android-app van Netflix hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om op het informatieknopje onder titels te drukken. Vervolgens zal er vastgesteld kunnen worden dat in het menu de optie 'verwijder uit rij' is terug te vinden. Het nieuwe menu maakt het overigens eveneens mogelijk om sneller bepaalde afleveringen van series te bekijken. Ook is het voor gebruikers mogelijk om op die manier een serie een waardering te geven.

In eerste instantie zijn de nieuwe functionaliteiten nog uitsluitend voorbehouden voor gebruikers van het Android-besturingssysteem. Daar komt echter op 29 juni verandering in. Dan worden de nieuwe functies namelijk eveneens beschikbaar gemaakt voor iOS-gebruikers. Wanneer de uitrol voor andere platformen zal volgen werd tot dusver nog niet bekend gemaakt.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst

Populair nieuws