search
Makers 'The Walking Dead' wisten niet wat ze met Merle Dixon moesten doen

Makers 'The Walking Dead' wisten niet wat ze met Merle Dixon moesten doen

De oudere broer van Daryl Dixon - Merle Dixon - was een lastig figuur voor de makers van The Walking Dead.

Bram de Groot
In 2010 debuteerde de succesvolle zombieserie The Walking Dead en daarin was ook acteur Michael Rooker (Guardians of the Galaxy) te zien als het wat ontspoorde personage Merle Dixon. De acteur sprak over zijn rol waarvan hij al snel afscheid nam.

"Ik werkte er zeg maar drie jaar aan, en ze hebben me uit het tweede seizoen gehouden. Ik weet niet zeker of AMC wist wat te doen met mijn personage," aldus Rooker tegenover SYFY WIRE.

"Ze hielden het tegen en pas als Normans personage in het ravijn is gevallen keerde ik terug. Ik werd zijn beschermengel die hem dwingt om op te staan en eruit te klimmen. Het was gewoon een prachtige manier om het personage terug te brengen."

Lees ook: 'The Walking Dead'-serie zorgde voor betere verhalen in de franchise

Favoriete scène
Ook vertelde Rooker wat zijn favoriete scène is. "Vanaf de eerste dag tot aan de dood van Merle was mijn favoriete scène in het begin, op het dak. Ik zit met handboeien vast aan het dak. T-Dog laat de sleutel in de pijp vallen, ik kan niet loskomen en uiteindelijk snij ik mijn hand af. Die hele reeks was voor mij ongelooflijk, om een negen minuten durende monoloog te doen."

Aanbevolen artikelen