search
En nu is 'Suits' écht klaar! [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

En nu is 'Suits' écht klaar! [Blu-ray]

Ook de spin-off Pearson weet 2019 niet te overleven. Na één seizoen werd deze gecanceld.

Bedenker: Aaron Korsh | Cast: Gabriel Macht (Harvey Specter), Patrick J. Adams (Michael "Mike" Ross), Rick Hoffman (Louis Litt), Sarah Rafferty (Donna Paulsen), Amanda Schull (Katrina Bennett), Dulé Hill (Alex Williams), Katherine Heigl (Samantha Wheeler) e.a. | Jaar: 2011 - 2019 | Tv-release: USA Network

Een klein jaar terug werd door de Amerikaanse tv-zender USA Network het laatste seizoen van de succesvolle serie Suits gestart. Deze is ondertussen afgerond met de 134e aflevering, uitgezonden op 25 september 2019. De serie kreeg gelijktijdig een spin-off rond het personage Jessica Pearson van actrice Gina Torres, maar deze Pearson werd snel gecanceld.

Universal zette het verkorte negende en laatste seizoen van Suits op drie Blu-ray schijven. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.In het afrondende seizoen staan de advocaten van Zane Specter Litt Wheeler Williams oog in oog met grote onzekerheden wanneer Robert Zane het opneemt tegen de Bar Association om Harvey te redden. Na zijn opoffering is Samantha achtergebleven met een grote leegte nu haar mentor er niet meer voor haar is. Harvey komt tot het besef dat hij Donna, de persoon die hem het meest dierbaar is, niet wil verliezen.Serie: Suits - Seizoen 9 | Afleveringen: 10 x 42 min. | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Release: mei 2020 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 5053083203863 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie discs van deze Blu-ray uitgave van het negende seizoen van Suits zitten vastgeklikt in een dikkere Blu-ray keepcase. In de hoes per disc de afleveringen en synopsissen. Ook staan de beperkte extra's kort apgesomd.

Beeld en geluid
Met deze uitgave kan de liefhebber van de successerie Suits haar of zijn collectie compleet maken. Opnieuw is het een nette Blu-ray uitgave die een prima beeldvullende weergave laat zien. De scherpte is zoveel beter dan een gemiddelde Dvd-uitgave en daarbij komt dat de donkere scènes goed de details bewaren, met ook een prima kleurweergave.

Het geluid komt via een standaard DTS-HD 5.1 track. Verwacht hier niet teveel van, aangezien deze vooral gewoon zijn werkt doet. De muzikale begeleiding is herkenbaar en de surround effects die aanwezig zijn, zijn verder weinig noemenswaardig.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal is beperkt. Je treft twee verwijderde scènes aan, en een korte Gag Reel. Aardig is de video Suits-Series Montage van bijna een kwartier waarin wordt teruggekeken op bijna 10 jaar Suits. Een duidelijke fanpleaser.

Spin-off Pearson na één seizoen gestopt
De spin-off Pearson rond het personage Jessica Pearson van actrice Gina Torres startte bijna gelijktijdig met het laatste seizoen van Suits, maar werd in oktober gecanceld - na dus slechts één seizoen. De kijkcijfers lagen ver beneden die van de moederserie die wat dat betreft ook niet kon imponeren. Hieronder de trailer voor Pearson.Lees ook: Dit was de zeer opvallende bijnaam van Meghan Markle in 'Suits'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen