search

Ons nieuws van zondag 28 juni 2020

En nu is 'Suits' écht klaar! [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

En nu is 'Suits' écht klaar! [Blu-ray]

Ook de spin-off Pearson weet 2019 niet te overleven. Na één seizoen werd deze gecanceld.

Bedenker: Aaron Korsh | Cast: Gabriel Macht (Harvey Specter), Patrick J. Adams (Michael "Mike" Ross), Rick Hoffman (Louis Litt), Sarah Rafferty (Donna Paulsen), Amanda Schull (Katrina Bennett), Dulé Hill (Alex Williams), Katherine Heigl (Samantha Wheeler) e.a. | Jaar: 2011 - 2019 | Tv-release: USA Network

Een klein jaar terug werd door de Amerikaanse tv-zender USA Network het laatste seizoen van de succesvolle serie Suits gestart. Deze is ondertussen afgerond met de 134e aflevering, uitgezonden op 25 september 2019. De serie kreeg gelijktijdig een spin-off rond het personage Jessica Pearson van actrice Gina Torres, maar deze Pearson werd snel gecanceld.

Universal zette het verkorte negende en laatste seizoen van Suits op drie Blu-ray schijven. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en de synopsis.



In het afrondende seizoen staan de advocaten van Zane Specter Litt Wheeler Williams oog in oog met grote onzekerheden wanneer Robert Zane het opneemt tegen de Bar Association om Harvey te redden. Na zijn opoffering is Samantha achtergebleven met een grote leegte nu haar mentor er niet meer voor haar is. Harvey komt tot het besef dat hij Donna, de persoon die hem het meest dierbaar is, niet wil verliezen.



Serie: Suits - Seizoen 9 | Afleveringen: 10 x 42 min. | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Release: mei 2020 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 5053083203863 | Met dank aan: Universal Pictures

De drie discs van deze Blu-ray uitgave van het negende seizoen van Suits zitten vastgeklikt in een dikkere Blu-ray keepcase. In de hoes per disc de afleveringen en synopsissen. Ook staan de beperkte extra's kort apgesomd.

Beeld en geluid
Met deze uitgave kan de liefhebber van de successerie Suits haar of zijn collectie compleet maken. Opnieuw is het een nette Blu-ray uitgave die een prima beeldvullende weergave laat zien. De scherpte is zoveel beter dan een gemiddelde Dvd-uitgave en daarbij komt dat de donkere scènes goed de details bewaren, met ook een prima kleurweergave.

Het geluid komt via een standaard DTS-HD 5.1 track. Verwacht hier niet teveel van, aangezien deze vooral gewoon zijn werkt doet. De muzikale begeleiding is herkenbaar en de surround effects die aanwezig zijn, zijn verder weinig noemenswaardig.

Bonusmateriaal
Het bonusmateriaal is beperkt. Je treft twee verwijderde scènes aan, en een korte Gag Reel. Aardig is de video Suits-Series Montage van bijna een kwartier waarin wordt teruggekeken op bijna 10 jaar Suits. Een duidelijke fanpleaser.

Spin-off Pearson na één seizoen gestopt
De spin-off Pearson rond het personage Jessica Pearson van actrice Gina Torres startte bijna gelijktijdig met het laatste seizoen van Suits, maar werd in oktober gecanceld - na dus slechts één seizoen. De kijkcijfers lagen ver beneden die van de moederserie die wat dat betreft ook niet kon imponeren. Hieronder de trailer voor Pearson.



Lees ook: Dit was de zeer opvallende bijnaam van Meghan Markle in 'Suits'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'The Walking Dead' wisten niet wat ze met Merle Dixon moesten doen
Series / Nieuws

Makers 'The Walking Dead' wisten niet wat ze met Merle Dixon moesten doen

De oudere broer van Daryl Dixon - Merle Dixon - was een lastig figuur voor de makers van The Walking Dead.

In 2010 debuteerde de succesvolle zombieserie The Walking Dead en daarin was ook acteur Michael Rooker (Guardians of the Galaxy) te zien als het wat ontspoorde personage Merle Dixon. De acteur sprak over zijn rol waarvan hij al snel afscheid nam.

"Ik werkte er zeg maar drie jaar aan, en ze hebben me uit het tweede seizoen gehouden. Ik weet niet zeker of AMC wist wat te doen met mijn personage," aldus Rooker tegenover SYFY WIRE.

"Ze hielden het tegen en pas als Normans personage in het ravijn is gevallen keerde ik terug. Ik werd zijn beschermengel die hem dwingt om op te staan en eruit te klimmen. Het was gewoon een prachtige manier om het personage terug te brengen."

Lees ook: 'The Walking Dead'-serie zorgde voor betere verhalen in de franchise

Favoriete scène
Ook vertelde Rooker wat zijn favoriete scène is. "Vanaf de eerste dag tot aan de dood van Merle was mijn favoriete scène in het begin, op het dak. Ik zit met handboeien vast aan het dak. T-Dog laat de sleutel in de pijp vallen, ik kan niet loskomen en uiteindelijk snij ik mijn hand af. Die hele reeks was voor mij ongelooflijk, om een negen minuten durende monoloog te doen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier zorgde Tom Cruise voor bij 'The Witcher'
Series / Nieuws

Hier zorgde Tom Cruise voor bij 'The Witcher'

Wat is de connectie tussen Tom Cruise en Henry Cavill in de Netflix-serie?

Het is aan Tom Cruise te danken dat Henry Cavill zijn eigen stunts doet in The Witcher. De acteur is te zien in de Netflix-serie en haalt heel wat inspiratie uit de bijzondere stunts die Cruise uithaalt.

Cavill werkte met Cruise samen aan de film Mission: Impossible - Fallout en zag daarin hoeveel van zijn stunts Cruise zelf deed. Dat vond Cavill zo indrukwekkend dat hij geprobeerd heeft zoveel mogelijk zelf te doen.

Lees ook: Geralt en Ciri gaan vechten in 'The Witcher'

The Witcher
"Als het publiek Geralt in beeld ziet, dan moeten ze geloven dat ik het ben. Als ik het niet ben, dan voelt het voor mij alsof ik het personage op de een of andere manier verraden heb. En dus probeer ik zoveel mogelijk zelf te doen; minstens zoveel als de productie mij toestaat."

Lees ook: Fantastisch nieuws voor fans van 'The Witcher'

Fysiek werk is dus ook een groot deel van The Witcher, vooral ook als je je bedenkt dat Geralt een groot zwaard heeft. Nu verwachten we natuurlijk ook dat Cavill de stunts in de volgende reeks afleveringen ook zelf blijft doen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' sneed in deze expliciete scène
Series / Nieuws

'The Walking Dead' sneed in deze expliciete scène

Die werd uiteindelijk geschrapt omdat er teveel bloot te zien was in de aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een aflevering van het zevende seizoen van The Walking Dead (toevallig ook de zevende aflevering) was te expliciet. Een deel van de aflevering paste niet helemaal bij wat men met de serie voor ogen had.

In de zevende aflevering ontmoet de tiener Carl Grimes Negan. Hij ziet bovenal zijn harem in die aflevering, waarbij Negan een flauwe opmerking maakt naar Carl. Hij zegt zoiets met de strekking van: "zien ze er net zo uit als in de boekjes bij de winkel?"

Lees ook: 'The Walking Dead'-serie zorgde voor betere verhalen in de franchise

Te expliciet
"Deel van het gesprek waar ik het over had, en dat won ik niet om eerlijk te zijn, was wat [de dames uit zijn harem] zouden dragen. Ik hou van extremen en ik ben er niet bang voor om daar in te duiken. Zelfs als dat iets politiek incorrects of duisters oplevert. Ik wil gewoon zo ver mogelijk kunnen gaan," aldus regisseur Rosemary Rodriguez.

Lees ook: 'The Walking Dead' seizoensfinale heeft premièredatum!

"Ik wilde dat de vrouwen gestoort sexy zouden zijn. Hun kleren moesten meer een uniform zijn. Niet direct een uniform, maar wel een look die ze allemaal hadden."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'South Park' schrapt vijf afleveringen na kritiek
Series / Nieuws

'South Park' schrapt vijf afleveringen na kritiek

HBO Max laat ze niet zien op de streamingdienst en dus zijn ze geschrapt.

De 23 seizoenen van South Park werden kortgeleden toegevoegd aan HBO Max. Maar minus een paar afleveringen. Een handjevol blijkt geschrapt te zijn uit de seizoenen.

Er ontbreken vijf afleveringen van de serie, die van televisie werden gehaald nadat ze uitgezonden waren. Dat kwam vooral door de controverse waar men te maken mee kreeg bij de serie. Goed, om welke afleveringen gaat het dan?

Lees ook: Snoeiharde kritiek op 'South Park': schadelijke serie!

Vijfde seizoen
De grootste kritiek scoorde de aflevering Super best Friends, waar Mohammed in te zien was. De makers van de serie vonden het prima als de aflevering gewoon te streamen was, maar helaas stapte HBO max niet aan boord en werd dus besloten om de afleveringen te verwijderen. Het gaat om afleveringen van seizoen 5, 10 en 14.

Lees ook: 'South Park' gaat naar streamingdienst HBO Max

Met meer dan 300 afleveringen kunnen we ons goed voorstellen dat fans de afleveringen niet echt gaan missen. Toch is het ergens wel jammer dat er zaken geschrapt woden uit de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Agents of SHIELD' verandert de tijdlijn van Marvel
Series / Nieuws

'Agents of SHIELD' verandert de tijdlijn van Marvel

Nu loopt het dan echt niet helemaal zoals men oorspronkelijk van plan was.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
ABC-serie Agents of SHIELD is nu toe aan zijn zevende en laatste seizoen. En dat is een heel ander seizoen dan eerdere reeksen. Ditmaal speelt tijdreizen namelijk een grote rol. En nu wijzigt de serie de tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe echt.

In aflevering vijf komt SHIELD aan in het jaar 1973. Daar ontdekken ze dat Hydra werkt aan Rpeojct Insight, een satelliet die een bedreiging vormt voor elke mogelijke verovering van de Aarde. Dat project vormde een belangrijk onderdeel van Captain America: The Winter Soldier, dat zich in 2014 afspeelt. Interessant, want dat betekent dat Hydra nu mogelijk slaagt in zijn opzet.

Lees ook: 'Crossbones' met een serie op Disney+ te zien?

Tijdlijn veranderd
De tijdlijn blijkt ook echt veranderd te zijn. De kern ligt in Wilfred Malick, die nog altijd leeft en met zijn zoon Nathaniel en andere grote namen binnen Hydra samenwerkt. Hij zou eigenlijk dood moeten zijn gegaan in het jaar 1970, toen hij door een oeroud Hydra-ritueel terecht kwam op de planeet Maveth. Maar nu leeft hij nog.

Lees ook: Marvel-acteur ontkent rol in 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Daarmee blijkt er dus een geheel nieuwe en gevaarlijke andere tijdlijn te zijn ontstaan, waarin SHIELD echt heel veel zal moeten doen om te kunnen overwinnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten
Series / Featured

'His Dark Materials' seizoen 2: Dit moet je weten

Wat weten we eigenlijk allemaal al over het tweede seizoen van de gave HBO-serie?

Nog voordat het eerste seizoen te zien was, werd er door de BBC en HBO al besloten dat er een tweede moest komen van His Dark Materials. Dat ondanks tegenvallende recensies en fors teruglopende kijkcijfers. Het seizoen is ook al gefilmd.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het tweede seizoen, dat meer laat zien van Lyra en Pan. En we leren natuurlijk wat het Subtle Knife is. Kortom: let op spoilers!

Lees ook: 'His Dark Materials' krijgt ook derde seizoen!

Het verhaal
Dit nieuwe seizoen wordt gebaseerd op het tweede boek in de reeks van Philip Pullman. Dat betekent dat we The Subtle Knife naar televisie zien komen. Het eerste seizoen speelde al een beetje met het verhaal van dit boek, dus de kans is groot dat we heel wat verrassingen te zien krijgen.

Lees ook: Kijkcijfers 'His Dark Materials' storten in

Will Parry zal zich dit seizoen bij Lyra voegen in Cittí gazze. De twee zullen dan ook tussen meerdere werelden reizen en die nieuwe universa geven hen de sleutels tot een bijzonder kosmisch gevolg van de ontdekkingen van Lord Asriel over de oorsprong en de aard van Dust. Dat klinkt wat vaag, maar meer details zouden te veel weggeven van het verhaal.

Wie keren terug?
Er keren weer heel wat acteurs en actrices terug dit nieuwe seizoen.
Dafne Keen als Lyra Belacqua
Ruth Wilson als Marisa Coulter
Clarke Peters als The Master
James McAvoy als Lord Asriel
Lin-Manuel Miranda als Lee Scoresby
En ook nieuw is Andrew Scott, die te zien zal zijn als Colonel John Parry. Hij is de wereldreizende vader van Will Parry. Dat jongetje krijgt een grote rol in de franchise, en wordt gespeeld door Amir Wilson.

Lees ook: HBO's 'His Dark Materials' beleeft fantastisch debuut

Wanneer te zien
Het is niet helemaal zeker wanneer de serie verder gaat. Vermoedelijk zal dat eind dit jaar zomaar eens kunnen zijn. Dat komt doordat alle acht afleveringen al opgenomen zijn en de serie grotendeels vanuit huis afgemaakt schijnt te worden. Eenzelfde release als het eerste seizoen, in november, kan dus misschien gehaald worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.