'Star Trek: Picard' seizoen 2: Dit moet je weten

'Star Trek: Picard' seizoen 2: Dit moet je weten

Vandaag vertellen we je alles wat je over het nieuwe seizoen van deze serie moet weten.

Jim Pedd, 02-07-2020 07:06

Star Trek: Picard dook diep in het verleden. Het eerste seizoen keek namelijk naar Captain Picard, nadat we hem al jaren niet gezien hadden. En dat was een succes, waarna er een tweede seizoen besteld werd.
Vandaag vertellen we je alles wat je moet weten over het tweede seizoen van de serie. Overigens is dat vermoedelijk niet het laatste; de verwachting is dat er ook nog een derde reeks komt. Sterker nog, men wil net zo lang doorgaan als acteur Patrick Stewart maar wil.

Lees ook: Meer Starfleet-actie in 'Star Trek: Picard' seizoen 2

Wanneer te zien?
Het tweede seizoen werd behoorlijk vroeg besteld. Sterker nog, al aan het begin van het eerste seizoen wisten we dat er een tweede reeks zou komen. Die komt er waarschijnlijk eind dit jaar al, of mogelijk begin volgend jaar. Dat laatste lijkt steeds waarschijnlijker, bovenal door de coronacrisis.

Lees ook: Hier schrok Patrick Stewart van bij 'Star Trek: Picard'

Wie komen er terug?
Natuurlijk weten we al het een en ander over wie er te zien zullen zijn. We zetten de castleden op een rij:
Patrick Stewart als Jean-Luc Picard
Isa Briones als Soji Asha
Alison Pill als Agnes Jurati
Evan Evagora als Elnor
Ook weten we zeker dat actrice Whoophi Goldberg terugkeer als Guinan. Verder gaan we er van uit dat ook Jonathan Frakes te zien is als Will Riker en Marina Sirtis als Deanna Troi. En natuurlijk Jeri Ryan als Seven of Nine.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' neemt risico's met tweede reeks

Het plot
Het is nog niet duidelijk hoe de serie verder zal gaan. We kunnen er dankzij statements van onder meer maker Alex Kurtzman van uitgaan dat we meer leren over hoe Picard nu omgaat met het feit dat hij een ander lichaam heeft. Hij eindigde namelijk met het lichaam van een robot eind vorig seizoen.

Lees ook: Vertraging 'Star Trek: Picard' seizoen 2 is juist positief?

Verder zal er ook iets gedaan worden - denken wij - met Seven of Nine en de grote onthulling dat ze biseksueel bleek te zijn. Helaas is er verder weinig bekend gemaakt.

Lees meer over: Star Trek Picard, CBS All access, dit moet je weten

Populair nieuws