Hier schrok Patrick Stewart van bij 'Star Trek: Picard'

Star Trek: Picard: Hier schrok Patrick Stewart van

De acteur schrok behoorlijk van de scheldwoorden die Jean-Luc Picard gebruikt in de serie.

Jim Pedd, 27 juni 2020 om 11:47

Acteur Patrick Stewart keerde terug als Jean-Luc Picard in de serie Star Trek: Picard. Nu vertelt hij van welke element in de serie hij toch best schrok.
Tijdens een interview met TV Guide vertelde Stewart dat hij schrok toen hij een scheldwoord tegenkwam in het script voor de eerste aflevering. “Toen ik het eerste scheldwoord zag in het eerste script, kan ik je eerlijk zeggen dat ik echt heel erg geschrokken was.”

Lees ook: Meer Starfleet-actie in 'Star Trek: Picard' seizoen 2

Niet schelden
“Ik ben opgegroeid in een gezin waar schelden heel gewoon was. Elk tweede woord was zo’n beetje een scheldwoord. Maar als ik lees… nou ja, misschien ligt het eraan dat ik het F-woord zag staan en ik daarom zo schrok. Maar ik geloof dat ik daarover heb gesproken met Michael [Chabon] en hoe we ons daarbij voelden. Want er is nooit eerder gescholden in Star Trek.”

Lees ook: Legendarische held terug in 'Star Trek: Picard'?

Picard zal je dan ook nooit horen schelden. “Ik geloof zelf dat hij ooit de bewuste keuze gemaakt heeft om geen scheldwoorden te gebruiken, omdat sommige mensen dat als onprettig kunnen ervaren. Zelfs ‘Damn, blast’ zou hij niet zeggen.”

Bron: TV Guide

Lees meer over: Star Trek Picard, CBS All Access, Patrick Stewart

Populair nieuws