Mega populaire game-franchise 'Fallout' wordt epische serie

Het was een kwestie van tijd voordat ook deze populaire gamereeks zou worden verfilmd!

Zilko Tarici, 03-07-2020 12:36

Jonathan Nolan en Lisa Joy, de creatieve geesten achter de serie Westworld, hebben hun zinnen gezet op een epische serie gebaseerd op de populaire videogame-franchise Fallout. Hun productiemaatschappij Kilter Films zal het project samen met Amazon realiseren.
De producenten zullen nauw samenwerken met Bethesda Game Studios en Bethesa Softworks, de ontwikkelaars van de verschillende games. De gamereeks begon in 1997 met het eerste spel en speelt zich af in de nasleep van een nucleaire oorlog in 2077. Joy en Nolan hebben al laten weten dat de serie de 'ruwe toon' van de games intact zal houden, maar dat er ook plaats is voor momenten van ironische humor en nucleaire fantasieën uit B-films. Spelers van de games zal dit als muziek in de oren klinken!

Nolan en Amazon
Jonathan Nolan, broer van ene Christopher Nolan, en Joy werken momenteel ook aan een thriller-serie die gebaseerd wordt op het boek The Peripheral van William Gibson. In die show volgen we een vrouw die in een toekomstig Amerika moet zien te overleven in een maatschappij waarin de technologie langzaam maar zeker de wereld overneemt. The Peripheral is overigens ook een Amazon-productie.

Bron: Variety

Lees meer over: Fallout, Westworld, Amazon, Jonathan Nolan, Lisa Joy

Populair nieuws