search

Ons nieuws van vrijdag 3 juli 2020

Succesvolle Netflix-serie 'Never have I Ever' krijgt een vervolg!
Series / Nieuws

Succesvolle Netflix-serie 'Never have I Ever' krijgt een vervolg!

De cliffhanger aan het einde van het eerste seizoen liet daar eigenlijk sowieso al weinig twijfel over bestaan...

Geoffrey Ketels
Het zat er eigenlijk wel aan te komen, maar nu is het echt officieel. Netflix heeft bekend gemaakt dat er met zekerheid een tweede seizoen zal verschijnen van haar original Never have I Ever!

De aankondiging van het tweede seizoen van Never Have I Ever gebeurde door Netflix door middel van een video op haar Instagram. In de video is te zien hoe hoofdrolspeelster Maitreyi Ramakrishnan (die het personage van Devi speelt in de serie) in Zoom contact opneemt met haar mede-acteurs om aan te geven dat er een tweede seizoen van de serie zal verschijnen.

In de video zien we onder meer Darren Barnet, Jaren Lewison evenals Richa Moorjani opduiken. Ook Lee Rodriguez die in de serie de rol van Fabiola speelt is uiteraard van de partij.

Populaire serie
Amper twee maanden geleden verscheen het eerste seizoen van Never Have I Ever op streamingdienst Netflix. Meteen was de reeks een instant-succes. De young-adult serie vertelt het verhaal van Devi, een middelbare scholier die haar leven een volledig andere wending wil geven en een plan bedenkt om populair te worden.

Om haar plan te kunnen realiseren moet ze eerst een vriendje zien te krijgen en voor de eerste keer seks hebben. Het realiseren van dit plan blijkt echter minder eenvoudig te zijn dan gedacht.

Wanneer het tweede seizoen van Never Have I Ever moet verschijnen is tot dusver nog niet bekend gemaakt. De aankondigingsvideo is wel hieronder te bekijken!

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'Sex Education' pas later op Netflix?
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'Sex Education' pas later op Netflix?

In eerste instantie zouden de opnames in de maand juni al hervat worden...

Geoffrey Ketels
De productie van het nieuwe seizoen van Sex Education heeft extra vertraging opgelopen. In eerste instantie zou de productie hervatten in de maand juni, maar dat bleek uiteindelijk toch niet mogelijk te zijn.

De Coronamaatregelen die onder meer in de Verenigde Staten, maar ook in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en tal van andere landen nog steeds actief zijn blijven roet in het eten van meerdere producties gooien. Zo raakte vandaag nog bekend dat de opnames van het nieuwe seizoen van Sex Education opnieuw moesten worden uitgesteld.

Corona
Aan het einde van de maand mei stond hier op Serietotaal nog te lezen dat de opnames van Sex Education in de loop van de maand juni hervat zouden worden. Het was Asa Butterfield, één van de hoofdrolspelers uit de serie die dit zelf had aangekondigd. Helaas bleek dat al snel te optimistisch te zijn, want de nog steeds geldende Coronamaatregelen hebben daar een stokje voor gestoken.

Nu lijkt er wel eindelijk licht te zijn aan het einde van de tunnel. Onder meer Deadline meldt nu namelijk dat de productie van het nieuwe seizoen van Sex Education kan worden hervat in de maand augustus. Het is nog niet meteen duidelijk welke impact dit uitstel mogelijks kan hebben op de lanceringsdatum van het nieuwe seizoen.

In principe moet het derde seizoen van Sex Education ergens in de loop van volgend jaar verschijnen.

Lees ook: Spannende fietstocht met Otis en Eric (Sex Education) door Nederland
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix eindigt 'The Kominsky Method' met seizoen 3
Series / Nieuws

Netflix eindigt 'The Kominsky Method' met seizoen 3

\'The Kominsky Method\' krijgt nog één seizoen, maar daar eindigt de serie ook gelijk mee.

De door critici geliefde sitcom krijgt nog een derde seizoen, maar dit zal ook gelijk de laatste zijn. Ondanks dat de serie ten einde komt, kijkt bedenker Chuck Lorre uit naar het derde seizoen van de serie.

"De serie is een echte passie voor mij geweest en het was een ongelofelijke ervaring om de warme reacties van critici en het publiek te zien," zegt Lorre over het laatste seizoen. De serie met Michael Douglas en Alan Arkin won twee golden globes voor het eerste seizoen.

Lees ook: Netflix-comedy 'The Kominsky Method' krijgt tweede seizoen

Netflix-strategie
Dat The Kominsky Method ten einde komt lijkt overeen te komen met de nieuwe strategie van Netflix, waarbij series een relatieve korte duur krijgen van het platform. Alleen een handjevol Originals krijgen meer dan vijf seizoenen.

Er is nog geen datum bekend van wanneer het laatste seizoen op Netflix zal verschijnen of wanneer de opnames zullen beginnen. De eerste twee seizoenen van The Kominsky Method zijn hier te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire 'My Friend Pedro'-game wordt tot serie gemaakt!
Series / Nieuws

Populaire 'My Friend Pedro'-game wordt tot serie gemaakt!

Deze game heeft de potentie om tot een krankzinnige serie gemaakt te worden.

Derek Kolstad en David Letich, bekend van hun werk aan John Wick, gaan de bekende actiegame tot een serie maken. Dit belooft in ieder geval een serie te worden vol met actie!

My Friend Pedro gaat over een gewelddadige man die de bevelen opvolgt van een banaan genaamd Pedro. De game zit vol geweld en gebruikt verschillende slow-motion technieken waardoor het voelt alsof je in het midden van de actie zit.

Sonic the Hedgehog
De serie wordt geproduceerd door 87 North, het productiebedrijf wat ook verantwoordelijk is voor de Sonic the Hedgehog film. Game-adaptaties zijn niet altijd een groot succes, maar in de handen van deze producers zou het toch zowaar een succes kunnen worden, want dit lukte ze ook met Sonic. Alhoewel het onder critici niet zo goed ontvangen werd.

De serie gaat bestaan uit afleveringen van dertig minuten die ook de nodige knipogen en humor zullen bevatten. My Friend Pedro heeft in ieder geval de potentie om een krankzinnige serie vol actie, absurdisme en humor te worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste Marvel-serie Disney+ heeft slechts 9 dagen te gaan
Series / Nieuws

Eerste Marvel-serie Disney+ heeft slechts 9 dagen te gaan

The Falcon and the Winter Soldier moest de opnames staken en hopelijk voor augustus worden de laatste dagen met opnames afgerond.

Goed nieuws voor de Marvel-fans die uitkijken naar The Falcon and the Winter Soldier. Deze eerste Marvel-serie op Disney+ moet in augustus van start gaan en nu blijkt dat de opnames die nog plaats moeten vinden, zeer beperkt zijn.

Er zouden nog slechts een paar opnamedagen staan gepland nadat de opnames in Praag in maart on-hold werd gezet door de coronacrisis. Volgens The Hollywood Reporter maakt de cast & crew zich namelijk op voor een shoot van slechts negen dagen.

Voldoende tijd tot afronding?
Eerder zei Mackie als dat ze nog "heel weinig dingen te doen" zouden hebben. Wanneer in augustus de serie rond Sam Wilson / The Falcon van acteur Anthony Mackie en Bucky a.k.a. The Winter Soldier van Sebastian Stan in première gaat is niet bekend. Er zijn zes afleveringen.

Lees ook: 'The Falcon and the Winter Soldier' is gewoon een film

Mochten de opnames snel worden afgerond, dan zijn de opnames hopelijk op tijd klaar zodat deze verwerkt moeten worden in de laatste aflevering(en). De laatste aflevering zou mogelijk pas in oktober verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Origineel plan rond einde 'Lost' onthuld
Series / Nieuws

Origineel plan rond einde 'Lost' onthuld

Lost moest eigenlijk veel korter duren, maar door de zender ABC duurde het allemaal langer.

In 2020 kwam er een einde aan de succeserie Lost van bedenkers Jeffrey Lieber, J. J. Abrams en Damon Lindelof. Nu heeft Lindelof e.e.a. verklapt over het eigenlijke plan achter de serie.

"Er waren veel meeslepende mysteries en dus zeiden we: 'We willen dat deze aan het einde van seizoen 1 beantwoord worden, vervolgens aan het einde van seizoen 2, en dan zou de show in principe na ongeveer drie jaar eindigen. Dat was het originele plan," aldus Lindelof tegenover Collider.

Maar er moest meer komen
Lindelof over de insteek van de zender ABC: " Ze wilden er niets van weten... Ze hadden gewoon zoiets van: 'Begrijp je hoe moeilijk het is om een show te maken die mensen willen zien? En mensen vinden de show leuk! Dus waarom zouden we het afronden? Je stopt niet met shows waar mensen naar kijken."

Lees ook: 'LOST'-serie kan zomaar een reboot krijgen

Uiteindelijk duurde Lost zes seizoenen, al wilde ABC er meer, maar liefst tien! Dit kwam er niet van, doordat Lindelof en ABC tot een overeenkomst kwamen voor "slechts" zes seizoenen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mega populaire game-franchise 'Fallout' wordt epische serie
Series / Nieuws

Mega populaire game-franchise 'Fallout' wordt epische serie

Het was een kwestie van tijd voordat ook deze populaire gamereeks zou worden verfilmd!

Jonathan Nolan en Lisa Joy, de creatieve geesten achter de serie Westworld, hebben hun zinnen gezet op een epische serie gebaseerd op de populaire videogame-franchise Fallout. Hun productiemaatschappij Kilter Films zal het project samen met Amazon realiseren.

De producenten zullen nauw samenwerken met Bethesda Game Studios en Bethesa Softworks, de ontwikkelaars van de verschillende games. De gamereeks begon in 1997 met het eerste spel en speelt zich af in de nasleep van een nucleaire oorlog in 2077. Joy en Nolan hebben al laten weten dat de serie de 'ruwe toon' van de games intact zal houden, maar dat er ook plaats is voor momenten van ironische humor en nucleaire fantasieën uit B-films. Spelers van de games zal dit als muziek in de oren klinken!

Nolan en Amazon
Jonathan Nolan, broer van ene Christopher Nolan, en Joy werken momenteel ook aan een thriller-serie die gebaseerd wordt op het boek The Peripheral van William Gibson. In die show volgen we een vrouw die in een toekomstig Amerika moet zien te overleven in een maatschappij waarin de technologie langzaam maar zeker de wereld overneemt. The Peripheral is overigens ook een Amazon-productie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hailee Steinfeld geniet in bikini van de zon
Series / Celebrity

Hailee Steinfeld geniet in bikini van de zon

De actrice was onder meer te zien in de film Bumblebee en geniet nu volop van de heerlijke zon.

Actrice Hailee Steinfeld laat zien dat ze er nog altijd behoorlijk goed uit ziet. De actrice liet op haar Instagram een foto van zichzelf in een strakke bikini zien. Ze is helemaal klaar voor de zomer en dat laat ze zien!

Steinfeld is een Amerikaanse actrice, zangeres en liedjesschrijver. Haar doorbraak maakte ze toen ze als Mattie Ross te zien was in de western True Grit uit 2010. Voor die rol werd ze genomineerd voor een Academy Award voor de beste vrouwelijke bijrol. Daarna scoorde Steinfeld steeds meer goede filmrollen.

Ook liedjes
Al met haar werk voor Pitch Perfect 2 liet Steinfeld zien dat ze goed kan zingen. Een feit dat steeds weer gebruikt wordt voor Hollywood-producties. Zo kan je haar horen in de soundtrack van Bumblebee.

Verder bracht ze kortgeleden nog een tweetal nieuwe nummers uit; de EP Half Writter Story dient daarvoor en heeft twee singles. Het is haar eerste nieuwe EP sinds november 2015.

Bekijk hier de foto op de site TMZ.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe actrice voor prinses Margaret in 'The Crown' seizoen 5
Series / Nieuws

Nieuwe actrice voor prinses Margaret in 'The Crown' seizoen 5

De uiterst populaire Netflix-serie komt met het vijfde seizoen tot een spetterende ontknoping.

Netflix heeft bekendgemaakt dat de voor een Oscar genomineerde actrice Lesley Manville (Phantom Thread) de rol van prinses Margaret, de jongere zus van Elizabeth, zal overnemen in het vijfde en laatste seizoen van hitserie The Crown

Lees ook: 'The Crown' gaat gewoon door ondanks coronavirus

Manville vervangt hiermee Helena Bonham-Carter, die de rol in het derde en vierde seizoen speelde. In de eerste twee seizoenen zagen we Vanessa Kirby nog als Margaret.

Derde generatie casting
Het nieuws komt in navolging op de eerdere aankondiging dat Imelda Staunton de rol van Elizabeth II zal overnemen van Olivia Colman, die de Britse majesteit speelde in de laatste twee seizoenen. Colman nam het op haar beurt over van de met prijzen overladen Claire Foy.

De opnames voor het vijfde seizoen zullen pas in 2021 plaatsvinden. Naar verwachting worden de afleveringen later in datzelfde jaar beschikbaar gesteld door Netflix.

Lees ook: Wordt de populariteit van 'The Crown' zwaar overschat?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ms. Marvel' onthult eindelijk zijn setting
Series / Nieuws

'Ms. Marvel' onthult eindelijk zijn setting

De Marvel-serie voor Disney+ krijgt eindelijk weer wat context en is in 2021 te zien.

De werktitel van Marvel-serie Ms. Marvel onthult meer over de setting van de serie. Daarmee lijkt het erop dat de boel heel keurig de comics zal gaan volgen.

Fans hopen al lang dat Kamala Khan, a.k.a. Ms. Marvel, naar het MCU komt. Het personage debuteerde in 2013 in de comics van Captain Marvel en kreeg het jaar daarna haar eigen comicreeks. Lezers waren blij met de Inhuman die kon vormveranderen en van formaat kon veranderen. En nu krijgt ze een serie, speciaal voor Disney+ gemaakt.

Lees ook: Marvel zoekt weer naar 'Ms. Marvel' voor Disney+

Ms. Marvel
De serie zal ergens in de loop van 2021 te zien zijn op Disney+, en moet eind deze zomer mogelijk opgenomen worden. Mits de coronapandemie dat natuurlijk toestaat. Vandaag horen we via Production Weekly in elk geval dat er weer aan gewerkt wordt. Ook heeft de serie een werktitel: Jersey.

Lees ook: Marvel maak release 'Ms. Marvel', 'She-Hulk' en 'Moon Knight'-series bekend

Daarmee bevestigt men dat de serie zeer waarschijnlijk opgenomen zal gaan worden in New Jersey, waar het personage vandaan komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix toont speciale aflevering 'Lucifer'
Series / Foto's

Netflix toont speciale aflevering 'Lucifer'

Onze eerste blik op de noir aflevering van de gave serie op Netflix.

Netflix heeft een nieuwe blik vrijgegeven op een speciale aankomende aflevering van Lucifer. Het vijfde seizoen van de serie laat zien dat de cast terug in de tijd springt. We treffen hen in de jaren veertig.

In de jaren veertig onderzocht Lucifer Morningstar zijn eerste zaak. Die hele boel zal dan meer onthullen over Maze. En om ons alvast warm te laten lopen, heeft Netflix zeven foto's van de aflevering vrijgegeven.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van Netflix-hit 'Lucifer'

Spelen met het verleden
Showrunner Joe Henderson sprak over de aflevering. Hij vertelde het volgende: "Als je met flashbacks speelt, is het altijd de vraag welk tijdsframe een persoon kan reflecteren. En dat is zo mooi aan noir: als het gaat om detectiveverhalen, kunnen we Lucifer binnen die context laten zien die nog geen rechercheur is. Maar je ziet in zekere zin wel zijn eerste zaak. Er is een zaak, er is een mysterie dat opgelost dient te worden. Maar we filteren de taal van de serie door die van noir."

Lees ook: 'Lucifer' cast opvallende gastrol

Vanaf 21 augustus toont Netflix ons de eerste acht afleveringen van dit vijfde seizoen.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' nu alweer zonder hoofdrolspeelster?
Series / Nieuws

'Doctor Who' nu alweer zonder hoofdrolspeelster?

Actrice Jodie Whittaker zou nu al klaar zijn met de rol en na het volgend seizoen vervangen worden.

De geruchtenmolen begint al te draaien rond Doctor Who. Het verhaal is nu dat hoofdrolspeelster Jodie Whittaker en ook showrunner Chris Chibnall al na het komende seizoen opstappen.

Dat stelt Gary Buechler van Nerdrotic, die zegt dat hij niets kan bevestigen maar wel denkt dat het klopt. "Het lijkt erop dat Chris Chibnall en de eerste vrouwelijke Doctor Who, gespeeld door Jodie Whittaker, die we natuurlijk allemaal Doctor Karen zijn gaan noemen, mogelijk al op weg naar de uitgang zijn. Dit komt van dezelfde bron die mij vertelde dat het geslacht van de Doctor veranderd zou worden. Dat de Doctor oorspronkelijk een vrouw zou zijn en dat ze het verleden van de Doctor zouden veranderen met The Timeless Children."

Lees ook: 'Doctor Who' in de problemen door coronacrisis

Dertiende seizoen
Diezelfde Buechler stelt op basis van zijn bronnen ook dat het nieuwe seizoen opgesplitst wordt in twee delen. Dat komt voort uit het coronavirus en de vertraagde productie. De gedachte is dat de volgende Doctor dan eind van het tweede deel te zien moet zijn.

Lees ook: Finale 'Doctor Who' dramatisch slecht bekeken

Verder horen we dat de Christmas Special Resolution of the Daleks nog gewoon in december uit moet komen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds': Dit Moet je weten
Series / Featured

'Star Trek: Strange New Worlds': Dit Moet je weten

De serie is de tweede spin-off die we krijgen van de serie Star Trek: Discovery.

Een paar jaar geleden was het nog ondenkbaar dat er een vijfde nieuwe Star Trek-serie zou komen. Maar nu is het zover en krijgen we Star Trek: Strange New Worlds. Die zal naast Discovery, Picard, Lower Decks en Section 31 te zien zijn.

Maar wat weten we eigenlijk al over deze serie? Nou, opvallend veel eigenlijk. Zo weten we dat de boel zich afspeelt in de 23ste eeuw, voor de gebeurtenissen van de eerste serie die dik vijftig jaar geleden gemaakt werd.

Lees ook: Kirk is biseksueel in 'Star Trek: Strange New Worlds'?

Het plot
Over het verhaal weten we natuurlijk nog maar weinig. Al weten we wel dat de boel inspiratie haalt uit de avonturen van Captain Pike en zijn bemanning. Theoretisch gezien speelt de boel zich af tussen 2254 en 2257, als de Enterprise diep in de ruimte op een eigen missie is.

Lees ook: Onduidelijk wanneer 'Star Trek: Strange New Worlds' er komt

We weten van Discovery dat de Enterprise tijdens de Klingon-oorlog veilig ver weg was, te ver voor de Klingons om te pakken. Dat maakte ergens ook waarom Pike zo boos was, hij had willen meevechten voor de Aarde en voor zijn Federation.

Wie spelen erin?
We weten dat in elk geval deze drie acteurs terugkeren:
Anson Mount als Captain Christopher Pike
Rebecca Romijn als Number One
Ethan Peck als Lt. Spock
Wie er nog meer in de serie te zien zijn is helaas nog niet zeker.

Wie maken de serie?
We weten dat Strange New Worlds geproduceerd wordt door Alex Kurtzman en Akiva Goldsman. Goldsman zal als het goed is dienst doen als showrunner. Verder zal de première geschreven worden door Jenny Lumet.

Lees ook: Toont 'Star Trek: Strange New Worlds' de 'pon farr' van Spock?

Wanneer te zien?
Het eerste seizoen krijgt zeer waarschijnlijk tien afleveringen. Het is nog niet duidelijk waar de serie te zien is, dat zou Amazon Prime maar ook Netflix kunnen zijn. Wanneer de boel te zien is, weten we ook nog niet. Dat zou in 2021 of 2022 het geval kunnen zijn.

Lees ook: 'Star Trek: Strange New Worlds' wordt meer als de originele serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.