Waarom stopte 'Fringe' eigenlijk met seizoen 6?

Waarom stopte 'Fringe' eigenlijk met seizoen 6?

Waarom moest de serie er toen al mee stoppen, terwijl kijkers veel meer wilden?

Jim Pedd, 7 juli 2020 om 09:14

Waarom stopte Fringe eigenlijk al na vijf seizoenen? De serie had een loyale fanbase en een indrukwekkende cast. Waarom kwam er dan geen zesde reeks?
In Fringe staat het trio Olivia Dunham, Peter Bishop en Walter Bishop centraal. In de serie werkt Olivia voor de FBI, waar ze voor een speciale bedrijfstak aan de slag moet. Olivia moet zaken oplossen die de wetenschap niet uit kan leggen. Dat doet ze samen met Walter en zijn zoon Peter. Het trio ontdekt onder meer alternatieve werelden en psychische krachten.

Zesde seizoen
Opvallend genoeg liepen de kijkcijfers snel terug. Tegen het derde seizoen ging het vooral slecht. Al verkochten de afleveringen op thuismedia wel enorm goed, waarmee de serie een tijdje door mocht gaan. Het vijfde seizoen deed het echter niet goed genoeg, wat mede te maken had met het feit dat de serie tegen die tijd enorm duur was om te maken en weinig reclame had.

Toen de makers begonnen te praten over een goed einde voor de serie, omdat ze bang waren dat de show vroegtijdig zou eindigen, besloot men de boel een laatste en vijfde seizoen te geven. Helaas dus.

Lees meer over: Fringe, FOX

Informatie over de serie: Fringe

Populair nieuws