'Jupiter's Legacy': Dit moet je weten over de Netflix-serie

'Jupiter's Legacy': Dit moet je weten

We vertellen je alles wat je over de serie van Netflix moet weten.

Jim Pedd, 7 juli 2020 om 08:09

Een van de eerste series die uitgebracht wordt in het kader van het Millarworld Universum op Netflix, is Jupiter’s Legacy. Die serie wordt gebaseerd op de gelijknamige comics van Mark Millar. Maar wat weten we al over het eerste seizoen?
Jupiter’s Legacy staat te boek als een van de beste werken van Mark Millar. Velen vinden die comic, evenals de prequel Jupiter’s Circle, een van zijn beste comics. Dit superheldendrama zal het eerste in een reeks Netflix-series worden rond Millars werk.

Lees ook: Netflix-serie 'Jupiters Legacy' uit de problemen?

Het verhaal
In de jaren dertig komt de eerste generatie superhelden op. Zij krijgen superkrachten en worden decennia later vereerd als helden. Hun kinderen hebben het er maar moeilijk mee, want hoe voldoe je aan het gigantische nalatenschap van je beroemde ouders? De serie vertelt dit verhaal, evenals dat van de prequel.

Lees ook: Problemen voor Netflix-serie 'Jupiters Legacy'

De personages
Wie zijn dan de personages in de serie? We zetten ze voor je op een rij.
Sheldon Sampson / The Utopian: De legendarische leider van het superheldenteam dat bekend staat als The Union. De wereld van vandaag past echter niet meer bij Utopian, die dan ook worstelt met aanpassen.
Walter Sampson / Brainwave: De oudere broer van Sheldon, en de duistere van de twee. Hij is slim en niet bang om zijn handen vies te maken.
Grace Sampson / Lady Liberty: De vrouw van Sheldon en moeder van Chloe en Brandon. Een van de sterkste helden van de wereld.
Chloe Sampson: De rebellerende dochter van Sheldon en Grace, die er niet bang voor is alles waar haar ouders voor staan teniet te doen.
Brandon Sampson / Paragon: De zoon van Sheldon en Grace en de erfgenaam van het kostuum van The Utopian. Maar hij vindt het maar moeilijk.
Fitz Small / The Flare: Voormalig superheld, die door een verwonding moest stoppen als held. Maar wel nog dienst doet als het hart en de ziel van het team.
George Hutchence / Skyfox: Was de beste vriend van Sheldon en ooit een bondgenoot van The Union. Maar is nu echt een schurk, die gelooft dat zijn vrienden hem ooit hebben verraden.


Lees ook: Eerste beelden Netflix-serie 'Jupiter's Legacy': meer superhelden!

Wanneer te zien?
Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien is. We weten dat de opnames van het eerste seizoen al in januari afgerond waren en dat de visuele effecten op dit moment afgemaakt worden. Dat zou kunnen betekenen dat de serie dit jaar of - iets waarschijnlijker - volgend jaar te zien is.

Lees ook: Netflix' superheldenserie 'Jupiter's Legacy' vindt hoofdrolspelers

De cast
Josh Duhamel is The Utopian
Ben Daniels is Brainwave
Leslie Bibb is Grace Sampson
Andrew Horton is Brandon Sampson
Mike Wade is Fitz Small
Matt Lanter is George Hutchence

Lees meer over: Netflix, Jupiters Legacy

Populair nieuws