Netflix kondigt nieuwe Belgische serie 'Grond' aan

Netflix kondigt Belgische serie 'Grond' aan

De nieuwe serie komt van de hand van de populaire regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah...

Geoffrey Ketels, 8 juli 2020 om 14:52

Netflix heeft vandaag een nieuwe Belgische serie aangekondigd. De serie komt van de hand van onder meer de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. Zij waren eerder ook al verantwoordelijk voor de film Bad Boys For Life.
Netflix heeft voor deze nieuwe Belgische productie een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Lunanime. De nieuwe serie Grond zal als eerste beschikbaar zijn voor Netflix-abonnees van over de hele wereld. Er zijn echter ook een paar uitzonderingen. Dit geldt immers niet voor België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Voor deze landen gelden andere overeenkomsten en uitzendrechten. Dit zorgt er voor dat de serie pas op de streamingdienst zal verschijnen wanneer ze eerst is uitgezonden door één van de lokale zenders.

Grond
In de serie Grond zullen we ontdekken hoe de familie van elke moslim die in België of Nederland sterft voor een zwaar dilemma wordt geplaatst. Kiest men er namelijk voor om de overledene hier te begraven of toch eerder in het land van herkomst? In de serie volgen we de jonge Ishmael ‘Smile’ Boulasmoum en diens zus die samen een repatriëringsbedrijf voor begrafenissen in het buitenland hebben geërfd van hun vader.

Ishmael denkt echter een oplossing te hebben gevonden voor het dilemma dat zich stelt en denkt er aan om grond vanuit Marokko naar hier te brengen om de overledenen in te begraven. De twee beginnen een handel in grond, maar die brengt heel wat teweeg...

Het eerste seizoen van de fictieve dramaserie Grond zal bestaan uit acht afleveringen. Wanneer ze precies moet gaan verschijnen is momenteel nog niet bekend.

Lees meer over: Grond, Netflix, serie, Belgische serie, Netflix serie, series

Populair nieuws