search

Ons nieuws van woensdag 8 juli 2020

Eerste beelden Netflix-original 'Away' met Hilary Swank
Series / Nieuws

Eerste beelden Netflix-original 'Away' met Hilary Swank

Met de eerste beelden heeft Netflix ook meteen aangegeven wanneer we de serie precies mogen verwachten...

Geoffrey Ketels
Twee keer goed nieuws voor zij die geïnteresseerd zijn in de nieuwe Netflix-original Away. Niet alleen heeft Netflix de eerste beelden de wereld ingestuurd, daarnaast werd ook de releasedatum aangekondigd!

Away vertelt het verhaal van een Amerikaanse astronaut genaamd Emma Green (gespeeld door Hilary Swank). Zij bereidt zich voor op haar eerste missie naar de planeet Mars. Hier zal ze leiding geven aan een internationale crew, iets wat uiteraard heel wat verantwoordelijkheid met zich meebrengt.

Tijdens haar "avontuur" blijkt al snel dat niet alleen haar man, maar ook haar kind haar eigenlijk thuis erg hard nodig hebben. Naarmate de reis intensiever wordt duiken er ook steeds meer interne conflicten op tussen de verschillende bemanningsleden. Het gemis naar het thuisfront neemt bovendien ook alleen maar verder toe.

Eerste beelden
De eerste beelden laten meteen het beste vermoeden voor deze nieuwe Netflix-original. De hoofdrollen in de reeks worden bovendien ook ingenomen door niet de minste namen. Het gaat hierbij immers niet alleen om Hilary Swank, maar ook om bijvoorbeeld Josh Charles evenals Talitha Bateman.

Tegelijkertijd met de eerste trailer heeft Netflix ook bekend gemaakt wanneer Away op de streamingdienst zal verschijnen. De serie is dan ook vanaf 4 september 2020 te bekijken bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe Belgische serie 'Grond' aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe Belgische serie 'Grond' aan

De nieuwe serie komt van de hand van de populaire regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft vandaag een nieuwe Belgische serie aangekondigd. De serie komt van de hand van onder meer de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah. Zij waren eerder ook al verantwoordelijk voor de film Bad Boys For Life.

Netflix heeft voor deze nieuwe Belgische productie een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Lunanime. De nieuwe serie Grond zal als eerste beschikbaar zijn voor Netflix-abonnees van over de hele wereld. Er zijn echter ook een paar uitzonderingen. Dit geldt immers niet voor België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Voor deze landen gelden andere overeenkomsten en uitzendrechten. Dit zorgt er voor dat de serie pas op de streamingdienst zal verschijnen wanneer ze eerst is uitgezonden door één van de lokale zenders.

Grond
In de serie Grond zullen we ontdekken hoe de familie van elke moslim die in België of Nederland sterft voor een zwaar dilemma wordt geplaatst. Kiest men er namelijk voor om de overledene hier te begraven of toch eerder in het land van herkomst? In de serie volgen we de jonge Ishmael 'Smile' Boulasmoum en diens zus die samen een repatriëringsbedrijf voor begrafenissen in het buitenland hebben geërfd van hun vader.

Ishmael denkt echter een oplossing te hebben gevonden voor het dilemma dat zich stelt en denkt er aan om grond vanuit Marokko naar hier te brengen om de overledenen in te begraven. De twee beginnen een handel in grond, maar die brengt heel wat teweeg...

Het eerste seizoen van de fictieve dramaserie Grond zal bestaan uit acht afleveringen. Wanneer ze precies moet gaan verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelgeprezen serie 'Atlanta' komt naar Amsterdam!
Series / Nieuws

Veelgeprezen serie 'Atlanta' komt naar Amsterdam!

Donald Glover komt voor opnames van het nieuwe seizoen naar Amsterdam!

De populaire en door vele critici geprezen serie van Donald Glover gaat zich in het aankomende derde seizoen deels in onze hoofdstad afspelen. Atlanta krijgt van het filmfonds een bijdrage van zo'n vijfhonderdduizend euro en er zal ook deels met een Nederlandse coproducent gewerkt worden.

In het derde seizoen van Atlanta heeft Earl zich volledig gestort op het werk als agent van zijn neef Paper Boi. Op de Europese tournee komen ze dan ook tijdelijk in Amsterdam terecht.

Lees ook: Derde seizoen 'Atlanta' fors uitgesteld

Production incentive
Atlanta won in 2017 twee Golden Globes voor beste comedyserie en voor beste acteur (Donald Glover). Het lijkt dan ook een mooie toevoeging om de serie deels zich in Amsterdam te laten afspelen.

Het geld wat Atlanta krijgt is deel van de 'production incentive' van het filmfonds. Hierbij levert het filmfonds 35% van de productiekosten zodat er meer geld in de plaatselijke industrie wordt gestoken. Het derde seizoen van Atlanta komt in januari 2021 uit.

Lees ook: FX-serie 'Atlanta' krijgt derde seizoen!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nick Cordero ('Queer as Folk' en 'Lilyhammer') op 41-jarige leeftijd overleden door corona
Series / Celebrity

Nick Cordero ('Queer as Folk' en 'Lilyhammer') op 41-jarige leeftijd overleden door corona

Vrouw van overleden acteur Nick Cordero plaatst een emotioneel bericht op haar Instagram

Acteur Nick Cordero, bekend van zijn bijrollen in Queer as Folk, Lilyhammer, en rollen in de films Rock of Ages en Waitress is dit weekend overleden aan de gevolgen van COVID-19. Hij was 41 jaar oud.

Zijn vrouw, Amanda Kloots, maakte het treurige nieuws dit weekend bekend op haar Instagram-account.

Bekijk op instagram



In maart 2020 werd Cordero in het ziekenhuis opgenomen in Los Angeles nadat hij positief was getest op het coronavirus. Hij lag al meer dan 90 dagen op de intensive care en leed aan extra complicaties, zoals longinfecties en septische shock.

Kloots had tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis updates gegeven over de status van Cordero op haar Instagram. Onlangs vertelde ze dat hij waarschijnlijk een dubbele longtransplantatie nodig zou hebben als hij het zou overleven. Veel mensen hebben hun steun getoond online.

Cordero was bekend van verschillende musicals, zijn rollen op Broadway en bijrollen in Queer as Folk, Lilyhammer. Hij had terugkerende rollen als Victor Lugo in Blue Bloods en als Anthony Marino in Law and Order: Special Victims Unit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix hitserie 'Dead To Me' krijgt een seizoen 3! (maar dat is ook gelijk de laatste..)
Series / Nieuws

Netflix hitserie 'Dead To Me' krijgt een seizoen 3! (maar dat is ook gelijk de laatste..)

Met het derde seizoen komt een einde aan deze veelgeprezen serie...

Geoffrey Ketels
Netflix heeft bekend gemaakt dat de serie Dead To Me met onder meer Christina Applegate en Linda Cardellini een derde seizoen krijgt! Dat derde seizoen is jammer genoeg wel het laatste.

De serie Dead To Me vertelt het verhaal van Jen en Judy en hun vriendschap nadat de man van Jen om het leven is gekomen in een auto-ongeval. De serie debuteerde in 2019 en kon meteen rekenen op positieve reacties. Bovendien leverde de reeks Applegate ook een Emmy-nominatie op voor Beste Actrice. De maker van de serie, Liz Feldman ontving bovendien op haar beurt een Writers Guild Award voor beste aflevering van een komedieserie.

Derde en laatste seizoen
Dat er nog een derde seizoen komt is natuurlijk geweldig nieuws voor de fans. In een reactie op de bekendmaking van het derde en laatste seizoen van de serie liet Feldman alvast het volgende optekenen:

"Van het begin tot aan het einde zal Dead To Me precies de serie zijn die ik wilde maken. Het was dan ook echt een ongelofelijk geschenk om zo'n leuk project te kunnen maken. Ik ben voor altijd mijn dank verschuldigd aan mijn partners in crime. Zowel Christina als Linda zijn echte vrienden voor het leven geworden. Ik wil bovendien ook graag onze zeer getalenteerde schrijvers bedanken evenals de rest van de cast en crew. Ik ben ook Netflix erg dankbaar voor de ondersteuning die ze aan de serie hebben gegeven en dat reeds vanaf de eerste dag."

Wanneer het derde seizoen van Dead To Me precies zal verschijnen is momenteel nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video komt met handige nieuwe feature
Series / Nieuws

Amazon Prime Video komt met handige nieuwe feature

Een bekende kritiek op Amazon Prime Video is het feit dat er geen mogelijkheid is om meerdere gebruikersprofielen aan te maken, maar vanaf vandaag is deze functie ook bij Prime aanwezig.

Amazon gaat vanaf vandaag wereldwijd werken aan het lanceren van meerdere profielen voor de gebruikers van Prime. Het wordt binnenkort mogelijk om nog vijf extra profielen toe te voegen aan een account.

Het is al een langere tijd een ergernis van Amazon-gebruikers dat er niet meerdere profielen aan een account toegevoegd kunnen worden, een mogelijkheid die Netflix wel biedt. Na experimenten in India en meerdere landen in Afrika is het nu de bedoeling dat er wereldwijd meerdere profielen beschikbaar komen.

Lees ook: Amazon Prime Video bracht ons heel wat topseries

Kinderprofiel
Waarom Amazon niet eerder met deze mogelijkheid kwam blijft een raadsel. Vanaf heden is de functie ook beschikbaar in Nederland. Het is nu dus al mogelijk om meerdere profielen toe te voegen.

Ook komt er de mogelijkheid tot een kinderprofiel, waarbij er alleen geschikte programma's voor kinderen beschikbaar wordt. Na de lancering van de nieuwe functie wordt het mogelijk om de profielen te beheren via de verschillende apps en de site van Amazon Prime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'The Last Kingdom' krijgt een vijfde seizoen!
Series / Nieuws

Netflix-serie 'The Last Kingdom' krijgt een vijfde seizoen!

De Netflix-serie is dermate populair dat een vijfde seizoen er zeker weten komt!

Netflix heeft het groene licht gegeven voor het vijfde seizoen van The Last Kingdom, een verfilming van Bernard Cornwells boekenreeks The Saxon Stories.

Lees ook: 'The Last Kingdom' seizoen 4 krijgt eindelijk een releasedatum

Het vijfde seizoen, dat geproduceerd wordt door Carnival Films, is gebaseerd op het negende en tiende boek uit de boekenreeks van Cornwell: The Warriors of the Storm en The Flame Bearer. In de 10 nieuwe afleveringen volgen we opnieuw de avonturen van Uhtred of Bebbanburg (Alexander Dreymon), een als Saks geboren strijder die opgroeit als een Deen in het 10e eeuwse Engeland.

Van BBC naar Netflix
De scenario's van de nieuwe afleveringen van The Last Kingdom worden geschreven door Martha Hiller. Gareth Neame, Nigel Marchant en Jessica Pope zijn uitvoerend producenten. Het nieuwe seizoen volgt redelijk snel op de vierde reeks, die eerder dit jaar beschikbaar werd gesteld.

The Last Kingdom begon overigens ooit op BBC Two, waarna Netflix de serie opkocht in 2018.

Lees ook: Nieuw op Netflix: 'The Last Kingdom' seizoen 3
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Olivia Munn (40) ziet er strak uit in bikini
Series / Celebrity

Olivia Munn (40) ziet er strak uit in bikini

Ze laat zien dat ze ook op haar veertigste verjaardag er nog enorm strak uit ziet.

Actrice Olivia Munn heeft een fantastisch lichaam. En ze is niet bang om dat te laten zien. Op haar verjaardag plaatste ze op Instagram een nieuwe video waarin ze laat zien dat ze heerlijk aan het zwemmen is.

En ze laat ook zien dat 2020 echt een ontzettend naar jaar is. De actrice zet namelijk een paar stappen achteruit en stapt daarmee op iets verkeerds. Waarna ze naar haar voet grijpt en begint te gillen. Ze zal zich dus flink bezeerd hebben.

Veertig jaar oud
Dat Munn alweer veertig jaar oud is, zou je niet zeggen als je haar zo ziet staan in de video. Maar goed, ze heeft ook al een flinke carrière achter de rug. Zo was ze te zien in de briljante dramaserie The Newsroom en speelde ze in X-Men: Apocalypse de rol van Psylocke.

Dit jaar werkt ze aan drie films Love, Wedding, Repeat, Violet en The Gateway.

Bekijk hier de video op de Instagram van Olivia Munn
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch meer 'Star Wars: The Clone Wars' op komst?
Series / Nieuws

Toch meer 'Star Wars: The Clone Wars' op komst?

Ga er maar niet van uit, of er nou nog onafgemaakt materiaal is of niet.

Star Wars: The Clone Wars is mogelijk toch niet voorbij. Fans van de serie hopen dat er nog meer verhalen verteld worden in de franchise.

Het laatste seizoen was dit jaar op streamingdienst Disney+ te zien. Maar er zou nog materiaal liggen dat goed is voor zo'n 40 nieuwe afleveringen. Of we die ooit te zien krijgen? Die kans lijkt klein. De kans is groter dat die verhalen tot comics of boeken gemaakt worden.

Lees ook: Gerucht: 'Star Wars: The Clone Wars' krijgt spin-off

Geen hoop
Maker Dave Filoni geeft ons weinig hoop. Recent vertelde hij "dankbaar te zijn dat we het af mochten maken. Maar ik denk dat we op creatief vlak ook graag voort zouden willen gaan." Het lijkt er daarmee dan ook op dat de serie klaar is.

Lees ook: Belangrijk plotgat 'Star Wars: The Clone Wars' uitgelegd

Helaas betekent dat, dat er een aantal gave afleveringen niet gaan komen. Zo was er een aflevering waarin Anakin Skywalker Yoda redde van de Sith Temple die verborgen lag onder de Jedi Temple.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' brengt grote verandering in seizoen 2
Series / Nieuws

'The Witcher' brengt grote verandering in seizoen 2

De serie brengt ons een heel nieuwe Ciri in het tweede seizoen van de Netflix-hit.

Ciri wordt een totaal ander personage in het tweede seizoen van The Witcher. We gaan haar helemaal zien veranderen, vertelt en belooft showrunner Lauren Schmidt Hissrich tijdens een interview met TVGuide.

"Als ik kijk naar het eerste seizoen, zit Ciri er niet zoveel in als ik eigenlijk had gewild. Dus in het tweede seizoen duiken we echt in haar karakter en gaan we haar veel beter begrijpen," aldus Hissrich. "Je zal heel veel groei zien, vooral als ze begint te trainen. Dan wordt ze het personage dat we uit de boeken en ook de games kennen. Maar ze verandert niet meteen, want we willen ook laten zien waar ze vandaan komt."

Lees ook: Coronapandemie gaat invloed hebben op 'The Witcher' seizoen 2

Moeilijke casting
De casting van Freya Allan was nog behoorlijk ingewikkeld vertelde Hissrich vorig jaar. "We hadden meet dan tweehonderd meisjes gezien en nog niet onze Ciri gevonden. Toen zei Sophie Holland, onze casting director, dat we naar Freya moesten kijken. Zij was eigenlijk in een heel andere rol gecast."

Lees ook: Hier zorgde Tom Cruise voor bij 'The Witcher'

Gelukkig werd besloten haar toch maar de rol van Ciri te laten spelen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' sneuvelde bijna heel snel
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' sneuvelde bijna heel snel

Acteur Patrick Stewart had er eigenlijk geen zin meer in en wilde nee zeggen.

Acteur Patrick Stewart was er helemaal klaar voor om nee te zeggen tegen Star Trek: Picard. De acteur zag een terugkeer helemaal niet zitten en was wel klaar met de franchise.

"Star Trek had mijn leven overgenomen. Ik kwam op een punt waarop ik vond dat ik alles verteld had over Jean-Luc Picard en zijn leven op de Enterprise," aldus Stewart. Hij wilde dan ook nee zeggen tegen de serie. En ging enkel akkoord met een afspraak met de producenten om hen dat persoonlijk te vertellen.

Lees ook: 'Star Trek: Picard' seizoen 2: Dit moet je weten

Nee zeggen
"Het klinkt misschien wat arrogant, maar ik wilde deze briljante mensen persoonlijk ontmoeten om hen te vertellen waarom ik nee wilde zeggen tegen hun serie," aldus Stewart.

Lees ook: Hier schrok Patrick Stewart van bij 'Star Trek: Picard'

Maar de producenten wisten het gesprek een heel andere draai te geven. De nee van Stewart werd immers een ja. En dat kwam volgens de acteur bovenal omdat de serie kijkt naar het leven van Picard op een heel ander moment en stadium, waarmee er toch nog iets nieuws verteld wordt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Prison Break' seizoen 6: Dit moet je weten
Series / Featured

'Prison Break' seizoen 6: Dit moet je weten

Komt het seizoen er? En waar zou het dan over kunnen gaan?

Fox bracht Prison Break terug voor een vijfde seizoen. Dat eindigde met een totaal absurd einde met een happy end voor Michael Scofield. Maar fans willen meer en dus wil Fox ook meer.

In januari 2018 bevestigde Fox dat er nagedacht wordt over een nieuwe versie van Prison Break. De serie bevindt zich in een vroeg stadium van ontwikkeling. "Maar we zijn er echt heel blij over," aldus een van de bazen van Fox, Michael Thorn. Maar wat weten we er al over?

Lees ook: Komt 'Prison Break' seizoen 6 er nog wel?

Het verhaal
Het laatste seizoen van Prison Break eindigde ermee dat Michael volledige immuniteit kreeg voor de misdrijven die hij begaan had onder CIA-agent Poseidon. Onze held kan nu dus gewoon gelukkig leven met Sara en Mike Jr., maar waarschijnlijk niet voor altijd.

Lees ook: 'Prison Break' krijgt mogelijk zesde seizoen

Co-showrunner Vaun Wilmott liet immers al weten dat er nagedacht wordt over het zesde seizoen. Een van de mogelijkheden is dat Michael voor de CIA gaat werken. Eind vorig seizoen kreeg hij al een baantje bij de Amerikaanse geheime dienst aangeboden. Dat wees hij af, maar wat nou als de omstandigheden hem daartoe dwingen?

Wanneer te zien?
Het lijkt niet heel soepel te gaan met de serie. In maart 2018 kondigde Paul Scheuring al aan dat hij klaar was met het scenario voor de eerste aflevering. Twee maanden later vertelde toenmalig Fox-CEO Dana Walden nog dat nieuwe afleveringen in een vroeg stadium van ontwikkeling verkeerden.

Lees ook: Michael Scofield zorgt voor een storm in nieuwe beelden 'Prison Break' Seizoen 5

Daarna hoorden we heel lang niets. Ondertussen zijn we de eerste helft van 2020 gepasseerd en hebben we nog altijd niets nieuws gehoord. Acteur Wentworth Miller vertelde op Instagram al dat het lang duurt om het seizoen te maken. "De kans is klein dat we het zesde seizoen in 2020 te zien krijgen."

Wie zijn er terug?
Natuurlijk is het ook de vraag wie er terugkeren. Vaun Wilmott zei dat" als we het juister verhaal vinden, de bende waarschijnlijk wel terug zal keren." Dat zouden dan deze mensen zijn:
Wentworth Miller is Michael Scofield
Dominic Purcell is Lincoln Burrows
Sarah Wayne Callies is Sara Tancredi-Scofield
Rockmond Dunbar is C-Note
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.