Tim Blake Nelson onthult het originele achtergrondverhaal van Looking Glass in 'Watchmen'

Achtergrondverhaal uit 'Watchmen' onthuld!

Tim Blake Nelson onthult het originele achtergrondverhaal van Looking Glass in 'Watchmen'

Emma Nota, 10 juli 2020 om 14:06

Het blijkt dat een van de meest fascinerende achtergrondverhalen uit HBO's Watchmen oorspronkelijk helemaal niet zo gepland was. Dit onthuld Tim Blake Nelson, die de gemaskerde politiedetective Wade Tillman, ook wel Looking Glass geheten, speelde.
***Als je Watchmen nog niet gezien hebt, hieronder volgen spoilers***

De vijfde aflevering van Watchmen, 'Little Fear of Lightning', begon met een verrassende openingsscène die terugging naar 2 november 1985. Daarin zagen we een tiener Wade in Hoboken, N.J., die probeerde zielen te redden als lid van de Jehovah's Getuigen. Wat er daarna gebeurde, zou het leven van Wade redden, maar hem ook de rest van zijn leven traumatiseren.

De psychische golf van Adrian Veidt's teleporteerde een gigantische inktvis, waardoor iedereen buiten stierf. Wade werd gespaard aangezien hij in de spiegelzaal van een kermis was, maar schaamte in combinatie met de stapels dode lichamen om hem heen leidde tot levenslang trauma en paranoia.

Lees ook: Wat betekent dat einde van 'Watchmen' nou eigenlijk?

Maar dat was niet het oorspronkelijke plan van Damon Lindelof, die het verhaal van Looking Glass veranderde nadat de eerste drie afleveringen al waren gefilmd.

"Het achtergrondverhaal was heel anders", aldus Nelson. "Ik wil niet teveel in detail treden, maar het ging om een ​​interraciale relatie die Wade had en die erg slecht was afgelopen. Ik heb zelf een interraciaal huwelijk en heb drie kinderen, dit zijn dus kwesties die heel dicht bij me staan. En hoewel mijn interraciale huwelijk heel gelukkig is, voor Wade was het in die tijd echt tragisch en echt duister en veranderde zijn leven."

Gezien de belangrijkste thema’s van Watchmen is het geen verrassing dat Wade's originele achtergrondverhaal was verbonden met een interraciale relatie. Maar toen had Lindelof andere ideeën. Tim Nelson denkt "dat dat een betere beslissing was voor de show als geheel en echt slim geschreven."

Het is nog niet bekend of Lindelof zich ook met het tweede seizoen gaat bemoeien, Tim Nelson is in ieder geval toe aan meer Watchmen; "liever wel als Lindelof ook weer meedoet".

Lees ook: Regina King keert terug voor 'Watchmen' seizoen 2 op één voorwaarde

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Watchmen, Lindelof, Tim Nelson, Looking Glass

Populair nieuws