search
Wat betekent dat einde van 'Watchmen' nou eigenlijk?
Series / Nieuws

Wat betekent dat einde van 'Watchmen' nou eigenlijk?

Watchmen had een wel heel opvallend einde, maar wat zegt dat einde precies?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Damon Lindelof vertelt vandaag voor het eerst over de cliffhanger van Watchmen. Die serie van HBO kende een speciaal einde dat de boel open liet. Wat wil het nou zeggen?

Het einde van de serie was op een heel belangrijk moment. We zien hoe hoofdpersoon Angela Abar een ei eet. Ze gelooft dat daarin de krachten van Dr. Manhattan zitten. Aan het eind van het seizoen besluit ze om te kijken of ze over water kan lopen. Dat had ze een dag eerder gezien bij Dr. Manhattan. Maar we kregen niet te zien of ze echt op dat water kon lopen.

Lees ook: 'Immens sterke 'Watchmen' moet een tweede seizoen krijgen'

Waarom dit einde
"Ik wil niet bevestigen of ontkennen dat ze de krachten van Dr. Manhattan kreeg, behalve dat ze er zeker voor gekozen heeft om ze te krijgen door dat ei te eten," aldus Lindelof. "Maar ik denk, om even terug te komen op het idee van de mythologie van comics, maar ook specifiek Watchmen, dat we oorsprongsverhalen willen. We willen weten waarom mensen een masker dragen."

Lees ook: 'Watchmen'-bedenker: "Ik zou willen dat ik een idee had voor een 2e seizoen"

"We wilden ook Angela zo'n moment geven. Als dit hele seizoen draait om het moment waarop ze die keuze om iets goddelijks te worden, mogelijk omnipotent, te worden, dan willen we haar op een reis laten zien en vooral een waarin ze zichzelf leert kennen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen