search
Eerste trailer vijfde seizoen 'Downton Abbey'
Series / Trailer

Eerste trailer vijfde seizoen 'Downton Abbey'

Het wordt een en al drama dit seizoen.

[video_embed]605[/video_embed]


De eerste trailer van het vijfde seizoen van ITV's Downton Abbey is vrijgegeven. Daarnaast hebben we een releasedatum voor dat seizoen. In het Verenigd Koninkrijk is de eerste aflevering op 21 september te zien. Het seizoen speelt zich af in 1924 en eindigt met Kerst 1925. Enkele verhaallijnen van het vierde seizoen worden voortgezet. Denk daarbij aan Mary Crawley's (Michelle Dockery) relatie met Anthony Foyle (Tom Cullen) en Charles Blake (Julian Ovenden), Tom Branson (Allen Leech) die flirt met Sarah Bunting (Daisy Lewis), Edith Crawley's (Laura Carmichael) zwangerschap en de nasleep van de verbroken verloving van Rose MacClare (Lily James) en Jack Ross (Gary Carr).

De serie speelt zich af op het fictieve landgoed Downton Abbey. We volgen de levens van de aristocratische Crawley-familie en hun dienaren. Daarbij worden belangrijke historische gebeurtenissen en de effecten daarvan op hun levens uitgebreid onder de loep genomen. Denk maar aan zaken als het zinken van de Titanic, het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, de Spaanse griep enzovoorts.

"In het nieuwe seizoen hebben we groot drama, geweldige comedy en romantiek," vertelde uitvoerend producent Gareth Neame over het vijfde seizoen. "We laten alle personages dingen doen die mensen graag zien. Maar ook hebbe we een aantal mooie twists."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen